image

Parkbesökare

Orsa Grönklitt är en plats för upplevelser och möten av alla de slag, så även med vilda djur. I Rovdjursparken väntar möten med tigrar, isbjörnar och leoparder – och många fler arter.

Kanske är du här utan ett par längdskidor under armarna eller pjäxor på fötterna och vill hitta på något annat? På Orsa Rovdjurspark kan du tillbringa en hel dag med att uppleva mäktiga möten med de vintervakna rovdjuren, titta på konstutställning och lära dig om våra rovdjur.

På parken kan du även gå på någon av de aktiviteter som anordnas: rundvisning, matning och miljöberikning är några av dom. Efter turen kan du kolla in i souvenirbutiken i entrén och ta en fika på Kafé Koppången.

DSC 9284 Stor (65293)

Rovdjurscentrum

Rovdjurscentrum och Designtorg Trä är en fantastisk anläggning, som samtidigt utgör entrén till Orsa Rovdjurspark. Här finns det utställningar, föreläsningar och filmvisning med temat rovdjur samt trä som material i konst- och byggnadsmaterial. Många berörs av rovdjur. Utställningen om rovdjur är en upplevelse i sig och ger dig på ett spännande sätt kunskap och information om våra rovdjur. I Rovdjurscentrum finns även ett filmrum och många interaktiva lek- och lärstationer.

Den 1 500 kvm stora byggnaden är i sig ett utmärkt och intressant besöksmål. Här finns möjligheter att lära mer om våra djur och inspireras till skapande i trä.

I flera år har Rovdjurscentrum producerat utställningar för barnen. Varje år förnyas utställningen och här berättas spännande fakta om rovdjur och natur för barn. Här får du känna på, fotografera dig med en björn, se vargar på nära håll och ta del av spännande kunskap och fakta om våra rovdjur.

Tänk på att hundar och andra husdjur inte får följa med in i byggnaden eller i parken.

Mat & fika

Kafé Koppången

Välkomna att slå er ner och njut av en gofika. Här finns kaffe, te, varm choklad, fikabröd och mumsiga mackor. Du hittar kafét i entrén.

Souvenirbutik

Souvenirbutik

Välkomna till souvenirbutiken. Här finns det många fina souvenirer. Vi har även fyllt butiken med lokaltillverkade inredningsartiklar, böcker och mycket mer. Du hittar butiken i entrén.

Aktiviteter i parken

Skyttesimulator

Skyttesimulator

Oavsett om du är nybörjare eller pricksäker jägare kan du här testa dig i en toppmodern skyttesimulator!
Här prövas du i flera olika animerade scener med allt från björn, älg och vildsvin till ripor, änder, fasaner och harar. Vill du skjuta lerduvor kan du välja mellan trap, nordisk trap, dubbeltrap, sporting och skeet.

Testa en helt ny och spännande aktivitet eller ta chansen att med eget vapen få hjälp att analysera ditt skydde och bli ännu bättre.

Lodjursungar På Orsa Rovdjurspark I Orsa Grönklitt

Vinterguidning

Vinterguidning i Orsa Rovdjurspark, Följ med på en guidad tur i parken där det berättas om de vintervakna djuren och om björnarna som sover.

Parkbesökare isbjörnar

Rovdjursskola

Vi samlas utanför varglyan och tillsammans går vi till rovdjursparken där vi får veta mer om våra rovdjur. Vi lär oss se skillnad på spår, vad djuren äter och avslutar med att träffa en av våra duktiga djurvårdare som möter upp oss hos våra järvar där vi får vara med om en information, matning eller någon berikning.

P1030214 Stor (255450)

Rovdjursspaning

Häng med Blåbärsklubben på en skotertur till Orsa Rovdjurspark där vi spanar efter häftiga rovdjur. Parkens tigrar, isbjörnar, leoparder och andra djur bjuder in oss till ett spännande besök där vi får lära oss mer om dem. Vi avslutar turen med gott fika.

Tips på boende