image

Längdskidskola

Vässa tekniken tillsammans med våra duktiga instruktörer på Längdcentrum. Kompetensen på våra instruktörer är mycket hög och vi hjälper gärna både dig som är nybörjare på längdskidor och dig som siktar på en topplacering i Vasaloppet. För att maximera din lektion med våra instruktörer så rekommenderar vi en privatlektion, där vi helt kan anpassa oss efter din ambition och förutsättningar.

Våra instruktörer är utbildade både extern och internt. Vi jobbar enligt Svenska skidförbundets material och håller oss uppdaterade med det senaste inom teknikutvecklingen. Flera av våra instruktörer är aktiva tävlingsåkare och har fina meriter från både SM och Vasalopp.

Vilken nivå?

Längdskidåkar par

Vuxen

En skidlektion kan genomföras på många olika sätt beroende på antal deltagare och teknisk färdighet. Du kan boka privatlektioner för enskild person eller som en grupp. Om det inte finns några specifika önskemål brukar lektionerna beröra alla växlar inom respektive teknik (skate eller klassiskt). En skidlektion anpassas efter individens eller hela gruppen förmåga och önskemål både vad gäller övningar och val av platser för att utföra träning

 

Privat- och parlektioner passar bättre om du är nybörjare och vill lära dig åka längdskidor helt från grunden eller om du har specifika önskemål på områden du vill förbättra. Det kan även gå bra att vara flera om åkarna är på lika nivå i sin teknikutveckling.

Boka din lektion via bokningen på 0772 - 280 100 eller maila till langdcentrum@orsagronklitt.se

IMG 0297 Stor (88482)

Barn 5-9 år

För våra barn har vi skidlektioner i grupp där barnen får en lekfull introduktion till längdskidåkning. Vi leker, busar och gör balansövningar för att bli tryggare och säkrare på längdskidor, till stor del utifrån Svenska Skidförbundets material. För att en skidlektion ska genomförs krävs minimum 4 deltagare. Från 7 års ålder behövs spårkort.

 

Information

Tid: Vecka 2-6 tisdagar kl. 13.30, från vecka 7 fredagar kl. 13:30.

Plats: Längdcentrum, vid skidstadion.

Anmälan: Via hemsidan eller på telefon 0772–280 100. Bokas senast dagen innan.

Pris: 200 kr/barn.

Ålder: 5-9 år.

Antal barn/lektion: 4–10 st.

IMG 1615 Stor (88452)

Elit

Har du som mål att åka fortare på Vasaloppet eller vill lära dig att åka som ett proffs? Då är elitlektionen något för dig. Tillsammans med en av Sveriges bästa långloppsåkare Fredrik Byström, som nu valt att avsluta sin karriär, får du fila på detaljerna. Lektionen är tänkt till dig som redan kan en del om tekniken och har god fysik, men det går även bra om du vill ha experthjälp på en unik nivå.

 

I lektionen ingår filmning och återkoppling direkt i spåret. Samma system och metod som används av team, landslag och klubbar på elitnivå.

 

Bokning av våra elitlektioner sker enbart via mail till langdcentrum@orsagronklitt.se. Boka i god tid då antalet lektioner är begränsade.

 

Kostnad: 1 200 kr för en timme för en person. Filmning ingår. Per extra person tillkommer 400 kr.

 

Instruktör: Fredrik Byström 36 år, fd. långloppsspecialist för Lager 157 Ski Team. Bor i Orsa med sin fru och två barn. Kommer från Mellansel utanför Örnsköldsvik. Tränar i Orsa Grönklitt vinter och sommartid.

Prislista 2019/20

Antal personer

1 timme

2 timmar

1

700 kr

 

2

1 000 kr

2 000 kr

3

1 300 kr

2 500 kr

4

1 600 kr

3 000 kr

5

1 900 kr

3 500 kr

6

2 200 kr

3 600 kr

7

 

3 700 kr

8 eller fler

 

3 800 kr

 

Priserna gäller för ordinarie skidlektioner. 

Utveckla din skidåkning

DSC 2574 Stor (65710)

Filmning

Ta del av samma teknik som landslag och elitklubbar använder. Men en Ipad och en speciell mjukvara kan du få direkt feedback på din teknik i spåret. Filmning är ett bra pedagogiskt instrument och ger lektionen ytterligare en nivå .

 

För 400 kr extra/person kan du få filmning under din skidlektion. Tiden för lektionen blir densamma som utan filmning.

 

Bokning av filmning och betalning sker på längdcentrum strax innan din lektion börjar. 

P1020114 Stor (255495)

Längdcentrum

Tillsammans med starka leverantörer och kunnig personal så finns bästa tänkbara service för alla behov, direkt vid spåren. Tack vare ett starkt samarbete med leverantörer och kunnig personal så har Orsa Grönklitt under de senaste åren erhållit ett rykte som en av Sveriges bästa anläggningar för längdåkning.

28I2345 Stor (88780)

Privatläger

Vi skapar gärna anpassade läger för er som grupp eller förening utifrån era förutsättningar. Förutom teknikinstruktioner kan vi erbjuda föreläsningar om kost, träning och utrustning. På Längdcentrum har vi unik kompetens vad gäller vallning och utrustning och även ett framgångsrikt samarbete med Lager 157 Ski Team.

 

Skicka förfrågan till Längdcentrum via mail langdcentrum@orsagronklitt.se.

Inspireras av våra duktiga instruktörer