image

Mat och nöje

I Orsa Grönklitt finns ett brett utbud av mat och upplevelser. Oavsett om det gäller en mysig middag eller mättande lunch efter några timmar i backen så finns goda alternativ. Du kan välja om du önskar att äta på någon av våra restauranger eller kaféer eller besöka vår närlivs för att göra din egen mat i stugan. Alla våra matställen ligger på bekvämt avstånd från pister och spår. 

Toppen 1 Stor (84398)

Toppstugan

Välkommen till Toppstugan belägen på 561 meters höjd över havet med milsvid utsikt över Siljan. Toppstugan erbjuder en härlig lunchmeny för att mätta magen mellan åken i backen och även smarriga smörgåsar samt våfflor och fika för dig som är lite mindre hungrig.

28I2218 Stor (66009)

Ugglan & Björnen

På Ugglan & Björnen finns en plats för alla. Här erbjuds kombinationen av restaurang, kafé och bar i samma lokal och även mångsidig skidåkarbuffé, smarriga pizzor och grillade burgare. På Ugglan & Björnen finns även biljard, dart och barnens egna lekrum. Givetvis finns även gratis wifi i hela lokalen!

Gratis restaurangtransport

Grönklitt Express

Trots att det mesta är väldigt nära i Orsa Grönklitt kan det vara skönt att slippa gå efter en lång skiddag. Under vintern kör vi därför Grönklitt Express. En gratisbuss som kör enligt kartan och stannar på sex hållplatser utspridda i hela området. Sista biten upp till Toppstugan går dessutom restaurangens egen transport, fyrhjuling med larvfötter och vagn som enkelt tar sig upp för sista branten.

 

Busstider:
Kl. 17.00-21.00 onsdagar, fredagar och lördagar med start i julveckan fram till avslutningen i april. Mer info finns i vår app.

Skotertur till Smidgården

Mysig skotertur till Smidgården fredagar och lördagar kl. 17.30-22.00. Skotern från Ugglan och Björnen, intill Gästcenter, hela vägen fram till Smidgården.

Skotertur till Toppstugan

Åk skoter med släde sista vägen upp till Toppstugan, från sista hållplatsen för Grönklitt Express. Skoterturerna till Toppstugan går onsdagar, fredagar och lördagar kl. 17.30-22.00.

Mat för alla smaker

28I2102

Kafé Koppången

Välkomna att slå er ner och njut av en fika. Här finns kaffe, te, varm choklad, fikabröd, smörgåsar, soppa, bakpotatis, tacotallrik och pannkaka. Kafé Koppången hittar du vid entrén till Orsa Rovdjurspark.

 

Afterski Tea

På lördagar mellan kl. 14.00-15.30 dukar vi upp för Afterski Tea, en stor fikabuffé. Förbokas via Gästcenter senast dagen innan kl. 16.00 eller på  Drop In i mån av plats. Pris: 129 kr.
OBS! Som en försiktighetsåtgärd med hänsyn till spridningen av coronaviruset så erbjuds i nuläget inget afterski-tea. 

28I6907 Stor (108860)

Närlivs

Centralt belägen bredvid Gästcenter finns vår Närlivs. Välkomna till vår lilla matbutik med ett urval av basvaror och de nödvändigaste färsk och kylvarorna.

28I1709

Rädsjöstugan

Bjud familj och vänner på en trevlig och annorlunda kväll i vår vackert belägna eldpallkoja vid Rädsjöns strand. Pris: 900 kr/halvdag. Bokas genom Gästcenter via telefon 0250–462 12. 

26692202 10156024304008126 227015728 O

Polargrillen

Välkomna till Polargrillen som finns i bästa ski-in-läge i Barnbacken. Här finns korv, hamburgare, läsk, kaffe och annat gott till familjevänliga priser. Perfekt för dig som vill få ut mer av skiddagen.

5V4A8092 2

Norrgrillen

I foten av Norrbacken finner du Norrgrillen – med menyer för alla smaker och priser för den stora familjen. Välj bland alltifrån mättande hamburgermenyer eller korv med bröd till smarrigt fikabröd eller en värmande kopp med varm choklad. 

P1030274

Grillplatser

Omgivningarna runt anläggningen är som gjorda för en härlig matupplevelse utomhus eller i egna små krypin. Längs stigarna kring Rädsjön finns flera vindskydd med ordnade grillstäder. I direkt anslutning till stugor och lekplatser finns flera grillstäder utsatta. En stor grillplats finns vid barnområdet, vid pulkabacken. Värmestuga finns i bottenplan på vandrarhemmet, där det går bra att äta matsäck.

DSC 7664 Stor (65592)

Afterski

Välkommen in till Toppstugan! Släng av dig pjäxorna och dansa loss till den härliga musiken eller varför inte bara njut av den magiska utsiken med något gott att dricka.