Naturälskare

Upptäck den fantastiska naturen i Orsa Grönklitt

De senaste åren har vi verkligen upptäckt hur inne det är att vara ute!

Den aktiva semestern blir allt vanligare, både i Sverige och ute i Europa. Högt på önskelistan kommer närhet till natur och vackra platser, samt ett brett och välordnat utbud av aktiviteter, för alla åldrar. I Orsa Grönklitt kan du vakna upp till vatten och skogar, lugn och ro. Ta dagen som den kommer eller ta hjälp och planera in äventyr för hela familjen. Njut av stillsamma dagar vid Rädsjön, bad i poolen, paddling eller en promenad upp till toppen.

Men Orsa Grönklitt bjuder också på spännande utmaningar. Upptäck trailrunningleder, spännande cykelleder, klätterpark, discgolfbana, motorikbanan och multiskidbanan runt Rädsjön. 

Bäst är Orsa Grönklitt för dig som vill vara aktiv under semestern. Här finns ett välutbyggt system för outdooraktiviteter som cykling, löpning, vandring, stavgång/skidgång, rullskidåkning och utegym med stakmaskin.

Under sommaren fungerar Längdcentrum som aktiviteternas mittpunkt. Här finns butik, verkstad och uthyrning av cyklar, rullskidor, kanoter och fiskeutrustning, men även kartor, annan utrustning, guider och en personlig coach. Med väl utmärkta leder och kartor är det lätt och säkert att ta sig ut i terrängen, den fantastiska utsikten får du på köpet.

Närheten till Rädsjön ger möjlighet till lugna paddelturer med familjen, träningstur med kajak, eller SUP, en spännande och utmanande aktivitet som ger en utmaning åt hela kroppen.

Orsa Grönklitt har skapat både världsmästare och Vasaloppsvinnare genom åren. Med sin utmanade terräng och roliga, ibland lite annorlunda sätt att aktivera sig under semestern är det endast fantasin sätter gränser. Garanterat utmanande för både kropp och sinne!

Orsa Grönklitt - upplevelsesemester året om

Kvinna som vandrar med barn i bärryggsäck i Orsa Grönklitt

Vandring

Upptäck stigar och vägar av olika karaktär och svårighetsgrad.

Barn som fiskar i Rädsjön i Orsa Grönklitt!

Fiske

Upptäck fiske i härliga Rädsjön!

Familj som paddalar kanot i Rädsjön i Orsa Grönklitt!

Vattenaktiviteter

Upptäck vackra rädsjön! Testa att paddla kanot, kajak eller SUP.

HA1307 Stor (466400)

Fika i slogbod

Längs stigarna kring Rädsjön finns flera vindskydd med ordnade grillstäder. I direkt anslutning till stugor och lekplatser finns flera grillstäder utsatta. En stor grillplats finns vid sittliften!

Sommarens nyheter

Vi jobbar ständigt för att utveckla våran sommarprodukt för att kunna erbjuda våra gäster ännu fler äventyr! 

Discgolfbana

Inför sommaren 2022 investerar vi i en alldeles ny 18-hålig discgolfbana i Orsa Grönklitt!

Kvinna som klättar i hinder i Grönklitts klätterpark

Grönklitts Klätterpark

Inför sommaren 2022 bygger vi en helt ny klätterpark i Orsa Grönklitt! 

Aktivitetcentrum Orsa Grönklitt

Längdcentrum

Längdcentrum är Orsa Grönklitts aktivitets­­centrum och är öppet alla dagar året om. Under sommaren byter instruktörerna inriktning och erbjuder lektioner inom löpning, cykling, rullskidor. Förutom uthyrning av cyklar, kanoter, rullskidor, fiske­utrustning och de tillbehör som behövs för en aktiv semester, finns här en outdoorbutik och outlet.