HA2343

Vandring

Njut av den magiska naturen som erbjuds runt om i Orsa Grönklitt. Upptäck stigar och vägar av olika karaktär och svårighetsgrad.

Upplev våra fina vandringsleder i naturen runt om Orsa Grönklitt. Siljansleden passerar Orsa Grönklitt och några kilometer bort ligger Fryksås fäbod med en fantastisk utsikt över Orsasjön och Siljan. Det finns massor av stigar och vägar av olika karaktär och svårighetsgrad att välja på. Ett tips är att testa den fina vandringsleden runt Rädsjön, där du kan få dig en härlig naturupplevelse.

28I7100 Stor (196709)

Lifttur till toppen

På tisdagar och torsdagar mellan kl. 11.00-14.00, vecka 29-31, har du chansen att ta en spännande åktur upp till Toppstugan med fyrstolsliften. Njut av en fantastisk utsikt över Rädsjön, skogarna och inte minst djuren i Orsa Rovdjurspark. Biljetter köps i Gästcenter eller via vår webbshop. Pris: 50 kr/vuxen och 40 kr/ungdom.

DSC 1621 Stor (65554)

Stavgång

Vintertid erbjuder Orsa Grönklitt hela 22 alpina nedfarter. Sommartid är det ett perfekt område för stavgång som är en mycket effektiv träningsform. Den branta Söderbacken eller den längre Mellanbacken är några av de alternativ som finns. Det funkar också utmärkt att gå stavgång på de löp- och vandringsleder som finns på kartan om man vill ha lite flackare terräng. Stavar och tillbehör finns att hyra och köpa på Längdcentrum.