Parkering och transport

Hos oss kan du låta bilen stå. Man når backar, längdspår och restauranger enkelt på skidor eller till fots. 

I Orsa Grönklitt finns allt inom räckhåll. Lämna gärna bilen under er vistelse som boende gäst och nyttja våra transportliftar för att dig till backen eller spåret. Ta även del av Grönklitt Express, vår egen gratisbuss som stannar på sex hållplatser på anläggningen och tar dig dit du behöver. På detta sättet skapar vi mindre trängsel på våra parkeringsområden och gör samtidigt miljön en tjänst. 

Kartan nedan är interaktiv! Klicka dig gärna runt för att läsa mer om respektive parkeringsområde.

Tips

För boende gäster

Bor ni i stuga eller på vandrarhemmet i Orsa Grönklitt kan bilen stå kvar vid ert boende under er vistelse, här finns allt inom gångavstånd. För boende i Rovdjursbyn och Toppbyn finns transportlift till det alpina systemet. Stugspåret och transitspår ger samtliga boendegäster möjlighet att åka längdskidor till och från övriga spår samt skidstadion.

Dagsgäster

Ladda ner vår parkeringskarta och överblicka våra olika parkeringsplatser och närheten till alla platser. Vänligen respektera skyltningen på anläggningen om förbjuden parkering. Tänk på att inte parkera in någon. För er som har redan har skipass och egna skidor så går det bra att parkera vid Norrbacken, under alternativ parkering hittar du vägbeskrivning.

Alternativ parkering: Norrbacken

Vid Norrbacken finns det möjlighet att parkera, för er som redan har skipass. Vi har genom samarbete med Orsa Besparingsskog förlängt Vägspåret (Pumphusvägen) till Norrbackens parkering. Vägbeskrivning från Orsa: Åk genom Hansjö förbi Bjus, Hornberga och fortsätt tills ni ser Norrbacken på er vänstra sida. 

Ladda din elbil

Sedan vintern 2019-20 finns en elbilsladdare installerad vid Gästcenter, på långsidan mot parkeringen. Laddstationen är fri att använda för våra gäster, men max i två timmar.  

Gratis restaurangtransport

Grönklitt Express

Trots att det mesta är väldigt nära i Orsa Grönklitt kan det vara skönt att slippa gå efter en lång skiddag. Under vintern kör vi därför Grönklitt Express. En gratisbuss som kör enligt kartan och stannar på sex hållplatser utspridda i hela området. Sista biten upp till Toppstugan går dessutom restaurangens egen transport, fyrhjuling med larvfötter och vagn som enkelt tar sig upp för sista branten.

 

Busstider:
Kl. 17.00-21.00 onsdagar, fredagar och lördagar med start i julveckan fram till avslutningen i april. Mer info finns i vår app.

Skotertur till Smidgården

Mysig skotertur till Smidgården fredagar och lördagar kl. 17.30-22.00. Skotern från Ugglan och Björnen, intill Gästcenter, hela vägen fram till Smidgården.

 

Skoter till Toppstugan

Åk skoter med släde sista vägen upp till Toppstugan, från sista hållplatsen för Grönklitt Express. Skoterturerna till Toppstugan går onsdagar, fredagar och lördagar kl. 17.30-22.00.