image

Våra backar

I Orsa Grönklitt är det inte svårt att hitta din favoritbacke! Totalt finns det 22 nedfarter i samtliga svårighetsgrader, från grönt till svart. På syd- och västsidan finns pister för barn, familj och nybörjare. I norr och öster väntar större utmaningar, som Berguven, Helan och Halvan. På nord- och östsidan ligger också våra tävlingsbackar, där hastigheter på hela 148 km/h har uppmätts under speedskitävlingar. Backarna delas in i fyra områden.

28I9953 Stor (90690)

Barnområdet

Mjukare backar för den första skidåkningen och med inriktning på skidskola. Barnområdet är utrustat med knappliftar, rullband och skidkarusell. Här finns figurer, portar, mindre terrängvågor och gott om plats för alla. Längst ned i backen finns också grillplatser, en pulkabacke och grillkiosk.

Backar i Barnområdet: Skidskolebacken och Barnbacken.

28I7290 Stor (308028)

Söder

En brant med kort sluttning i ett härligt söderläge. I Söder finns även vår snow park och skicrossbana.
Ankar- och knappliftar som en naturlig fortsättning på barnområdet. Liftarna slutar på toppen med enkel transport till våra områden Mellan och Norr samt till Toppstugan.

Backar i Söder: Söderbacken, Bananen inklusive Snowpark och Skicross samt Biffen (off-pist).

28I9493 Stor (90664)

Mellan

Långa varierande backar, ömsom flackt ömsom brant. I Mellan finns även Blårbärsskogen som är barnens eget område med talande figurer och slingrande pister. En ankarlift tar dig upp till toppen och en knapplift direkt till Blåbärsskogen. Härifrån finns även transport vidare mot Norr.

Backar i Mellan: Harspåret, Losvängen, Mellanbacken, Blåbärsskogen inklusive Trollskogen samt Rovdjursslingan.

DSC 1266 Stor (66389)

Norr och öst

Branta backar som också fungerar som tävlingsbackar för barn och ungdomar. Här finns gott om utrymme, bra fallhöjd och utmanande skidåkning. Både brantare och smalare slingor med inslag av off-pist samt längst åt öster breda carvingbackar.

Backar i Norr och öst: Örnen, Passaten (Höken), Berguven, Norrbacken, Halvan, Helan, Slingan samt Ravinen.

P1020460 Stor (161863)

Kvällsskidåkning

Tack vare ett gott samarbete med Orsa Alpina sattes ny belysning upp i Söderbacken under 2015. Efter det har även Barnbacken fått ny belysning, vilket bidrar till skarp sikt hela vägen ner. Välkommen att förlänga skiddagarna med kvällsskidåkning på södersidan. Liftarna som går under kvällsåkningen är knapp- och ankarliften i söder och barnliften. Kvällsskidåkning sker på tisdagar och fredagar, då liftarna är öppna till kl. 19.00.