image

Barnaktiviteter

Vår målsättning är att barnen ska få sin bästa vecka på året i Orsa Grönklitt. Vi erbjuder därför mycket mer än bara skidåkning. Vi har alltid något roligt på gång! Från måndag till lördag finns en mängd spännande aktiviteter att delta i. Vår populära maskot Blåbäret Bärra är ofta med och ser till att det blir busigt kul. Följ med oss på äventyr – det finns massa skoj för både små och stora.

IMG 9384 Stor (88457)

Varglyan - barnpassning

Blåbäret Bärra har ett eget lekrum som kallas för Varglyan. Här är alla barn och föräldrar välkomna in i värmen för att vila benen, leka, pyssla, spela tv-spel, titta på film och mycket annat skoj. Vissa dagar i veckan har vi pyssliga tematimmar kl. 14.00–15.00.

IMG 0105 Stor (88479)

Barnens Vasalopp

Barnens Vasalopp är årets roligaste längdlopp för alla åldrar. Här hejas skidåkarna fram i Blåbärsspåret av både föräldrar och blåbärsfigurer. I mål väntar en överraskning.

Sibirisk Tiger

Rovdjursskola

Vi samlas utanför Varglyan och tillsammans går vi till rovdjursparken där vi får veta mer om våra rovdjur. Vi lär oss se skillnad på spår, vad djuren äter och avslutar med att träffa en av våra duktiga djurvårdare som möter upp oss hos våra järvar där vi får vara med om en information, matning eller någon berikning.

DSC 4144 Stor (65620)

Skotertur

Häng med Blåbärsklubben på en spännande skotertur. Vi beger oss djupt in i Grönklitts skogar där vi grillar korv och leker.

5V4A8364

Rovdjursspaning

Häng med Blåbärsklubben på en skotertur till Orsa Rovdjurspark där vi spanar efter häftiga rovdjur. Parkens tigrar, isbjörnar, leoparder och andra djur bjuder in oss till ett spännande besök där vi får lära oss mer om dem. Vi avslutar turen med gott fika.

28I3068 Stor (325427)

Ungdomskvällar

Ta en paus från mamma och pappa och kom och lär känna nya kompisar. Vi spelar Xbox Kinect, tittar på film, spelar spel och äter snacks.

P1030298 Stor (180550)

Bärras födelsedagskalas

Blåbäret Bärra fyller år och det firar vi stort med ett riktigt blåbärskalas, tillsammans med Blåbäret Bärra. Vi leker och äter Bärras favoritglass i stora lass.

28I3087 Stor (325429)

Pulkabacken

Att åka pulka är en aktivitet som passar alla. Från minstingen som inte står på skidor ännu till lekfulla föräldrar. En rolig aktivitet för alla! Pulkabacken ligger intill barnbacken och grillplatsen.

Afterskidsc 7809 570X400

Barnens afterski

Välkomna till barnens egna Aftersk! Fullt av bus, lekar, pyssel, filmvisning, disco och fika.

5V4A8330

Skattjakt

Häng med på ett spännande äventyr där vi letar efter försvunna skatter, hittar på lekar och fikar. Under vintersäsongens mörkare tider använder vi pannlampor.

 

Tid: Måndagar kl. 16.00-17.00
Pris: 70 kr
Åldersgräns: Från 3 år 

 

Samling utanför Varglyan. Vanliga skor (ej pjäxor) är nödvändigt då vi promenerar en del. Anmälan via Gästcenter eller vår centralbokning på 0772-280 100.

Bärramärken

Bärramärken - längd

För att ta ett Bärramärke behöver du klara dessa utmaningar i spåren.

 

BRONS

 • Åk ett varv runt stadion själv.
 • Åk upp och ner för backen på stadion 3 gånger, res dig upp själv om du ramlar.

SILVER

 • Åk 1,5 km (t ex Nallerundan) utan hjälp, tillsammans med någon.
 • Saxa upp för minst en backe, kryp ihop till en köttbulle nedför.
 • Åk ett varv runt teknikspåret.

GULD

 • Åk ett varv runt skidstadion utan stavar.
 • Åk ett varv på Konstsnöspåret utan hjälp.
 • Skejta runt stadion.

Mamma eller pappa är domare. Bärramärken för längd köps på Längdcentrum. Måndag-söndag kl. 08.30-17.00. Pris: 50 kr/märke

Bärramärken

Bärramärken - alpint

För att ta ett Bärramärke behöver du klara av dessa utmaningar.

 

BRONS

 • Ta liften och åk upp till toppen av barnbacken själv.
 • Åk i banan i barnbacken.
 • High five'a alla high five gubbar i barnbacken.

SILVER

 • Åk skicrossbanan i bananen.
 • Åk blåbärsskogen och sväng hela vägen ner utan hjälp.
 • Åk ankarlift med mamma, pappa eller syskon

GULD

 • Åk söderbacken och sväng hela vägen ner utan hjälp.
 • Klara av att göra hockeystopp/stoppsladd.
 • Åk Bärras offpist.

Mamma eller pappa är domare. Bärramärken för alpint köps i Varglyan. Måndag-lördag kl. 12.45-16.00. Pris: 50 kr/märke

Barra Kram16458495744

Skidkul med Bärra

För att bli en riktigt bra skidåkare måste man ramla minst 100 gånger säger Blåbäret Bärra. Att lära sig åka skidor ska kopplat till glädje och lekfullhet. Därför har vi skapat skidkul med Bärra, som bygger just på detta. Tillsammans med Blåbäret Bärra, som är barnens bästa vän i Orsa Grönklitt, har vi skapat olika skidmöjligheter runt om i anläggningen. Oavsett om det handlar om längdåkningen eller alpint.