Tänndalen Fjällcykelpark

Här finns cykelleder för både nybörjare och mer inbitna, men alla leder har en sak gemensamt, nämligen fjäll.

Alla leder går nämligen helt eller delvis på högfjället och bjuder storslagna vyer och häftigt flyt. Här kan kan du rulla ut på leden direkt från boendet. Ta Hamra Komfort upp till spännande cykling och njut av storslagen fjällutsikt.

 

Tänndalen var en av de första skidanläggningarna i Sverige som satsade på cykelturismen och strävar alltid efter att göra cykelprodukten ännu bättre. Just nu är Tänndalen mitt uppe i ett flerårsprojekt där flertalet leder kommer byggas och förbättras. Redan till sommaren 2020 öppnar hela fem leder på högfjäll och i dalgång. Välkommen i sommar.

 

Öppettider i Tänndalen Fjällcykelpark

Dagligen 22 juni till 27 september kl. 10-15.

Sittlift: Dagligen 4 juli - 16 augusti kl. 10-15. Helgöppet 21-23 augusti och 28-30 augusti kl. 10-15.

 

Tel: 0684-155 00, E-post: bokning@tanndalen.com

Våra leder

Ejansson HIGH 05662 Webb (429340)

Guldgruvan

Guldgruvan är en cykelled utöver det vanliga. Du har mest troligt aldrig cyklat på något liknande. Leden har svårighetsgrad grön och här cyklar du genom ett antal gruvor. Passa på att se dig omkring när du passerar gruvorna. Du kanske hittar guld!!!!

Ejansson HIGH 05445 Webb (429315)

Popcorn

Popcorn är en ny hoppled med blå svårighetsgrad som slingrar sig fram i Drömskogen. Hoppen är välbyggda och här är det ditt eget tempo som avgör om du kommer flyga stort eller bara rulla över. Popcorn är en utmärkt led för dig som vill testa hur det känns att lätta från marken med en mountainbike.

Mardro Msskogen

Mardrömsskogen

Mardrömsskogen är en avstickare från Fjällflyt med svårighetsgrad röd. Leden är bitvis brant och kurvorna är många. Se till att spänna hjälmen ordentligt innan du kastar dig ut för denna tekniska flytstig på ca 400 meter.

Ejansson HIGH 04759 Webb (429270)

Fjällräven

Fjällräven är en ny singletrack som slingrar sig fram på högfjället. Svårighetsgraden är röd och cyklingen är bitvis teknisk. Leden är ca 5 km lång och bjuder på ett härligt konditionspass med underbar fjällutsikt.

IMG 7216 Webb (429366)

Dalslingan

Dalslingan är en 5 km lång led som slingrar sig fram längs vackra Tännån i Tänndalen. Här kan hela familjen cykla tillsammans i lugnt eller högt tempo beroende på vad man föredrar. Leden är lättcyklad och underlaget består av grus, jord och gräs. De flesta cyklar tar sig fram längs banan men någon form av mountainbike är att rekommendera.

Ejansson HIGH 05513 Webb (429319)

Drömskogen

Drömskogen är en del av Fjällflyt och har svårighetsgrad blå. Leden är minst sagt "drömmig" och består bland annat av en ca 200 meter lång bro av trä och massor av kurvor med härligt flyt.

IMG 7046 Webb (301023)

Fjällflyt

Fjällflyt är en flytstig/flowtrail som bjuder på mäktiga vyer och härligt flyt. Flytstigen startar bakom Toppstugan i Hamra och slingrar sig fram på fjället med sjön, Malmagen som fond, innan den forsätter ner bland fjällbjörkar och avslutar vid Ski Lodge Tänndalen.

Ejansson HIGH 04886 Webb (429277)

Fjällblå

Fjällblå är en härlig MTB-led på fjället. Leden är maskingrävd och bjuder på härligt flyt men ger dig också chansen till ett roligt träningspass. Leden är ca 3 km lång och slingrar sig fram uppe på fjället med fjälltoppar i alla riktningar. Svårighetsgraden är blå vilket innebär att den passar dom flesta.

Img 7979

Fjällfeeling

Fjällfeeling är en 1.5 km grusad och maskingrävd mtb-led som slingrar sig fram på högfjället. Leden har grön svårighetsgrad och passar hela familjen. Hit tar du dig enklast med hjälp av sittliften, Hamra Komfort.

Downdays

Downdays

Downdays är en downhillbana som har svårighetsgrad röd. Den har under de senaste åren fått sig ett rejält ansiktslyft och passar dig som gillar fart och häftiga utmaningar. Den startar på högfjället och slingrar sig ner till dalen genom fjällbjörksskog och läckra doseringar.

Barras Fjallrace

Bärras flytstig

Bärras flytstig är en flowtrail i miniformat. Perfekt för barn eller som uppvärmning innan man ger sig ut på större leder. Lutningen är snäll och leden innehåller ett antal kurvor av grus och trä. Leden ligger utanför Hamra Sportshop i direkt anslutning till teknikbanan.

Cykelfika

Renen

Renen är en naturlig singletrack med svårighetsgrad röd. Stigen trampats upp av renar påväg till sommarbete och den lämpar sig väl för mtb-cykling. Stigen är smal och bitvis utmanande med skönt flyt. 

Utsikten

Utsikten

Utsikten är en kombinerad cykel- och vandringsled som slingrar sig fram på fjället. Leden startar vid toppstugan i Hamra och underlaget består av gräs, grus och jord. Utsikten är magisk längs hela leden men absolut bäst är den på Storkläppen, 1038 meter över havet.

Pumtrack Barn

Pumptrack

Vår pumptrack och teknikbana ligger utanför Ski Lodge Tänndalen och passar perfekt för barn eller som uppvärmning innan du ger dig ut på lederna.

Ejansson HIGH 05566 Webb (429322)

Teknikbana

Vår teknikbana är perfekt för barn och mindre erfarna cyklister. Här lär man sig att hitta bra balans och övar upp sin cykelförmåga på enkla hinder av trä. Teknikbanan hittar du utanför Hamra Sportshop.

Ledkarta Tänndalen Fjällcykelpark

{ }