Längdskidskola

Tillsammans med våra duktiga instruktörer kan du vässa din stakteknik, förbättra diagonalåkningen, lära dig skate eller få välbehövliga tips för att förbättra din tid under vasaloppsveckan.

Vid en privatlektion kan instruktören helt anpassa sig efter åkaren och hitta perfekta platser för varje del i teknikträning. Åkaren kan även ha mer specifika önskemål om vad den vill förbättra. Ofta innebär en privatlektion mer åktid och specifik feedback.

Varje lektion är unik och anpassad efter åkarens nivå och ambition. Alla lektioner utgår från Längdcentrum, precis utanför dörren.

Skidlektion

En skidlektion kan genomföras på många olika sätt beroende på antal deltagare och teknisk färdighet.

Du kan boka privatlektioner för enskild person eller som en grupp. Om det inte finns specifika önskemål brukar lektionerna beröra alla växlar inom respektive teknik (Skate eller Klassiskt)
En skidlektion anpassas efter individens eller hela gruppen förmåga
och önskemål både vad gäller övningar och val av platser för att utföra träning

Privat- och parlektioner passar bättre om du är nybörjare och vill lära dig åka längdskidor helt från grunden – eller om du har specifika önskemål områden som du vill förbättra.
Det ger instruktörerna bättre förutsättningar att hitta de rätta nycklarna till teknikframgång för varje individ. De kan även gå bra att vara flera om åkarna är på lika nivå i sin teknikutveckling.

För de som redan har åkt mycket skidor och kanske siktar på en förbättring av tiden på tex vasaloppet så finns Elitlektionerna som ett alternativ.

Boka din lektion via bokningen på 0772 - 280 100 eller maila till langdcentrum@orsagronklitt.se

Längdlektion för barn

En gruppskidlektion där barnen får en lekfull introduktion till längdskidåkning.

Vi leker, busar och gör balansövningar för att bli tryggare och säkrare på längdskidor, till stor del utifrån Svenska Skidförbundets material.

Vi lär oss olika saker som gör att man kan klara av olika skidmärken sen. Brons, silver och guld. Dessa kan då köpas för 30 kr på Längdcentrum.

För att gruppen ska bli av måste det vara minimum 4 deltagare. Från 7 år behövs spårkort.

Tid: Vecka 2–6 tisdagar kl 13.30.

Från vecka 7 fredagar kl. 13:30.

Plats: Längdcentrum, skidstadion.

Anmälan: Online eller på tel: 0772–280 100. Bokas senast dagen innan.

Pris: 200 kr/barn.

Ålder: 5-9 år

Anal barn/Lektion: 4–10 st.

Elitlektioner

Har du som mål att åka fortare på Vasaloppet eller vill lära dig att åka som ett proffs. Då är elitlektionen något för dig.

Tillsammans med en av Sveriges bästa långloppsåkare Fredrik Byström, som nu valt att avsluta sin karriär, får du fila på detaljerna eller lära dig helt nytt. Den är tänkt till dig som redan kan en del om tekniken, och har god fysik, men det går även bra om du vill ha experthjälp på en unik nivå.

I lektionen ingår filmning och återkoppling direkt i spåret. Samma system och metod som används av team, landslag och klubbar på elitnivå.

Instruktör: Fredrik Byström 36 år, fd långlopps specialist, Lager 157 Ski Team. Bor i Orsa med sin fru och två barn. Kommer från mellansel utanför Örnsköldsvik. Tränar i Grönklitt vinter och sommartid.

Bokning av denna sker enbart via mail till langdcentrum@orsagronklitt.se. Boka i god tid då antalet lektioner är begränsade.

Kostnad: 1 200 kr för en timme för en person. Filmning ingår, +300 kr per extra person.

Privatläger

Är ni ett gäng som vill göra ett eget läger just anpassat efter er, hör av er via mail så kan vi tillsammans med våra instruktörer lösa det mesta.

Förutom teknikintruktioner kan vi erbjuda föreläsningar om kost, träning och utrustning. 
På Längdcentrum har vi unik kompetens bland skidanläggningarna när det gäller vallning och utrustning genom Marcus Laggar på Längdcentrum. Marcus är en del av det framgångsrika Lager 157 Ski Teams service team och deltar på flera av de stora långloppen som Marcialonga och Vasaloppet.

Vi kan även hjälpa till med träningsupplägg och uppföljning. 

Hör av er till Längdcentrum via mail langdcentrum@orsagronklitt.se

Filmning

Ta del av samma teknik som landslag och elitklubbar använder. Men en Ipad och en speciell mjukvara kan du få direkt feedback på din teknik i spåret. Filmning är ett bra pedagogiskt instrument och ger lektionen ytterligare en nivå .

För 100 kr extra/person kan du få filmning under din skidlektion. Tiden för lektionen blir densamma som utan filmning.

Bokning av filmning och betalning sker på längdcentrum strax innan din lektion börjar. 

Priser

Antal personer1 timme2 timmar
1700 kr
2920 kr1840 kr
31140 kr2280 kr
41360 kr2720 kr
51580 kr3160 kr
61800 kr3300 kr
73400 kr
8 eller fler3500 kr

Priserna är för ordinarie skidlektioner.