image

Alpin skidskola

Orsa Grönklitts skidskola är välkänd för sin höga utlärningsnivå och välanpassad för både nybörjare, barn och vuxna. En av hemligheterna är att vi har riktigt roligt tillsammans, leken är lika viktig som skidåkningen. Vårt uppdrag är att bidra till att skapa en positiv upplevelse av vinter och skidåkning och generera en lust att prova på och lära sig ännu mer. Vi erbjuder allt ifrån privatlektioner till gruppskidskola för barn, ungdomar och vuxna.

Prislista 2020/21

Skidskola

75 min

60 min

4 dagars grupp

1 080 kr

960 kr

2 dagars grupp

760 kr

660 kr

Privatlektion

 

690 kr

Privatlektion medföljande person

 

230 kr

Vilken ålder?

28I9100 Stor (90683)

Barn 3-4 år

Snölekis (60 min) är första steget för barn 3–4 år. Vi lär oss hantera utrustningen, åka lift, bromsa, stanna och svänga i plog. Inga förkunskaper krävs.

28I8994 2 Stor (90691)

Barn 4-6 år

Snögubbar (60 min) är första steget för barn 4–6 år. Här lär vi oss hantera utrustningen, åka lift, bromsa, stanna och svänga i plog. Inga förkunskaper krävs.

 

Snöstjärnor (75 min) är en fortsättningsgrupp för barn 4–6 år. Vi lär oss att åka i brantare backar utveckla balans och teknik. Leken finns alltid med. Att ha roligt är en förutsättning för barnens lärande! Krav: Att kunna åka knapplift, stanna och svänga i plog i grön backe.

 

Snökanoner (75 min) är en påbyggnadsgrupp för snöstjärnor för barn 4–6 år. Vi jobbar vidare med balans och skidvana. Här provar vi att åka i skogen och mindre luftfärder, målet är att flytta gränserna. Krav: Att kunna åka obehindrat i blå backe samt vara beredd på att lära sig åka ankarlift.

 

Snöraketerna (75 min) är en mer avancerad grupp för barn 4–6 år. Vi fortsätter att utveckla tekniken mot parallella skidor, åka i skogen, testa snowparken. Här provar vi allt. Målet är att flytta gränserna! Krav: Attt kunna åka i röd backe samt åka ankarlift.

28I8512 Stor (90704)

Barn 6-9 år

Smygare är för barn 6–9 år som inte åkt skidor tidigare. Vi lär oss åka lift, stanna och svänga i plog. Grundläggande åkregler i backen. Lekfulla äventyr som växer i takt med barnens skidutveckling. Inga förkunskaper krävs.

 

Glidare är en fortsättnings grupp barn 6–9 år. Vi jobbar vidare med balans och skidvana. Kanske klarar vi av att åka i röda backar när kursen slutar. Krav: Att kunna åka knapplift, svänga i plog, bromsa i blå backe och vara beredd på att lära sig åka ankarlift.

 

Svängare är en mer avancerad grupp för barn 6–9 år. Vi fortsätter att utveckla tekniken, mot parallella skidor, åka i skogen, kanske klara av mindre luftfärder. Här provar vi allt. Målet är att flytta gränserna! Krav: Att kunna svänga och bromsa i plog i röd backe samt åka ankarlift

 

Fräsare är vår mest avancerade grupp för barn 6–9 år. Kursen utformas som alltid efter barnens färdigheter och önskemål. Bana, hopp, puckel, off-pist. Var beredd på allt! Krav: Att kunna åka röda backar med parallella skidor och bra fart, samt kunna gå på skidorna i högt tempo.

 

Alla grupper är 75 min.

28I7062 Stor (308029)

Ungdom 10-16 år

Ungdom grund är för dig som är mellan 10–16 år och aldrig åkt skidor tidigare! Vi hjälper dig att bli bekant med din utrustning och hur du hanterar den. Vi lär oss åka lift, svänga och stanna. Inga förkunskaper krävs.

 

Ungdom fortsättning är för dig som är mellan 10–16 år och som åkt tidigare och vill utveckla tekniken. Krav: Att kunna åka lift och ploga i blå backar.

 

Ungdom avancerad är en avancerad fortsättningsgrupp för ungdomar. Vi fortsätter att utveckla tekniken i bana, hopp, puckel och offpist. Var beredd på allt! Krav: Att kunna åka i röda backar, gå på skidorna i högt tempo och inte vara rädd för fart och utmaningar.

 

Alla grupper är 75 min.

28I0320 Stor (238913)

Vuxen

Vuxen grund är för dig som aldrig åkt skidor förut. Vi bekantar oss med utrustningen och lär oss hantera den. Vi lär oss åka lift, stanna och svänga. Inga förkunskaper krävs.

 

Vuxen fortsättning är för dig som åkt tidigare och vill utveckla din teknik. Krav: Att kunna åka i lift, svänga och ploga i blåa backar.

 

Grupperna är 75 min. Minimiålder är 17 år.

Utveckla din skidåkning

28I5196 Stor (120248)

Snowboard

Snowboard Level 1 är en nybörjarkurs där vi lär dig grunderna i att åka snowboard. Du får tips som gör att du kan komma igång och åka själv i liften och nedför enklare pister. Inga förkunskaper krävs.

 

Snowboard Level 2 är en fortsättningskurs där du tar dig mot brantare terräng, hopp och skärande svängar. Krav: Att på ett kontrollerat sätt ta dig nerför blåa backar, svänga åt båda hållen, samt åka lift.

 

Snowboard grupperna är 75 min. Ålder: Från 7 år

28I3361 Stor (90753)

Privatlektion

På en privatlektion (60 min) är det du och din utveckling som ligger i fokus, tillsammans med din instruktör utformar ni lektionen efter dina mål och ambitioner.

Vi erbjuder privatlektioner för alla åldrar och allt från nybörjare till de mest avancerade inom både alpint och snowboard. Alla våra skid- och snowboardinstruktörer är utbildade inom, pedagogik, metodik, mekanik, analys och teknik. 

 

Filmning

Med hjälp av en Ipad och ett speciellt coachprogram filmar vi och analyserar din teknik tillsammans. Oavsett om du åker skidor eller snowboard får du en bättre bild av just din teknik. Detta kostar 100 kr extra per person. 

 

Våra privatlektioner bokas via Gästcenter eller via vår centralbokning på telefon 0772-280 100.

Viktig information

Bra att veta

En förutsättning för trivsel och utveckling är att skidskolegrupperna blir så jämna som möjligt. Under skidskolans första dagar kan grupperna därför förändras om det behövs. Känner ni ändå att ert barn hamnat i fel grupp, ta kontakt med er skidlärare.

 

I veckoskidskolan börjar alla grupper på måndagar. Helgskidskolan startar på fredagar.Det går inte att hoppa in i redan påbörjade grupper.

 

Observera att alla behöver liftkort fr.o.m. det att man fyllt 7 år, även när man deltar i skidskolan. Det är bra om barnen övar på allt de lär sig i skidskolan så att gruppen kan avancera framåt. Varje grupp ska ha minst fyra deltagare. Vid mindre antal kan gruppen ställas in eller kurstiden avkortas.

Tips till föräldrar

  • Se till att ert barn har ätit och varit på toaletten före lektionsstart.
  • Barnen bör vara klädda efter rådande väderförhållanden.
  • Är du osäker på om ert barn kommer att trivas i skidskolan? Se till att finnas i närheten men utom synhåll.
  • För att vi ska kunna kommunicera med er, var gärna på plats några minuter före och efter lektionen.

Samlingsplatser

Snölekis, Snögubbar och Smygare samlas vid Skidskolebacken Vargen, som ligger ovanför vandrarhemmet vid barnbacken. Denna backe får endast nyttjas när du går i skidskola.

Privatlektioner och övriga grupper samlas vid gruppskyltarna, grillplatsen, vänster sida vid barnbackarna.

Avbokning

  • Avbokning kan göras fram till tre dagar före första skidskoledagen. Återbetalning sker då för inbetalat belopp minus en administrationsavgift på 250 kr.
  • Vid avbokning mindre än tre dagar före första skidskoledagen krävs läkarintyg.  
  • För att du ska kunna erhålla en återbetalning krävs det att du innan första skidskoledagen meddelat oss att du inte kan närvara vid skidskolan.
  • Avbokning av påbörjad skidskola? Prata med din skidlärare eller maila till skidskolan@orsagronklitt.se.