Stäng
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg626_characterimg

Kanot, kajak och SUP

På Rädsjön finns under sommarhalvåret chansen att paddla kanot eller kajak. I sommar har vi även premiär för SUP, stand up paddleboard, som är en slags surfbräda som du står upp på och tar dig framåt med hjälp av en lång paddel. Perfekt både som ett träningspass eller som en äventyrligare utflykt. Kanot, kajak och SUP:s går att hyra i Längdcentrum. I år kan du även prova på kanotorientering på Rädsjön. Karta finns att köpa på Längdcentrum.

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg159_characterimg

Cykelbilar

En nyhet för sommaren på Orsa Grönklitt är våra cykelbilar! Nu kan du enkelt upptäcka hela vårt område.

Cykla ensam eller tillsammans med hela familjen, vår största cykelbil har plats för 4 personer!

Boka och hyr i gästcenter.

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg156_characterimg

Mountainbike

Cyklingen i Orsa Grönklitt erbjuder en stor variation. Välj mellan rejäla backar både uppför och utför, eller lättcyklade skogsstigar och mysiga grillplatser. Vare sig du motionscyklar eller bara vill ta en skön tur med familjen finns utbudet. På Längdcentrum kan du hyra mountainbikes för vuxna och barn från Swix, Cresent och Bianchi för fina turer på små grusvägar i vildmarken. Välj egna turer eller följ våra märkta leder. 

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg622_characterimg

Trailrunning

Orsa Grönklitt erbjuder ett stort nätverk av både märkta och omärkta stigar direkt från anläggningen. Lätt att välja mellan tung kupering eller lättlöpta tallhedar. Vidsträckta myrmarker med ett mjuk och skonsamt underlag.

Oavsett om det är en nybörjartur eller seriös satsning mot Ultravasan så finns stigarna och utmaningarna i Orsa Grönklitts nära omgivning.

Önskar ni ha med er en karta finns det att köpa på längdcentrum och i receptionen. På längdcentrum finns det även löparskor och träningskläder m.m till försäljning.

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg623_characterimg

Vandring

Upplev någon av våra fina vandringsleder i naturen runt om Orsa Grönklitt. Siljansleden passerar Grönklitt och några kilometer bort ligger Fryksås fäbod med en fantastisk utsikt över Orsasjön och Siljan. Det finns massor av stigar och vägar av olika karaktär och svårighetsgrad att välja på. Ett tips är att testa den fina vandringsleden runt Rädsjön, där du kan få dig en härlig naturupplevelse.

Karta över vandringslederna finns i Gästcenter samt i Längdcentrum, där kan du också hyra vandringsstavar, barnbärstol och ryggsäck.

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg624_characterimg

Orientering

Orsa Grönklitts terräng är omväxlande och varierad. 
I söder ner mot Fryksås ett lättlöpt tallhedsområde. Åt väster myrmarksområde med småkuperade holmar och skogstråk. I norr reser sig Grönklitten till 561 möh med tunga sluttningar och krävande terräng. 

En ny reviderad karta under 2015, som bland annat användes på Tigerjakten samma år.
Kartor finns att köpa i längdcentrum.

Pris: 40 kr/karta. 

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg650_characterimg

Stavgång

Vintertid erbjuder Grönklitt hela 23 alpina nedfarter. Sommartid är det ett perfekt område för stavgång som är en mycket effektiv träningsform. 
Den branta söderbacken eller den längre mellanbacken är några av de alternativ som finns, eller varför inte en spännande stavgångsbana. Det funkar också utmärkt att gå stavgång på våra skidspår och stigar om man vill ha lite flackare terräng. Till sommaren märks en stavgångsled som guider till de bästa backarna kring anläggningen. 

Stavar och tillbehör finns att hyra och köpa på längdcentrum, här kan ni också boka in ett pass i stavgångsteknikoch få ett inspirerande träningspass, anpassat för just er. 

För bokning av pass kontakta: marcus.laggar@orsagronklitt.se eller längdcentrum 0250-462 06, gärna i god tid.

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg621_characterimg

Utegym

Längdåkningen i Orsa Grönklitt är känd som en av Sveriges bästa. Därför föll det sig helt naturligt att vårt nya utegym även har en stakmaskin. Hela gymmet som är byggt av ordentliga timmerstockar ger kroppen en rejäl genomkörare och kan varieras för olika typer av motstånd och behov. Det är en perfekt avslutning på en löprunda genom skogarna! 

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg155_characterimg

Orsa Rovdjurspark

Orsa Rovdjurspark är med sina 325 000 kvm Europas största rovdjurspark. Det här är ingen vanlig djurpark. Här lever några av världens mest utrotningshotade rovdjur i stora hägn, en unik möjlighet där du kan  betrakta djuren i deras naturliga miljö. I parken finns arterna, brunbjörn, varg, lo, berguv och järv. 

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg171_characterimg

Bärras äventyrsstig

Följ med runt anläggningen längs Bärras egen äventyrsstig!

Upptäck platser, utmaningar och äventyr längs den cirka 3 km långa stigen. Stigen passerar bland annat Wild Kidslägren, den spännande balans- och motorikbanan flera olika tävlingsmoment som varit med under inspelningarna av Wild Kids.

Under våren och sommaren 2017 så kommer denna äventyrliga stig att utvecklas med massa nya spännade utmaningan.
Ett extra moment – försök att hitta alla Bärra som gömt sig längs stigen!

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg157_characterimg

Bada

Under förra säsongen öppnades en mycket efterlängtad nyhet i Orsa Grönklitt – en egen pool.  Den ligger i direkt anslutning till restaurang Ugglan & Björnen och lekparken. Det går ju att bada i Rädsjön också, men många har ändå saknat en pool som komplement. Som vi har längtat – och det har våra gäster också!

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg625_characterimg

Rullskidor

Backen upp till Grönklitt anses vara en de bästa i Sverige, 13 km lång med konstant uppför, avslutningen upp till Toppstugan är en riktigt utmaning. Här har svenska skidlandslaget och andra elitskidåkare åkt många gånger då de deltagit i läger hos oss. Men backen passar även motionären. Man tar backen i den tid och hastighet som passar en.

Rullskidåkning i Grönklitt är inte bara jobbigt. Med start vid Längdcentrum och vägarna i anläggningen och bort till Fryksås  och tillbaka blir en fin, lagom kuperad runda på ca 7km.

Området kring Orsa bjuder på ett stort nätverk av små asfalterade vägar med varierad kupering. 
Även den klassiska turen runt Orsasjön (40 km) är en fin runda för den som gillar stakning.


Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg165_characterimg

Camp Wild

Häftiga äventyr

Camp Wild är ett spännande äventyr där deltagarna får testa nya utmaningar. Aktiviteten finns både som en dagsaktivitet under sommaren och som en förbokningsbar aktivitet för grupper.

Camp Wild i sommar
Vi delar in oss i lag och utför några tävlingar. Efter tävlingarna går vi på en upptäcktsfärd genom skogen till ett av lägren där vi grillar korv och leker. Aktiviteten avslutas med diplomutdelning. Tänk på att aktiviteten är utomhus så kläder efter väder. Minst 5 deltagare och max 30 st. 

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg651_characterimg

Hill Race

Utmana dig själv och jämför dig med de bästa!

Vägen från Orsa upp till toppen i  Grönklitt är en av de finaste backarna i Sverige för rullskidor, cykel och löpning. 13 km lång med en stigning på 385 höjdmeter.

Nu kan du utmana dig själv och samtidigt jämföra dig med andra i Grönklitt Hill Race. 
Med hjälp av Strava.com får du ett mått på din prestation och en resultatlista.

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg163_characterimg

Bollsportsområde

Orsa Grönklitt har nu också en ny multisportartarena med konstgräs, med planer för fotboll, basket och handboll. Denna ligger i direkt anslutning till restaurangen, minigolfen, put- and-take-fisket, lekparken, boulen och den nya poolen. Bollar finns i Gästcenter.

Läs mer
Att göra - Sommar - ctl00_cph1_pg170_characterimg

Motorik- och balansbana

Testa vår nya spännande motorik- och balansbana. En vildmarksinspirerad bana med klurigheter, hinder och andra roliga utmaningar. Här finns både fysiska och tekniska övningar för både yngre och lite äldre barn.

Banan är belägen mellan Rovdjurscentrum och Rädsjön.

Läs mer