Nybörjare

Skidåkning ska vara enkelt att lära sig, både på längden och utför. I Orsa Grönklitt finns anpassade skidområden för dig och erfaren personal på skidskolan som hjälper dig. 

I Orsa Grönklitt ska skidåkning vara roligt och lättillgängligt för dig som ny i skidvärlden. Det ska inte vara krångligt med utrustning. Vår erfarna personal hjälper dig i skiduthyrningen med att ta fram utrustning som passar just dina förutsättningar. I Sportshopen finns de kläder och accessoarer du behöver för en dag ute i vintervärlden.

Vi hjälper dig på traven. Vare sig du ska åka längdskidor, slalom eller snowboard, så kan du boka skidskola eller privatlektion – det spelar ingen roll hur gammal eller ung du är. När du är redo för egna äventyr finns det backar i alla svårighetsgrader att lära sig åka i. För dig som ska testa längdskidor börjar din lektion vid Längdcentrum med anpassade övningar med en personlig tränare. Efter detta är det bara att ge sig ut och testa de olika spåren efter sin egna förmåga.

Utveckla din skidåkning

28I3361 Stor (90753)

Skidskola - alpint

Vår skidskola är välkänd för sin höga utlärningsnivå och välanpassad för både nybörjare, barn och vuxna. En av hemligheterna är att vi har riktigt roligt tillsammans, leken är lika viktig som skidåkningen. Vårt uppdrag är att bidra till att skapa en positiv upplevelse av vinter och skidåkning och generera en lust att prova på och lära sig ännu mer.

MG 4016 Stor (91483)

Längdskidskola

Vässa tekniken tillsammans med våra duktiga instruktörer på Längdcentrum. Kompetensen på våra instruktörer är mycket hög och vi hjälper gärna både dig som är nybörjare på längdskidor och dig som siktar på en topplacering i Vasaloppet.

Tips för nybörjare

Att tänka på i backen

Att tänka på i backen

Svenska Skidanläggningars Organisation/SLAO har sammanfattat vad du ska tänka på i skidbacken och kallar detta för "SLAO´s lilla gula".

 

Vi har även lokala regler som är viktiga:

  • Det är inte tillåtet att åka med barn i bärsele i lift och pist.
  • Det är inte tillåtet att åka pulka i pisterna, endast i pulkabacken.
  • Privat skoteråkning är inte tillåtet inom anläggningen.
  • Skidåkning är ej tillåtet i alpinbackarna när liftarna är stängda.

Råkar du ut för en olycka ringer du Gästcenter på 0250-462 12 eller pratar med närmsta liftvärd.

28I9690 2 Stor (90670)

Våra backar

I Orsa Grönklitt finns en favoritbacke för alla, i olika svårighetsgrader. På syd- och västsidan finns pister för barn, familj och nybörjare. I norr och öster väntar större utmaningar och p å nord- och östsidan ligger också våra tävlingsbackar. Backarna delas in i fyra områden.

Laengdskidaakare 1[1]

Vallatips

Att ha rätt valla på skidorna gör skiddagen ännu bättre. Ta en titt på dagens vallatips om du är osäker på vilken valla som rekommenderas. Du kan även lämna in dina skidor för vallaservice.till Längdcentrum.

28I2102

Mat & fika

I Orsa Grönklitt finns flera alternativ på bekvämt avstånd från pister och spår. Ät på restaurang eller laga din egen mat, över öppen eld eller i stugan. Valet är ditt.

 

Längdcentrum

Längdcentrum

Välkommen in till Längdcentrum, precis intill spåren. Här hjälper gärna vår kunniga personal dig med all tänkbar service. På Längdcentrum finns allt du behöver för längdskidåkning och vår personal hjälper dig gärna hitta rätt utrustning från topp till tå.

28I2146 2 Stor (88799)

Sportshop & skiduthyrning

I vår Sportshop och Skiduthyrning hittar du utrustning för utförsåkning och längdåkning. I Skiduthyrningen finns möjlighet att hyra utrustning för dig som inte äger någon och i Sportshopen hittar du allt från strumpor och mössor, från valla, stavar och alpina skidor. 

Tips på boende

pris fr.

10 995 kr

P1020491 Toppbyn[1]

Toppbyn

Utsikten över Orsasjön och Siljansbygden är svårslagen från Toppbyn. Det gäller även läget i direkt anknytning till backar och spår samt gångavstånd till Orsa Grönklitts centrum och barnområdet.

Priser gäller 6-bäddsstuga v7 sön-sön

pris fr.

6 695 kr

Blåbärsbyn

Blåbärsbyn

I sluttningen på väg mot toppen ligger Blåbärsbyn. Här finns stugor och lägenheter/parhus med gång-/glidavstånd till backar och spåren på östrasidan. Utsikten över anläggningen, Rädsjön och Siljan ingår.

Priser gäller 8-bäddsstuga vecka 13 tors-sön

pris fr.

2 995 kr

Rovdjursbyn

Rovdjursbyn

Utsträckt i sluttningen från centrum och österut ligger Rovdjursbyn. Längdspåren går rakt igenom området och Rovdjursliften tar de flesta direkt till Bananen och alpinområdet.

Priser gäller 6-bäddsstuga vecka 12 sön-tors 

pris fr.

4 095 kr

Skogsbyn

Skogsbyn

Nybyggda stugor ovanför Råtjärn med utsikt i flera väderstreck. Ligger i anläggningens ytterkant, granne med vildmarken. Nära till transportliftar och glidleder till alpinområdet och längdspåren som slingrar sig runt området.

Priser gäller 6-bäddsstuga  vecka 6 sön -tors

pris fr.

3 495 kr

Centrumbyn

Centrumbyn

Centrumbyn består av traditionella fjällstugor med mysiga innergårdar och har ett läge mitt emellan skidspår, centrum och Längdcentrum.

Priser gäller 4-bäddsstuga  vecka 3 tors-sön

pris fr.

27 805 kr

Limbygården

Limbygården

Majestätiskt i kanten av Bananen ligger Limbygården med plats för hela storfamiljen eller kompisgänget i en stuga. På andra sidan vägen börjar längdspåren och vildmarken.

Priser gäller 24 bäddar i Limbygården vecka 2 sön-tors

{ }