Naturälskare

Upptäck den fantastiska naturen i Orsa Grönklitt

De senaste åren har vi verkligen upptäckt hur inne det är att vara ute!

Den aktiva semestern blir allt vanligare, både i Sverige och ute i Europa. Högt på önskelistan kommer närhet till natur och vackra platser, samt ett brett och välordnat utbud av aktiviteter, för alla åldrar. I Orsa Grönklitt kan du vakna upp till vatten och skogar, lugn och ro. Ta dagen som den kommer eller ta hjälp och planera in äventyr för hela familjen. Njut av stillsamma dagar vid Rädsjön, bad i poolen, paddling eller en promenad upp till toppen.

Men Orsa Grönklitt bjuder också på spännande utmaningar. Upptäck trailrunningleder, spännande cykelleder, klätterpark, discgolfbana, motorikbanan och multiskidbanan runt Rädsjön. 

Bäst är Orsa Grönklitt för dig som vill vara aktiv under semestern. Här finns ett välutbyggt system för outdooraktiviteter som cykling, löpning, vandring, stavgång/skidgång, rullskidåkning och utegym med stakmaskin.

Under sommaren fungerar Längdcentrum som aktiviteternas mittpunkt. Här finns butik, verkstad och uthyrning av cyklar, rullskidor, kanoter och fiskeutrustning, men även kartor, annan utrustning, guider och en personlig coach. Med väl utmärkta leder och kartor är det lätt och säkert att ta sig ut i terrängen, den fantastiska utsikten får du på köpet.

Närheten till Rädsjön ger möjlighet till lugna paddelturer med familjen, träningstur med kajak, eller SUP, en spännande och utmanande aktivitet som ger en utmaning åt hela kroppen.

Orsa Grönklitt har skapat både världsmästare och Vasaloppsvinnare genom åren. Med sin utmanade terräng och roliga, ibland lite annorlunda sätt att aktivera sig under semestern är det endast fantasin sätter gränser. Garanterat utmanande för både kropp och sinne!

Sjönära upplevelser

Upplev cyklingen i Orsa Grönklitt

AA103275

Grön, blå eller röd

Här hittar du leder som passar allt ifrån den nyfikna familjen, nybörjaren och den erfarne MTB-cyklisten. Välj mellan rejäla backar både uppför och utför eller lätta skogsstigar. 

AA104430

Kul på hjul

Att barn lär sig bäst via lek, det är det inga tvivel om. I Orsa Grönklitt hittar ni massor av roliga aktiviteter för att utveckla era cykel färdigheter.  

AA104451

Trampa iväg på ett äventyr

Älskar du att cykla mountainbike lika mycket som oss? Runt om i Orsa Grönklitt hittar du ca 50 km lekfulla XC leder!

AA106924

Grönklitt Klätterpark

AA106226

Discgolf

AA104662

Traillöpning

Plocka bär & svamp

Hösten bjuder in till ett riktigt välfyllt smörgåsbord i våra Grönklittskogar. Glöm inte svampkorgen, bärplockaren, stövlar och en hink om ni besöker oss på hösten! 

Aktivitetcentrum Orsa Grönklitt

Längdcentrum

Längdcentrum är Orsa Grönklitts aktivitets­­centrum och är öppet alla dagar året om. Under sommaren byter instruktörerna inriktning och erbjuder lektioner inom löpning, cykling, rullskidor. Förutom uthyrning av cyklar, kanoter, rullskidor, fiske­utrustning och de tillbehör som behövs för en aktiv semester, finns här en outdoorbutik och outlet.

 

Fika i en slogbod

Längs stigarna kring Rädsjön finns flera vindskydd med ordnade grillstäder. I direkt anslutning till stugor och lekplatser finns flera grillstäder utsatta. En stor grillplats finns vid sittliften!

Kvinna som vandrar med barn i bärryggsäck i Orsa Grönklitt

Vandring

Njut av de vackra Grönklittskogarna!

Orsa Grönklitt - din året runt destination