Alla aktiviteter

När skidåkarbenen behöver vila.

Orsa Grönklitt är så mycket mer än skidåkningen på berget eller längden. Det fantastiska vinterlandskapet inbjuder till både äventyr och upplevelser. Naturen står öppen med mäktig natur och utsikt, med frisk luft till alla. 


I utbudet finns både lugna och rofyllda behandlingar till utmanande och häftiga skoterturer. Kanske förenat med en våffla eller middag.


Det mest unika är ändå upplevelse av de kraft- och lekfulla rovdjuren i en vinterskrudad Rovdjurspark. Tillsammans med en guidad tur med djurvårdare blir upplevelse ännu större.

Aktiviteter för hela familjen

  • Hundspann  

  • Våffeltur  

  • Slädtur med middag  

Hundspann

Turen utgår från parkeringen intill Gästcenter och du kan välja mellan 2,5 och 5 kilometer. Hundspannet är perfekt för både för vuxna och barn, inte minst för dig som älskar hundar och vill se mer av området. Se upp – här kan det gå undan!

P1020657.JPG

Våffeltur

Ingen skidsemester är komplett utan våfflor med sylt och grädde. Våffelturen tar dig på gammeldagsvis med släde genom skogen till Fryksås hotell.

Här äter du våfflorna i mysig miljö med storslagen utsikt över Orsasjön och Siljan. Våfflor med jordgubbssylt, grädde och glass, kaffe/the eller varm choklad ingår.

G6Q6662 - original (88770).jpg

Slädtur med middag

Åk häst och släde i facklornas sken genom Grönklittsskogen till Fryksås Hotell och avnjut en utsökt middag bestående av Fryksås viltgryta, serveras med grönsaker och potatis.

Dessert kommer att variera. Sallad, smör och bröd samt bordsdryck ingår. För barn kan vi även erbjuda hemrullade köttbullar, med potatis och grönsaker.

DGFX9256.jpg

Äventyr och avkoppling

  • Skotersafari  

  • Orsa Rovdjurspark  

  • Grönklitt Spa  

Skotersafari

På skotersafari kör du en egen skoter men vår ledare är med och guidar er runt på ett spännande äventyr i vildmarken, för hela familjen. Vi åker genom det vackra vita landskapet och njuter av omgivningen. Hjälmar finns att låna. Turen tar ca 1,5 timme och startar vid skotergaraget 200 m söder om Gästcenter. Vi ordnar även längre skoterturer med mat, övernattning och vedeldad bastu. Du måste ha bil- eller skoterkörkort för att köra skoter.

DSC 1803 - original (65728).jpg

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark ligger i Orsa Grönklitt och är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark. Det är verkligen ingen vanlig djurpark, här lever djuren i stora hägn med naturliga skogsmiljöer. 

Dagligen har Orsa Rovdjurspark en eller flera publika aktiviteter hos djuren som t.ex informationsstund, miljöberikning eller matning. 

Här erbjuds även vinterguidning, en guidad tur i parken där du lär dig om de vintervakna djuren och om björnarna som sover.

Panthe`re de Perse en hiver ( (Panthera pardus saxicolor ) - webb (89113).jpg

Grönklitt Spa

Vare sig du åkt skidor en hel dag eller känner dig stel så är varmt välkommen till vår massage och spa. Här finns behandlingar som är välgörande för både kropp och själ. För dig eller ditt kompisgäng. Vi ordnar gärna med frukt, smoothie eller sallad.

Är du gravid så behandlar vi ej före v 12. Förbokas senast dagen innan i gästcenter, vid förhinder avboka senast 24 tim innan för att undvika avbokningsavgift (70% av priset). Tisdagar och lördagar kl. 10-18. Tar även emot bokningar andra dagar vid förfrågan, min 2 timmar måste vara bokade.Meddela oss om du äter medicin, har hjärtproblem, sjukdom eller allergier.