28I8020 Stor (161422)

Längdpremiär i Orsa Grönklitt 13/11

Med sparad snö och längdspår av fin kvalité kan du hitta formen tidigt. På Längdcentrum finns kunnig personal som hjälper dig.

startdatum: 2021-11-13 slutdatum: 2021-11-14

Vi har rekordmycket sparad snö från förra vintern och med lite tur får vi även natursnö. I första hand lägger vi ut snön på Konstsnöspåret, ca 1,5 km, och därefter längs multiskidbanan t.o.r så långt snön räcker. Med rätt väderförhållanden har vi en målsättning på ca 3 km längdspår av sparad snö. Spåren kommer vara i full maskinbredd, vilket möjliggör åkning i både skate och klassisk stil.

På Längdcentrum hjälper vi dig hela vägen inför säsongens första stavtag, med utrustning, vallning och lektioner. Efter eller mellan dina skidpass kan du ladda batterierna på Restaurang Ugglan & Björnen eller på Kafé Koppången. Passa även på att hälsa på våra vintervakna djur i Rovdjursparken.

Skidor i uppställda i butiken

Längdcentrum

På Längdcentrum finns allt du behöver för längdskidåkning, direkt vid spåren. Vår personal hjälper dig gärna med din utrustning, oavsett om du önskar köpa nytt eller behöver hjälp med service.

Kom gärna in till Längdcentrum för att testa säsongens nyheter och för att ta del av fina erbjudanden. Bland annat finns sommarens och höstens kläder till låga priser. Välkomna in och fynda!

Skidåkare stående utanför restaurangbyggnad

Ugglan & Björnen

Intill Gästcenter finns Ugglan & Björnen, öppet dagligen. Lunchbuffé dukas upp med en härlig salladsbuffé, dagens rätt & pannkakor.

Glad manlig personal stående bland skidutrustning

Skiduthyrning

I samband med längdpremiären öppnar vår Sportshop och skiduthyrning, som ligger alldeles bakom Gästcenter. Här hittar du utrustning med alternativ för alla – från nybörjare till proffs. I skiduthyrningen finns möjlighet att hyra utrustning för dig som inte äger någon.

Kaffe

Kafe Koppången

Välkomna att slå er ner och njut av en fika. Välkomna att slå er ner och njut av en fika. Här finns lättare fikabröd och smörgåsar. Kafé Koppången hittar du vid entrén till Orsa Rovdjurspark.

Uppdatera din utrustning inför säsongen på Längdcentrum

Paketpris

5 299 kr

V4A8021 Edited

Skidpaket Fischer

Paketpris

5 899 kr

V4A8028 Edited

Skidpaket Salomon

Paketpris

1 699 kr

5V4A8053 Edited

Skidkläder

20 % rabatt

V4A8045 Edited

Swix Dunjacka

Längdåkare i solnedgången

Trygga vinterns skidåkning med ett säsongskort

Ditt säsongskort köper du smidigt direkt i vår webbshop. Efter genomfört köp får du ett värdebevis skickad till din mail. För att hämta ut ditt färdigladdade säsongskort scannar du QR-koden i mailet i vår Pick-Up Box utanför Gästcenter eller besöker något av våra försäljningsställen.

I webbshopen har du även möjlighet att ladda på ditt befintliga Axesskort med en WTP-kod. Efter att du laddat korten kan du ge dig direkt ut i spåret!

Boende tips

Isbjörnsmamma och isbjörnsunge i snörikt häng

Hälsa på alla våra vintervakna djur i Rovdjursparken

Orsa Grönklitt är en plats för upplevelser och möten av alla de slag, så även med vilda djur. I Rovdjursparken väntar möten med tigrar, isbjörnar och leoparder – och många fler arter.


Ta en paus i skidåkningen och upplev mäktiga möten med de vintervakna rovdjuren, titta på konstutställningar och lär dig om våra rovdjur.

Så tillverkas snö - möt en av våra pistörer