Sibirisk Tiger

Unika möten i Rovdjursparken

Orsa Grönklitt är en plats för upplevelser och möten av alla de slag, så även med vilda djur. I Rovdjursparken väntar möten med tigrar, isbjörnar och leoparder – och många fler arter.

Kanske är du här utan ett par längdskidor under armarna eller pjäxor på fötterna och vill hitta på något annat? På Orsa Rovdjurspark kan du tillbringa en hel dag med att uppleva mäktiga möten med de vintervakna rovdjuren, titta på konstutställning och lära dig om våra rovdjur.

På parken kan du även gå på någon av de aktiviteter som anordnas: rundvisning, matning och miljöberikning är några av dom. Efter turen kan du kolla in i souvenirbutiken i entrén och ta en fika på Kafé Koppången.

20200228 Dag 1 Extra 005 Stor (578712)

Rovdjurscentrum

Rovdjurscentrum och Designtorg Trä är en fantastisk anläggning, som samtidigt utgör entrén till Orsa Rovdjurspark. Här finns det utställningar, föreläsningar och filmvisning med temat rovdjur samt trä som material i konst- och byggnadsmaterial. Många berörs av rovdjur. Utställningen om rovdjur är en upplevelse i sig och ger dig på ett spännande sätt kunskap och information om våra rovdjur. I Rovdjurscentrum finns även ett filmrum och många interaktiva lek- och lärstationer.

Den 1 500 kvm stora byggnaden är i sig ett utmärkt och intressant besöksmål. Här finns möjligheter att lära mer om våra djur och inspireras till skapande i trä.

I flera år har Rovdjurscentrum producerat utställningar för barnen. Varje år förnyas utställningen och här berättas spännande fakta om rovdjur och natur för barn. Här får du känna på, fotografera dig med en björn, se vargar på nära håll och ta del av spännande kunskap och fakta om våra rovdjur.

Tänk på att hundar och andra husdjur inte får följa med in i byggnaden eller i parken.

Adobestock 200043952

Restaurang Koppången

En spännande nyhet inför vintern 2020/21 är att Mat vid Siljan tar över Restaurang Koppången, som ligger i samma byggnad som Rovdjurscentrum. Här kan du värma dig med en mysig fika eller lunch efter en tur i skidspåret eller besök i Rovdjursparken.

Italiensk lunchbuffé 
Njut av italienska rätter som krämig tortellini med lax, linguine med knaperstekt bacon och svamp, cannelloni med grönsaker och klassisk lasagne. På buffén finns även pizza, sallader, bröd och glass. För våra yngsta gäster finns även pannkakor med sylt och grädde. Serveras torsdag–söndag kl. 11.00–15.00.

Middagskassar
Få mer tid att njuta av semestern och beställ middagskassen – en trerättersmiddag som levereras nästintill färdiglagad. Du färdigställer det sista i stugan enligt enkla, bifogade instruktioner. Beställ middagskassen online och hämta i restaurangen eller boka utkörning till stugan.

Italiensk kvällsbuffé
Under sportlovet och påsklovet dukar vi upp en italiensk kvällsbuffé i Restaurang Koppången från kl. 18.00.

20200228 Dag 1 A7RIII 137 Stor (578696)

Souvenirbutik

Välkomna till souvenirbutiken. Här finns det många fina souvenirer. Vi har även fyllt butiken med lokaltillverkade inredningsartiklar, böcker och mycket mer. Du hittar butiken i entrén.

Parkbesökare isbjörnar

Polar World

I Polar World lever isbjörnarna tillsammans i en av världens största isbjörnsanläggningar. Se en valross i naturlig storlek och lär dig mer om Arktis alla djur i utställningen. Stig in i en sällsynt och spännande värld.

Sibirisk Tiger

Tiger Mountain

Högst upp på berget finner du Tiger Mountain. Här kan du se tigrarna från olika våningar genom glasrutor, se tigrarnas inomhusmiljö eller gå ut på amfiteatern. Här finns även en utsiktsramp som sträcker sig över hängen och bjuder på en utsikt utöver det vanliga.

Leopard

Leopard Center

Vid Leopard Center finns chansen att se leoparderna från olika nivåer genom glasrutor. Från rampen får du en bra överblick över hängen samtidigt som ni får härligt utsikt över vildmarken och skogarna. I anslutning till hängen finns lärorik och spännande information att ta del av.

SCPCE 00552 NOS7598 Stor (89056)

En park med viktiga värden – för världens djur

Snöleoparden klassas som en starkt hotad art enligt den Internationella naturvårdsunionen (IUCNs) rödlista.  "Snow Leopard Trust" är ett av alla projekt som Orsa Rovdjurspark stödjer i bevarandearbetet för att hjälpa den vilda populationen, men även bedriva forskning.

Tips på boende