Skidtävling i Orsa Grönklitt

Grönklittspremiären

Grönklittspremiären, söndagen den 28 november.

startdatum: 2021-11-28 slutdatum: 2021-11-28

Grönklittspremiären är en strålande möjlighet att testa på formen innan säsongen drar igång ordentligt.

Start och mål: Starten går 07.30 på skidstadion i Orsa Grönklitt, det är även där deltagarna kommer att gå i mål. Damer och herrar startar samtidigt.

Anmälan: Ange antal deltagare och namn på deltagare till mirelle.strandberg@orsagronklitt.se

Pris: 190 kr spårkort löses i samband med uthämtning av nummerlappar.

Nummerlappar: Hämtas under lördagen på Längdcentrum i Orsa Grönklitt, alt. från 07:00 på söndagen. Nummerlapparna återlämnas vid målgång. (Obs, det är inte tillåtet att klistra kardborreband på nummerlappen!)

Bansträckning: Loppet kommer att gå på 1,1 km slinga. (Korta konstsnöspåret). Tävlingen pågår i 75 minuter + 3 varv. Kom ihåg att visa hänsyn till varandra.

UPPDATERING 27/11 KL. 21:

Våra snöläggare har arbetat hårt för att få klart isbjörnsbacken. Tills söndag 28/11 kan vi alltså erbjuda 1 km förlängt spår. Tävlingsbanan är därmed lite förändrad och kommer gå upp för isbjörnsbacken och vända. Åkning i 75 min + 2 varv.

Priser: 1:an, 2:an och 3:an får pris i dam- och herrklassen. Prisutdelningen sker på Ugglan och Björnen kl. 11:00.

Resultatlista: Publiceras på Orsa Grönklitts Facebook och Längdcentrums Instragram @langdcentrum.

Vi från Orsa Grönklitt vill tacka alla aktiva åkare som gjorde denna Grönklittspremiär till en fantastisk träningstävling.
På grund av den korta banan och att många tävlade på olika nivåer var varvräkning och tidtagning svårt. Vi ber er ha överseende med detta, vi tar med oss erfarenheten till nästa år. Det viktigaste med loppet var att alla skulle få på sig en nummerlapp och känna försmaken av den kommande tävlingssäsongen. Nu känns det som att Långloppssäsongen är startad!
Detta blev så positivt. Vi känner att vi vill ta loppet till en ny nivå inför nästa säsong och göra Grönklittspremiären till en permanent tillställning. Jag ser redan nu fram emot Grönklittspremiären 2022!
Med vänlig hälsning Urban Nilsson - Sportchef Orsa Grönklitt

Information

Datum

28 november

Plats

Orsa Grönklitt

Starttid

07:30

Personal som mäter spann på längdskidor

Längdcentrum

Välkommen in till Längdcentrum, precis intill spåren. Här hjälper gärna vår kunniga personal dig med all tänkbar service. På Längdcentrum finns allt du behöver för längdskidåkning och vår personal hjälper dig gärna hitta rätt utrustning från topp till tå.

Vi hjälper dig gärna med att valla dina skidor! Kontakta oss via mail till langdcentrum@orsagronklitt.se eller på telefon 0250-462 06.