Centrumbyn

6 steg till ett tryggt vinteräventyr

Den här vintern tar vi hand om dig med extra mycket omtanke. Nedan har vi samlat 6 tips för ett tryggt vinteräventyr i Orsa Grönklitt.


Bokning

Boendet bokas enkelt via vår hemsida. Passa även på att förboka skipass, spårkort, skidskola och aktiviteter så är det klart vid er ankomst. Du undviker köer och får mer tid till skidåkning!


Avresa och incheckning

Vid ankomst hämtar du ditt kuvert i någon av våra obemannade incheckningsstationer. I kuvertet hittar du din stugnyckel och färdigladdat skipass och spårkort, om det sedan tidigare är förbokat. Du behöver alltså inte ha någon nära kontakt med personal eller andra gäster. Skulle funderingar uppstå är du välkommen att kontakta Gästcenter på 0250-462 12.

Om du inte förbokat skipass och spårkort kan du köpa/ladda det via vår webbshop. Efter köp skickas spårkortsbevis direkt till din mailadress och vid köp av skipass kan du hämta ut ditt kort i vår Pick-Up Box utanför Gästcenter. Spårkort finns även att köpa utomhus i kiosker vid Gamla Spårcentralen intill Gästcenter och vid Längdcentrum. 


Hämta skidutrustning

För din trygghet har vi anpassat vår skiduthyrning. Du registrerar dig och bokar tid för uthämtning via hemsidan. Väl på plats utanför skiduthyrningen finns en display som indikerar när det är din tur att gå in för att hämta din utrustning. Läs mer här och följ instruktionerna.


Skidåkning och aktiviteter

I våra skidområden gäller en stavlängds avstånd! Vi har anpassat våra liftköer och uppmuntrar dig att åka själva eller med ditt resesällskap. Alla liftar är fortsatt bemannade, men om du önskar hjälp vid påstigningen säger du till liftvärden.

På skidskolan fokuserar vi på att skapa trygga skidupplevelser och vi har bland annat uppdaterat våra bokningsvillkor. Det är viktigt att deltagare med sjukdomssymtom ej deltar och vi har nu möjliggjort för avbokning till dagen innan första skidskoledagen. Vid lämning och hämtning på skidskolan har vi begränsat till en förälder.


Maten
Alla våra stugor är utrustade med eget kök. Om du vill kan du alltså bege dig direkt från skidbacken till ditt boende och tillaga lunchen eller middagen helt på egen hand.

Vi rekommenderar dig att göra nödvändiga inköp hemma före din avresa. Behöver du komplettera så erbjuder vi utkörning från Närlivs till din stuga. Beställ innan kl. 18.00 för utkörning dagen därpå. Läs mer och beställ här

I vinter erbjuder alla våra restauranger take away för dig som vill lyxa till det under din vistelse. Ugglan & Björnen erbjuder även utkörning direkt till stugan. Toppstugan har anpassat sin verksamhet för att skapa trygga restaurangbesök och har fler nyheter till denna vinter. Ytterligare en restaurang har även tillkommit med Restaurang Koppången, vid Rovdjurscentrum, som erbjuder ca 150 sittplatser för lunchservering.


Utcheckning och hemfärd
Vid utcheckning lämnas nycklarna i Gästcenter. Om ditt boende är betalt erbjuder vi expressutcheckning via vår utcheckningslåda utanför Gästcenter.