Stäng
Att göra - Outdoor - ctl00_cph1_pg623_characterimg

Vandring

Upplev någon av våra fina vandringsleder i naturen runt om Orsa Grönklitt. Siljansleden passerar Grönklitt och några kilometer bort ligger Fryksås fäbod med en fantastisk utsikt över Orsasjön och Siljan. Det finns massor av stigar och vägar av olika karaktär och svårighetsgrad att välja på. Ett tips är att testa den fina vandringsleden runt Rädsjön, där du kan få dig en härlig naturupplevelse.

Karta över vandringslederna finns i Gästcenter samt i Längdcentrum, där kan du också hyra vandringsstavar.

Läs mer
Photomind_MG_1871_-_webb_65480_1.jpg

Trailrunning

Orsa Grönklitt erbjuder ett stort nätverk av både märkta och omärkta stigar direkt från anläggningen. Lätt att välja mellan tung kupering eller lättlöpta tallhedar. Vidsträckta myrmarker med ett mjuk och skonsamt underlag.

Oavsett om det är en nybörjartur eller seriös satsning mot Ultravasan så finns stigarna och utmaningarna i Orsa Grönklitts nära omgivning.


Läs mer
Att göra - Outdoor - ctl00_cph1_pg156_characterimg

Mountainbike

Cyklingen i Orsa Grönklitt erbjuder en stor variation. Välj mellan rejäla backar både uppför och utför, eller lättcyklade skogsstigar och mysiga grillplatser. Vare sig du motionscyklar eller bara vill ta en skön tur med familjen finns utbudet. På Längdcentrum kan du hyra mountainbikes för vuxna och barn från Swix och Crescent för fina turer på små grusvägar i vildmarken. Välj egna turer eller följ våra märkta leder. 

Läs mer
Photomind_MG_2105_-_webb_88454.jpg

Kanot, kajak och SUP

På Rädsjön finns under sommarhalvåret chansen att paddla kanot eller kajak. Vi har även SUP, stand up paddleboard, som är en slags surfbräda som du står upp på och tar dig framåt med hjälp av en lång paddel. Perfekt både som ett träningspass eller som en äventyrligare utflykt. Kanot, kajak och SUP:s går att hyra i Längdcentrum.
Testa kanotorientering på Rädsjön, karta köper du på Längdcentrum.


Läs mer
Att göra - Outdoor - ctl00_cph1_pg621_characterimg

Utegym

Längdåkningen i Orsa Grönklitt är känd som en av Sveriges bästa. Därför föll det sig helt naturligt att utegymmet även har en stakmaskin. Hela gymmet som är byggt av ordentliga timmerstockar ger kroppen en rejäl genomkörare och kan varieras för olika typer av motstånd och behov. Det är en perfekt avslutning på en löp eller cyckelrunda genom skogarna!

Läs mer
Att göra - Outdoor - ctl00_cph1_pg624_characterimg

Orientering

Orsa Grönklitts terräng är omväxlande och varierad. 
I söder ner mot Fryksås ett lättlöpt tallhedsområde. Åt väster myrmarksområde med småkuperade holmar och skogstråk. I norr reser sig Grönklitten till 561 möh med tunga sluttningar och krävande terräng. 

Läs mer
DSC_0873_-_webb_65425.jpg

Stavgång

Vintertid erbjuder Grönklitt hela 23 alpina nedfarter. Sommartid är det ett perfekt område för stavgång som är en mycket effektiv träningsform. 

Den branta söderbacken eller den längre mellanbacken är några av de alternativ som finns, eller varför inte en spännande stavgångsbana. Det funkar också utmärkt att gå stavgång på våra skidspår och stigar om man vill ha lite flackare terräng. Till sommaren märks en stavgångsled som guider till de bästa backarna kring anläggningen. 


Läs mer
Att göra - Outdoor - ctl00_cph1_pg625_characterimg

Rullskidor

Backen upp till Grönklitt anses vara en de bästa i Sverige, 13 km lång med konstant uppför, avslutningen upp till Toppstugan är en riktigt utmaning. Här har svenska skidlandslaget och andra elitskidåkare åkt många gånger då de deltagit i läger hos oss. Men backen passar även motionären. Man tar backen i den tid och hastighet som passar en. Rullskidåkning i Grönklitt är inte bara jobbigt. Med start vid Längdcentrum och vägarna i anläggningen och bort till Fryksås och tillbaka blir en fin, lagom kuperad runda på ca 7km. Området kring Orsa bjuder på ett stort nätverk av små asfalterade vägar med varierad kupering. Även den klassiska turen runt Orsasjön (40 km) är en fin runda för den som gillar stakning.

Läs mer
Att göra - Outdoor - ctl00_cph1_pg651_characterimg

Hill Race

Utmana dig själv och jämför dig med de bästa!

Vägen från Orsa upp till toppen i  Grönklitt är en av de finaste backarna i Sverige för rullskidor, cykel och löpning. 13 km lång med en stigning på 385 höjdmeter.

Nu kan du utmana dig själv och samtidigt jämföra dig med andra i Grönklitt Hill Race. 
Med hjälp av Strava.com får du ett mått på din prestation och en resultatlista.

Läs mer