20200229 Dag 2 143 Stor (550385)

Påsken i Orsa Grönklitt

Påsken är en av säsongens absoluta höjdpunkter i Orsa Grönklitt med mängder av aktiviteter, värmande vårsol och fantastisk skidåkning.

Upplev påsken då vårvintern visar sig från sin allra bästa sida med sköna temperaturer och strålande sol. Minusgrader under nätterna gör att snön i skidbackarna är fast och kall på morgonen för att sedan bli mjuk och härlig framåt eftermiddagen när solen har legat på. Packa ryggsäcken efter frukost och ge dig ut på myren för en mysig fika i någon av våra slogbodar, eller slå dig ner i en solgrop och njut av din medhavda matsäck.

Utveckla familjens skidåkning

20200228 Gronklitt Dag 1 A7RIII 064 Stor (548721)

Alpin skidskola

I vår skidskola har vi riktigt roligt tillsammans och leken är lika viktig som skidåkningen. Vårt uppdrag är att bidra till att skapa en positiv upplevelse av vinter och skidåkning.

20200303 Gronklitt Dag 3 84 Stor (550547)

Längdskidskola

Tillsammans med våra duktiga instruktörer kan du vässa din stakteknik, förbättra diagonalåkningen, lära dig skate eller få välbehövliga tips för att förbättra din tid i Vasaloppen. Varje lektion är unik och anpassas efter åkarens eller gruppens förutsättningar och ambition. Alla lektioner utgår från Längdcentrum, precis utanför dörren.

20200228 Gronklitt Dag 1 A7RIII 111 Stor (549784)

Skidkul med Bärra

Att lära sig åka skidor ska kopplat till glädje och lekfullhet. Därför har vi skapat skidkul med Bärra, som bygger just på detta. Tillsammans med Blåbäret Bärra, som är barnens bästa vän i Orsa Grönklitt, har vi skapat olika skidmöjligheter runt om i anläggningen. Oavsett om det handlar om längdåkningen eller alpint.

Aktiviteter för hela familjen

Sibirisk Tiger

Orsa Rovdjurspark

Hälsa på de vintervakna djuren i Europas största rovdjurspark. En intressant och lärorik aktivitet för hela familjen.

20200229 Gronklitt Dag 2 108 Stor (548639)

Mat och fika

I Orsa Grönklitt finns flera alternativ, ät på restaurang eller laga din egen mat, över öppen eld eller i stugan. Valet är ditt.

Barnens Grönklitt

Vår målsättning är att barnen ska få sin bästa vecka på året i Orsa Grönklitt. Vi erbjuder därför mycket mer än bara skidåkning. Vår populära maskot Blåbäret Bärra är ofta med och ser till att det blir busigt kul. Följ med oss på äventyr – det finns massa skoj för både små och stora.