28I7100 Stor (196709)

Lifttur till toppen

Ta dig bekvämt och smidigt upp till Toppen med vår sittlift. Utöver utsikten har du chansen att se en tiger eller varg i Rovdjursparken intill!

På tisdagar och torsdagar har du chansen att ta en spännande åktur upp till Toppstugan med fyrstolsliften. Njut av en fantastisk utsikt över Rädsjön, skogarna och inte minst djuren i Orsa Rovdjurspark. Biljetter köps i Gästcenter eller via vår webbshop. Pris: 50 kr/vuxna och 40 kr/ungdom. Priset avser enkeltur.

Öppettider

Vecka 29–31, tisdagar och torsdagar, kl. 11.00–14.00.

Upptäck Orsa Grönklitt

HA0350

Traillöpning

Orsa Grönklitt erbjuder ett stort näverk av märkta leder och omärkta stigar direkt från anläggningen. Här hittar du lätt ditt favorit spår bland tung kupering varierat med lättlöpta tallhedar och vidsträckta myrmarker med ett mjuk och skonsamt underlag. Oavsett om det är en nybörjartur eller seriös satsning mot Ultravasan så finns stigarna och utmaningarna i Orsa Grönklitts nära omgivning.

28I6913 Stor (196713)

Vandring

Upplev våra fina vandringsleder i naturen runt om Orsa Grönklitt. Siljansleden passerar Orsa Grönklitt och några kilometer bort ligger Fryksås fäbod med en fantastisk utsikt över Orsasjön och Siljan. Det finns massor av stigar och vägar av olika karaktär och svårighetsgrad att välja på. Ett tips är att testa den fina vandringsleden runt Rädsjön, där du kan få dig en härlig naturupplevelse.

Toppstugan1 Stor (84399)

Toppstugan

Välkommen till Toppstugan belägen på 561 meters höjd över havet med milsvid utsikt över Siljan. Toppstugan erbjuder en härlig lunchmeny för att mätta magen och även smarriga smörgåsar samt våfflor och fika för dig som är lite mindre hungrig.

IMG 2558 Stor (65190)

Orsa Rovdjurspark

Orsa Grönklitt är en plats för upplevelser och möten av alla de slag, så även med vilda djur. I Rovdjursparken väntar möten med tigrar, isbjörnar och leoparder – och många fler arter. Alldeles vid Toppstugan finns en obemannad entré till Rovdjursparken. Köp din biljett via vår webbshop och scanna din mobil direkt i entrén. Det bästa av allt? Du har nedförsbacke hela vägen!