Boka nästa års vintersemester

Snötyngda träd, nypreparerade längdspår och manchester i backen. Boka något att längta till – fri avbokning om du bokar innan 31 augusti.

Torsdagen den 14 maj öppnar bokningen för vintersäsongen 2020/2021. Boka något att längta till och trygga årets skidåkning och en härlig semester i genuin miljö. Jul- och nyårsveckorna, sportloven och påsklovet är en populär tid för vintersemester i Orsa Grönklitt. Ta chansen att boka redan idag för att garantera ditt boende.

Tips på boende

P1020491 Toppbyn[1]

Toppbyn

Utsikten över Orsasjön och Siljansbygden är svårslagen från Toppbyn. Det gäller även läget i direkt anknytning till backar och spår samt gångavstånd till Orsa Grönklitts centrum och barnområdet.

Blåbärsbyn

Blåbärsbyn

I sluttningen på väg mot toppen ligger Blåbärsbyn. Här finns stugor och lägenheter/parhus med gång-/glidavstånd till backar och spåren på östrasidan. Utsikten över anläggningen, Rädsjön och Siljan ingår.

Ogörnen13ext01 2019

Rovdjursbyn

Utsträckt i sluttningen från centrum och österut ligger Rovdjursbyn. Längdspåren går rakt igenom området och Rovdjursliften tar de flesta direkt till Bananen och alpinområdet.

Skogsbyn

Skogsbyn

Nybyggda stugor ovanför Råtjärn med utsikt i flera väderstreck. Ligger i anläggningens ytterkant, granne med vildmarken. Nära till transportliftar och glidleder till alpinområdet och längdspåren som slingrar sig runt området.

Centrumbyn

Centrumbyn

Centrumbyn består av traditionella fjällstugor med mysiga innergårdar och har ett läge mitt emellan skidspår, centrum och Längdcentrum.

Limbygården

Limbygården

Majestätiskt i kanten av Bananen ligger Limbygården med plats för hela storfamiljen eller kompisgänget i en stuga. På andra sidan vägen börjar längdspåren och vildmarken.

Utveckla familjens skidåkning

20200228 Grönklitt Dag 1 A7RIII 064 Stor (495514)

Alpin skidskola

I vår skidskola har vi roligt tillsammans, med leken i fokus. Vårt mål är att skapa en positiv upplevelse av vinter och skidåkning.

20200303 Grönklitt Dag 3 84 Stor (495518)

Längdskidskola

Vässa tekniken tillsammans med våra duktiga instruktörer på Längdcentrum. Vi hjälper både dig som nybörjare och elitåkare.

Naturnära aktiviteter

28I3876 Stor (308040)

Hundspann

Upplev vildmarken från första parkett, med ett gäng entusiastiska hundar som draghjälp.

28I3672 Stor (255461)

Skotersafari

Upplev vildmarken och det vackra landskapet runt om Orsa Grönklitt från en skoter.

Lodjursungar På Orsa Rovdjurspark I Orsa Grönklitt

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark ligger i Orsa Grönklitt och är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark.

28I3068 Stor (325427)

Barnaktiviteter

I Orsa Grönklitt finns massor av aktiviteter för hela familjen. Följ med oss på äventyr!

{ }