Stäng
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg27_characterimg

Hundspann

Upplev fantastiskt vackra Orsa Grönklitt från en släde! Ett helt gäng entusiastiska hundar drar dig genom de vita vinterskogarna i den intilliggande vildmarken. Se upp – här kan det gå undan! Turen utgår intill parkeringen vid Gästcenter och du kan välja mellan 2,5 och 5 kilometer. 

Hundspannet är perfekt för både för vuxna och barn, inte minst för dig som älskar hundar och vill se mer av området. Turen går på tisdagar, fredagar och lördagar och bokas i Gästcenter eller vi boka knappen senast dagen innan. 
Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg28_characterimg

Skotersafari

På skotersafari kör du en egen skoter men vår ledare är med och guidar er runt på ett spännande äventyr i vildmarken, för hela familjen. Vi åker genom det vackra vita landskapet och njuter av omgivningen. Hjälmar finns att låna. Turen tar ca 1,5 timme och startar vid skotergaraget 200 m söder om Gästcenter. Vi ordnar även längre skoterturer med mat, övernattning och vedeldad bastu. Du måste ha bil- eller skoterkörkort för att köra skoter.

Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg65_characterimg

Våffeltur

Ingen skidsemester är komplett utan våfflor med sylt och grädde. Våffelturen tar dig på gammeldagsvis med släde genom skogen till Fryksås hotell. Här äter du våfflorna i mysig miljö med storslagen utsikt över Orsasjön och Siljan. Våfflor med hjortronsylt/jordgubbssylt, grädde och glass, kaffe/the eller varm choklad ingår. 

Bokas i Gästcenter senast dagen innan. Kan förbokas via tel: 0772-280100. 


Måndagar och fredagar kl. 12.00, 13.00 och 14.00. Slädturen startar utanför Gästcenter. 

 

Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg174_characterimg

Slädtur med middag

Åk häst och släde i facklornas sken genom Grönklittsskogen till Fryksås Hotell och avnjut en utsökt middag bestående av Fryksås viltgryta, serveras med grönsaker och potatis. Dessert kommer att variera.  Sallad, smör och bröd samt bordsdryck ingår. För barn kan vi även erbjuda hemrullade köttbullar, med potatis och grönsaker.

Tisdag och lördag med avfärd utanför Gästcenter kl. 16,30  och kl. 18,30.

Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg63_characterimg

Grönklitt Spa

Spabehandlingar och massage.
Oavsett om du har ömmande axlar eller inte så är en stunds avkopplande massage alltid välgörande för både kropp och själ!

Vi på Grönklitt spa finns i omklädningsbyggnaden bakom Gästcenter. Här erbjuds ett stort utbud av behandlingar och vi tar även emot mindre grupper. Om ni önskar så ordnar vi fruktfat, smoothie eller sallad inför ert besök. Hör av er så skräddarsyr vi efter just era önskemål!

Meddela oss om du äter medicin, har hjärtproblem, sjukdom eller allergier. Är du gravid så behandlar vi ej före v. 12.

Massage samt spabehandlingar erbjuds, tisdagar och fredagar kl. 10-18 och förbokas senast dagen innan i gästcenter.  Vi tar emot bokningar andra dagar vid förfrågan, minst 2 timmar måste dock då vara bokat.

Vid förhinder avboka senast 24 timmar innan behandlingen för att undvika avbokningsavgift (70% av priset).

Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg60_characterimg

Orsa Rovdjurspark

De flesta av oss har varit på en djurpark någon gång. Men Orsa Rovdjurspark är inte vilken djurpark som helst – här kan du uppleva några av norra halvklotets största rovdjur på nära håll. Parken ligger precis intill Orsa Grönklitts backar och spår och är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark. Här lever några av världens mest utrotningshotade rovdjur i stora hägn, en unik möjlighet där du kan  betrakta djuren i deras naturliga miljö. 


I Orsa Rovdjurspark och Rovdjurscentrum kan du även besöka utställningar eller följa med på guidningar. Tänk på att ta god tid på dig vid hägnen, tjusningen med parken är dess naturliga stora hägn, vilket gör att du ibland får titta en stund innan du upptäcker alla djuren. Här lever skandinaviska brunbjörnar, varg, lo, berguv och järv sida vid sida med Amur/sibiriska tigrar, snöleoparder, persisk leopard, kodiakbjörn och Sveriges enda isbjörnar.


Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg61_characterimg

Vinterfiske

Vill du ta med hela familjen på en mysig fisketur har du kommit till rätt plats. I närbelägna Rädsjön finns det gott om regnbågslax och fina vindskydd med grillplatser.

Fiskekort 100 kr/3 ädelfiskar, köpes i Gästcenter. Vinterfiske behöver ej förbokas!

Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg117_characterimg

Barnaktiviteter

I Orsa Grönklitt gör vi vårt allra bästa för att barnen ska få sin bästa vecka på hela året. Därför erbjuder vi mycket mer än bara skidåkning. Vi har alltid något roligt på gång! Från måndag till lördag finns en mängd spännande aktiviteter att delta i. Vår populära maskot Blåbäret Bärra är ofta med och ser till att det blir busigt kul. Häng med honom på allt från skattjakt till hans egna race i backen. Följ med oss på äventyr – det finns massa skoj för både små och stora!

 

Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg116_characterimg

Kul med Bärra

Blåbäret Bärra är vår populära maskot här på Grönklitt och vi fick chansen att träffa honom och ställa några frågor.
Då han inte kan prata som vi gör, fick vi ta det på det hemliga blåbärsspråket. Han är ett riktigt busfrö som alltid har roliga äventyr på gång.

Lyssna Bärras sång här!

Läs mer

Välkommen till barnens Grönklitt!

Läs mer