Snötäcka träd

Orsa Grönklitt - skidor i hjärtat av Dalarna

Orsa Grönklitt - en populär skiddestination sen 60-talet

I början av 60-talet upptäckte skidentusiaster Orsa Grönklitt och såg möjligheterna att göra Grönklitt till en fantastisk skidanläggning. 1965 startades den första liften och sen dess har vi utvecklat anläggningen till den fantastiska skidprodukt som vi har idag, både för längd och alpint.

Strax norr om Orsasjön bereder vildmarken och de djupa dalskogarna ut sig. Naturens lågfjälls-karaktär med suggestiva myrar och blånande vyer lockar till att susa fram på längdskidor, att springa eller cykla på slingrande stigar, att carva hela vägen ned i de breda och välpreparerade pisterna. För oss i Orsa Grönklitt är du en i gänget!Vi är lika stolta över våra kurser i rullskidor och seedinglopp inför Vasaloppet som vi är över fisket i Rädsjön, vandringslederna, klätterparken och de nya teknikområdena för cykling.

När sommaren tagit sitt slut och snön lagt sig byter vi spår. Ställer trailskorna i garderoben och monterar fast takboxen. Istället för att trampa fram på cykel lägger vi vikten på innerskidan och trampar i kurvorna med små snabba sidledsförflyttningar. Blåbäret Bärra hänger naturligtvis med. Han älskar att åka skidor både utför och på längden, likväl som roliga cykel-utmaningar och upptåg i skogen under barmarkssäsongen. 

Poängen med Orsa Grönklitt är att ha kul, att utmana sig själv oavsett om det innebär att bara andas och njuta av tystnaden eller att tänja på gränserna tills adrenalinet sprutar. Poängen är att uppleva äventyr och skapa minnen tillsammans eller på egenhand, året om och alla är välkomna!

Inspiration

Genom våra inspirationssidor hoppas vi kunna inspirera dig till att göra ditt val av årets semesterresa eller hjälpa dig för att komma igång med din och din familjs intresse för barmarksträning och skidåkning.

Receptionist ger skipass till gäst

Kontakta oss

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

28I6523 Stor (161888)

Nyfiken på kommande nyheter och erbjudanden? 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få den senaste information om vad som är på gång i Orsa Grönklitt, samt kommande erbjudanden.

För daglig uppdatering från anläggningen följ oss på Instagram och Facebook.

Vy över snötäckta grantoppar och sjö i Orsa Grönklitt

Våra partners

Vi tror på att arbeta aktivt med våra samarbetspartners för att skapa mervärde och affärsnytta för båda parter.

Snowboardåkare i alpinbacke med armarna upp i luften

Hållbarhetsarbete

Vi jobbar ständigt och målmedvetet med att göra bra miljöval, förbättra och utveckla långsiktiga lösningar för att minska vår direkta och indirekta miljöpåverkan.

Skidpatrull på skoter i Orsa Grönklitt

En arbetsplats med sammanhållning, variation och glädje!

Vi söker kontinuerligt efter fler duktiga och driftiga medarbetare till vår anläggning. Läs mer om varje annons och hör gärna av dig till våra kontaktpersoner om du har några funderingar. Välkommen att bli en i gänget!