Stäng

Våra spår

Ladda ner hela spårkartan här!

Konstsnöspåret

Vårt mest snösäkra spår som både är tekniskt och fysiskt krävande. Perfekt för dig som vill få hög puls och effektiv träning! Konstsnöspåret är belyst under dygnets mörka timmar 06.00-23.00.
(Klassiskt och skate)

Elitspåret 5 km

Våra elitspår är några av Sveriges finaste tävlingsbanor, de är tekniska och mycket kuperade.
(Klassiskt och skate)

Elitspåret 10 km

Vår allra tuffaste bana! Mycket populärt av elitskidåkare då det är perfekt bana att få hög puls på och därmed utveckla sitt syreupptag. Mycket kuperat och tekniskt krävande.
(Klassiskt och skate)

Vägspåren - ny sträckning och ny åkriktning!

Ett spår med långa flacka partier, som är perfekt för dig som vill träna på din stakning, men det finns även lite längre backar.  Med spårets mjuka kurvor kräver det inte mycket skidvana, tekniskt sett av skidåkaren. Till årets säsong är skyltningen uppdaterad, varje väg har fått ett namn och en distans tur och retur. På så vis är det enklare att se hur långt av 35 km som är spårat och hur lång varje enskild väg är. (Klassiskt och skate)

Stormon runt 10 km - ny åkriktning!

Via vägspåret tar du dig till detta spår som är en teknisk lätt runda med lätt kupering. Nyhet för denna säsong är att man åker vänstervarv, samma varv som tävlingarna i Grönklitt.
(Klassiskt och skate)

Kallbolsrundan 16 ,3 km - ny sträckning!

Härlig skidåkning i naturskön miljö som kan liknas med Vasaloppet där du till stor del kommer ifrån vägarna och åker ute på myrarna. Nyhet för i år är att man åker ännu mer på den fantastiska myren och vänstervarv. Passa på att njuta av en vila i slogboden efter ca 7 kilometer.
(Klassiskt)

Böllingmyren 11 km

Efter 1,5 km på vägspåret i riktning mot Stormon breder ett naturskönt myrområde ut sig på den västra sidan. I ytterkanten på denna myr spåras ett spår med fjällkänsla och rogivande natur. Spåret är helt platt och passar allt från nybörjaren till Vasaloppsåkaren som gillar att staka.  Bölllingmyren är uppkallad efter Lars-Arne Bölling.
(Klassiskt)


2018-02-15

På grund av att vi har haft problem med öppet vatten på Böllingmyrspåret så har vi tvingats haft stängt spåret senaste 1,5 veckan. Igår onsdag kunde vi öppna spåret igen som nu är omdraget ca 1 km och går nu in på gröna milen och följer den ca 600 m och viker sedan av igen. På grund av att vi går in på gröna milen så tvingas vi byta åkriktning igen på Böllingemyren så att man åker motsols, Detta för att inte få mötande trafik på milen. Omskyltningen är inte klar i nuläget men vi åtgärdar så fort vi hinner.

 

Gröna milen 10 km

Ett av våra populäraste spår med liten stigning och en del lite lurigare kurvor. Slogbod efter cirka 6 kilometer för paus eller fika. Efter cirka 7 och 8 kilometer går det att vika av från spåret för att ta en längre runda längs vägspåret istället.
(Klassiskt)

Hund & pulka 6 km

Ett spår anpassat för nästan alla! Här kan du dra pulka, åka med hund (kopplad), skate eller åka klassikt. Det finns någon enstaka klurig kurva men är annars ganska enkelt ur teknisk synvinkel. Däremot är det småkuperat hela tiden. Efter cirka 4,5 kilometer finns en slogbod med utsikt över Rädsjön.
(Klassiskt, skate, hund och pulka)

Rädsjön runt 5 km

En mysig runda med ytterst lite kupering och enklare kurvor som slingrar sig runt Rädsjön och passerar en slogbod som lämpar sig för en fikapaus eller grillning. 
(Klassiskt)

Golfrundan 1,9 km

Ett trevligt spår för de som nöjer sig med 1,9 kilometer men som ändå vill ha lite kortare backar och några enklare kurvor. 
(Klassiskt)

Golfrundan 3,3 km

Ett för distansen 3,3 kilometer kuperat spår med en rejäl stigning efter cirka 300 meter som sedan följs av en lika lång nedförsbacke med kurvor innan det flackar ut på en myr.
(Klassiskt)

Fryksås 1,8 km

Ett härligt och lättåkt spår för hela familjen. I fäboden Fryksås kan man fika eller äta lunch, innan man tar sig till Orsa Grönklitt igen. Här gäller vänstertrafik! 

Stugspåret 6,1 km

Ett spår som gör det möjligt för våra gäster att åka skidor närmare sina stugor för att sedan ta sig till våra övriga spår, men det går även att åka det som ett separat spår då det är småkuperat och medelsvårt ur teknisk synvinkel.
(Klassisk och skate)

Limbyspåret 9,4 km  - Ny sträckning!

Spåras med skoter för att efterlikna ett gammalt skidspår. Det är en hel del kupering men är framför allt mycket tekniskt krävande. Här kan ni åka i lugn och ro med bara skogen som sällskap då den till största delen ligger en bra bit från övriga anläggningen. Inför året är det en ny sträckning. Dels efter ca 2 km, som tar bort de svåraste kurvorna och utförslöporna. Sedan är även avslutning delvis ändrad då det går tillsammans med Utsikstspåret.
(Klassiskt)

Utsiktsspåret 3,7km - Ny sträckning och åkriktning!

Nytt spår med utgångspunkt från Råtjärn och Råtjärnsberget. Omväxlande traditionell skidåkning med fina slakmotor och roliga utförsbackar i ett varierande skogslandskap med fina vyer i flera väderstreck. Kan kombineras med Stug- eller Limbyspåret för en längre runda. Till årets säsong har vi bytt riktning på spåret och skapat ett längre alternativ. Spåret går att börja både vid Råtjärnsberget men även uppe vid Limbygården. 
(Klassiskt)

Elljusspåret 5 km

Delar av hund- och pulkaspåret är belyst klockan 06.00–23.00, under dygnets mörka timmar. Det är småkuperat men är inte tekniskt krävande.
(Klassiskt, skate, hund och pulka)


Teknikspåret

En nyhet för i år är vårt förbättrade och utökade teknikspår. Här har ni alla möjligheter att träna er teknik och leka på skidorna i ett kort men kuperat och tekniskt krävande spår. Det är även belyst klockan 07.00–22.00.
(Skate)

Bärraspåren - nyhet! 

För de allra minsta som vill åka en kortare runda finns nu Bärraspår ute på anläggningen. 3 st på den östra sidan vid Limbygården, Björntjärn samt Rovdjursbyn och sedan vid grillplattsen vid barnbacken. Här finns självklart Bärra med instruktioner.