Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg27_characterimg

Hundspann

Upplev fantastiskt vackra Orsa Grönklitt från en släde! Ett helt gäng entusiastiska hundar drar dig genom de vita vinterskogarna i den intilliggande vildmarken. Se upp – här kan det gå undan! Turen utgår intill parkeringen vid Gästcenter och du kan välja mellan 2,5 och 5 kilometer. 

Hundspannet är perfekt för både för vuxna och barn, inte minst för dig som älskar hundar och vill se mer av området. Turen går på tisdagar, fredagar och lördagar och bokas i Gästcenter senast dagen innan. 


Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg28_characterimg

Skotersafari

På skotersafari kör du en egen skoter men vår ledare är med och guidar er runt på ett spännande äventyr i vildmarken, för hela familjen. Vi åker genom det vackra vita landskapet och njuter av omgivningen. Hjälmar finns att låna. Turen tar ca 1,5 timme och startar vid skotergaraget 200 m söder om Gästcenter. Vi ordnar även längre skoterturer med mat, övernattning och vedeldad bastu. Du måste ha bil- eller skoterkörkort för att köra skoter.

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg65_characterimg

Våffeltur

Ingen skidsemester är komplett utan våfflor med sylt och grädde. Våffelturen tar dig på gammeldagsvis med släde genom skogen till Fryksås hotell. Här äter du våfflorna i mysig miljö med storslagen utsikt över Orsasjön och Siljan. Våfflor med hjortronsylt/jordgubbssylt, grädde och glass, kaffe/the eller varm choklad ingår. 

Bokas i Gästcenter senast dagen innan.

Måndagar och fredagar kl. 12.00, 13.00 och 14.00. Slädturen startar utanför Gästcenter. 

 

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg174_characterimg

Slädtur med middag

Åk häst och släde i facklornas sken genom Grönklittsskogen till Fryksås Hotell och avnjut en utsökt middag bestående av Fryksås viltgryta, serveras med grönsaker och potatis. Dessert kommer att variera.  Sallad, smör och bröd samt bordsdryck ingår. För barn kan vi även erbjuda hemrullade köttbullar, med potatis och grönsaker.

Tisdag och lördag med avfärd utanför Gästcenter kl. 16,30  och kl. 18,30.

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg63_characterimg

Grönklitt Spa

Spabehandlingar och massage.
Oavsett om du har ömmande axlar eller inte, är en stunds avkopplande massage välgörande för kroppen.

Vi finns i Omklädningsbyggnaden bakom Gästcenter och restaurangen.
Det finns ett stort utbud av behandlingar, vi tar även emot mindre grupper och om man vill så ordnar vi fruktfat, smoothie eller sallad. Hör av er så skräddarsyr vi efter Era önskemål.

Meddela oss om du äter medicin, har hjärtproblem, sjukdom eller allergier. Är du gravid så behandlar vi ej före v 12.

Förbokas senast dagen innan i gästcenter, vid förhinder avboka senast 24 tim innan för att undvika avbokningsavgift (70% av priset). Tisdagar och fredagar kl. 10-18. Tar även emot bokningar andra dagar vid förfrågan, min 2 timmar måste vara bokat.


Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg60_characterimg

Orsa Rovdjurspark

De flesta av oss har varit på en djurpark någon gång. Men Orsa Rovdjurspark är inte vilken djurpark som helst – här kan du uppleva några av norra halvklotets största rovdjur på nära håll. Parken ligger precis intill Orsa Grönklitts backar och spår och är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark. Här lever några av världens mest utrotningshotade rovdjur i stora hägn, en unik möjlighet där du kan  betrakta djuren i deras naturliga miljö. 

I Orsa Rovdjurspark och Rovdjurscentrum kan du även besöka utställningar eller följa med på guidningar. Tänk på att ta god tid på dig vid hägnen, tjusningen med parken är dess naturliga stora hägn, vilket gör att du ibland får titta en stund innan du upptäcker alla djuren. Här lever skandinaviska brunbjörnar, varg, lo, berguv och järv sida vid sida med Sveriges enda isbjörnar och kodiakbjörnar.

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg61_characterimg

Vinterfiske

Vill du ta med hela familjen på en mysig fisketur har du kommit till rätt plats. I närbelägna Rädsjön finns det gott om regnbågslax och fina vindskydd med grillplatser.

Fiskekort 100 kr/3 ädelfiskar, köpes i Gästcenter. 

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg64_characterimg

Tipspromenad

Utmana sällskapet i Orsa Grönklitts tipspromenad! Frågorna är uppsatta i de blå backarna och består av en lättare för barnen och en svårare för de vuxna. Svarsformulär finns att hämta i Varglyan, där de även lämnas in. Där kommer även dragningslistan att sitta uppsatt onsdagar och lördagar kl. 14.00–16.00. Lycka till!

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg66_characterimg

Barnaktiviteter

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg53_characterimg

Snögaranti

Vi vill att du som besöker Orsa Grönklitt ska få ut så mycket som möjligt av vistelsen hos oss. Därför har vi infört en snögaranti som gäller från den 16 december 2017 till och med den 8 april 2018 som lovar att minst tre åkbara nedfarter är öppna för alpin åkning på ankomstdagen. I annat fall återbetalas erlagd stughyra om du väljer att avbeställa din bokning. Du kan även omboka till annan period (för dyrare vecka betalas mellanskillnaden av kunden). Med snögarantin som grund, kan avbokning göras tidigast två dagar före ankomst och senast dagen innan ankomst. Detta gäller endast om du har tecknat vårt avbeställningsskydd.

Avbeställningsskydd
Skydda dig mot avbeställningskostnader genom att köpa ett avbeställningsskydd. Med detta kan du avboka fram till ankomstdagen och då behöver du endast betala 250 kronor i administrationsavgift. Avgiften för avbeställningsskydd återbetalas ej. I avbeställningsskyddet ingår snögaranti för perioden 16 december 2017 till 8 april 2018 samt en fri ombokning. Läkarintyg krävs vid avbokning om du har betalat in hela beloppet för stugan och det är närmare än 60 dagar innan ankomst.

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_excharacterCplpg197_characterimg

Jul och nyår i Orsa Grönklitt

marke_tomte.gif

Kom till oss i Orsa Grönklitt och fira en jul med skidåkning, rovdjur och massor av spännande aktiviteter. För vad är jul om inte mysigt stugboende, god mat och vinterlandskap? Förutom de vanliga aktivteterna som skidskola, hundspann, slädtur, skotersafari med mera så händer det extra mycket i Orsa Grönklitt just under jul och nyårsveckan. Ta chansen och ge familjen den bästa klappen av alla – en skidsemester med härlig julstämning. 

Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_dcMain_po_124_dc124_bigimg


Välkommen till barnens Grönklitt!

Läs mer här


Kontakta oss

Bokning: 0772-280 100
Reception: 0250-462 12

Följ oss på