Stäng
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg27_characterimg

Hundspann

Stängt för säsongen 17/18

Upplev fantastiskt vackra Orsa Grönklitt från en släde! Ett helt gäng entusiastiska hundar drar dig genom de vita vinterskogarna i den intilliggande vildmarken. Se upp – här kan det gå undan! Turen utgår intill parkeringen vid Gästcenter och du kan välja mellan 2,5 och 5 kilometer. 

Hundspannet är perfekt för både för vuxna och barn, inte minst för dig som älskar hundar och vill se mer av området.Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg28_characterimg

Skotersafari

Stängt för säsongen.


På skotersafari kör du en egen skoter men vår ledare är med och guidar er runt på ett spännande äventyr i vildmarken, för hela familjen. Vi åker genom det vackra vita landskapet och njuter av omgivningen. Hjälmar finns att låna. Turen tar ca 1,5 timme och startar vid skotergaraget 200 m söder om Gästcenter. Vi ordnar även längre skoterturer med mat, övernattning och vedeldad bastu. Du måste ha bil- eller skoterkörkort för att köra skoter.

Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg65_characterimg

Våffeltur

Stängt för säsongen 17/18

Ingen skidsemester är komplett utan våfflor med sylt och grädde. Våffelturen tar dig på gammeldagsvis med släde genom skogen till Fryksås hotell. Här äter du våfflorna i mysig miljö med storslagen utsikt över Orsasjön och Siljan. Våfflor med hjortronsylt/jordgubbssylt, grädde och glass, kaffe/the eller varm choklad ingår. 

Bokas i Gästcenter senast dagen innan. Kan förbokas via tel: 0772-280100. 

 

Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg174_characterimg

Slädtur med middag

Stängt för säsongen 17/18

Åk häst och släde i facklornas sken genom Grönklittsskogen till Fryksås Hotell och avnjut en utsökt middag bestående av Fryksås viltgryta, serveras med grönsaker och potatis. Dessert kommer att variera.  Sallad, smör och bröd samt bordsdryck ingår. För barn kan vi även erbjuda hemrullade köttbullar, med potatis och grönsaker.

Tisdag och lördag med avfärd utanför Gästcenter kl. 16,30  och kl. 18,30.

Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg63_characterimg

Grönklitt Spa

Stängt för säsongen 17/18

Spabehandlingar och massage.
Oavsett om du har ömmande axlar eller inte så är en stunds avkopplande massage alltid välgörande för både kropp och själ!

Vi på Grönklitt spa finns i omklädningsbyggnaden bakom Gästcenter. Här erbjuds ett stort utbud av behandlingar och vi tar även emot mindre grupper. Om ni önskar så ordnar vi fruktfat, smoothie eller sallad inför ert besök. Hör av er så skräddarsyr vi efter just era önskemål!

Meddela oss om du äter medicin, har hjärtproblem, sjukdom eller allergier. Är du gravid så behandlar vi ej före v. 12.

Massage samt spabehandlingar erbjuds, tisdagar och fredagar kl. 10-18 och förbokas senast dagen innan i gästcenter.  Vi tar emot bokningar andra dagar vid förfrågan, minst 2 timmar måste dock då vara bokat.

Vid förhinder avboka senast 24 timmar innan behandlingen för att undvika avbokningsavgift (70% av priset).

Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg60_characterimg

Orsa Rovdjurspark

De flesta av oss har varit på en djurpark någon gång. Men Orsa Rovdjurspark är inte vilken djurpark som helst – här kan du uppleva några av norra halvklotets största rovdjur på nära håll. Parken ligger precis intill Orsa Grönklitts backar och spår och är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark. Här lever några av världens mest utrotningshotade rovdjur i stora hägn, en unik möjlighet där du kan  betrakta djuren i deras naturliga miljö. 


I Orsa Rovdjurspark och Rovdjurscentrum kan du även besöka utställningar eller följa med på guidningar. Tänk på att ta god tid på dig vid hägnen, tjusningen med parken är dess naturliga stora hägn, vilket gör att du ibland får titta en stund innan du upptäcker alla djuren. Här lever skandinaviska brunbjörnar, varg, lo, berguv och järv sida vid sida med Amur/sibiriska tigrar, snöleoparder, persisk leopard, kodiakbjörn och Sveriges enda isbjörnar.


Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg61_characterimg

Vinterfiske

Vill du ta med hela familjen på en mysig fisketur har du kommit till rätt plats. I närbelägna Rädsjön finns det gott om regnbågslax och fina vindskydd med grillplatser.

Fiskekort 100 kr/3 ädelfiskar, köpes i Gästcenter. Vinterfiske behöver ej förbokas!

 

Tänk på att isen kan vara svag på vårvintern!

Läs mer
Att göra - Aktiviteter - ctl00_cph1_pg117_characterimg

Barnaktiviteter

Aktiviteterna startar vecka 51, 2018

I Orsa Grönklitt gör vi vårt allra bästa för att barnen ska få sin bästa vecka på hela året. Därför erbjuder vi mycket mer än bara skidåkning. Vi har alltid något roligt på gång! Från måndag till lördag finns en mängd spännande aktiviteter att delta i. Vår populära maskot Blåbäret Bärra är ofta med och ser till att det blir busigt kul. Häng med honom på allt från skattjakt till hans egna race i backen. Följ med oss på äventyr – det finns massa skoj för både små och stora!


- obs, under jul och nyårveckan, se separat program - mer info kommer.

 

Läs mer

Välkommen till barnens Grönklitt!

Läs mer