Stäng

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark. Det här är ingen vanlig djurpark. Här lever några av världens mest utrotningshotade rovdjur i stora hägn, en unik möjlighet där du kan  betrakta djuren i deras naturliga miljö. I parken finns arterna, brunbjörn, varg, lo, berguv och järv. 

På Tigerberget regerar våra Amurtigrar (även kallade Sibiriska tigrar). Polar World är världens största Isbjörnsanläggning, här kan du se isbjörnarna i en världsunik anläggning. Leopard Center, med både persisk leopard och snöleopard, mäktiga katter med imponerande balans och smidighet! Kodiak Island- land of gigants, Kodiakbjörnens anläggning där han kan fiska levande öringar, stor utställningshall och en stor lärande lekmiljö. Sommaren 2013 fick lodjuren en ny fin anläggning, Catwalk, med utställningar och lek och lärstationer för barn.

I parken och Rovdjurscentrum kan du även besöka utställningar eller följa med på guidningar. Tänk på att ta god tid på dig vid hägnen, tjusningen med parken är dess naturliga stora hägn, vilket gör att du ibland får titta en stund innan du upptäcker alla djuren. Ta gärna med kikare eller hyr en i Rovdjurscentrum.

Sommarguidning med djurvårdare

En exklusiv guidning med en djurvårdare som berättar om djuren i parken och hur det är att jobba med några av världens största rovdjur och några av sina bästa upplevelser med djuren. På denna tur kommer vi närmare några av djuren, vad sägs om närkontakt med brunbjörnar, isbjörn och leoparder. Guidningen tar cirka 2 timmar runt i parken, samling i Rovdjurscentrum. 

Läs mer