Snöbloggen

Äntligen har vi en härlig vintersäsong alldeles runt hörnet. Sedan förra säsongen har vi sparad snö vilket gör att vi kan ha premiär för längdskidåkning redan den 26 oktober. Från mitten av oktober och framåt arbetar vår personal med att förberedda inför vintersäsongen, både för längd och alpint. Här på snöbloggen följer vi arbetet och uppdaterar med snöläget i Orsa Grönklitt.

Snobloggen Torsdag14november

Torsdag den 14november

Nyspårat med skoter runt Multiskidbanan, 4km. Även Stormon runt är spårad, 10km. Konstsnöspåret är också preparerat - nu är vi igång!

Under tävlingen på lördag är konstsnöspåret stängt för allmänheten. Men de andra 14km är öppna för alla att åka!
Totalt 17,5 km spårat. Välkomna!

5V4A5938

Onsdag 13 november

Under tisdagen och onsdagen har vi fått något varmare temperatur och den snön som kommit under de senaste dagarna har därigenom sjunkit ihop något. Just nu har vi ett snödjup i terrängen på 10 cm.

I nuläget erbjuder vi 3,5 km längdspår med mycket fina förhållanden. Vi har under onsdagen börjat packa snön på multiskidbanan, vilket vi hoppas ska leda till ytterligare längdspår inom kort.

DJI 0456

Tisdag 12 november

Under natten har temperaturen vänt och under förmiddag har vi haft strax över 0 grader. Idag arbetar vi med att koppla ihop våra längdspår vid "hund och pulka-korset" för att skapa ett rundspår.

DJI 0466

Måndag 11 november

Snön faller – både från kanoner och himlen. Under helgen har vi haft ett härligt snöfall i Orsa Grönklitt där vi fått ett par centimeter snö. I skrivande stund fortsätter snön att falla och ser ut att göra det även under kvällen och natten. 

 

Vi fortsätter att producera snö i Barnbacken, Söderbacken och Bananen och har även under förmiddagen börjat produktionen i Norrbacken. 

DJI 0430

Torsdag 7 november

Vi öppnar upp ytterligare 1 km längdspår! Efter ett fantastiskt jobb av våra snöläggare under veckan så kan vi nu öppna upp skidåkning i hela Isbjörnsbacken. Våra snökanoner går fortfarande för fullt och producerar snö dygnet runt. Helgens väderrapport ser riktigt lovande ut med förhoppning om nysnö både under fredagen och lördagen.

5V4A4543

Onsdag 6 november

Minusgraderna håller i sig och vi fortsätter producera snö både i våra backar och på Stadion vid Längdcentrum. Under dagen schaktar vi snö på Stadion. Vårt längdspår är fortsatt mycket fint! 

5V4A5844

Måndag 4 november

Äntligen minusgrader! Under helgen har temperaturen slagit om och vi har haft ner mot 10 minusgrader under nätterna. Till veckan väntar enligt väderrapporterna även kalla dagar vilket gör att vi kan maximera snöproduktionen både i våra backar och vid Längdcentrum. 

 

Vårt längdspår är fortfarande 2,6 km och har genom minusgraderna under natten frusit på riktigt fint. 

5V4A4861

Onsdag 30 oktober

Idag har vi genom vår sparade snö lyckats utöka spåren ytterligare 1,1 km. I nuläget finns alltså totalt 2,6 km längdspår. Höstlovsveckan har i övrigt öppnat med massor av glada åkare i solskenet. Sent ikväll kommer vi att spåra för att sedan till imorgon få hårda och fina spår.  

DJI 0371

Måndag 28 oktober

Vi har en fantastisk helg bakom oss, där vi haft kalla nätter och soliga dagar. Lördag morgon bjöd på riktigt fina premiärspår efter ett imponerade arbetet av våra snöläggare. Veckans väder ser ut att ge oss minusgrader på nätterna vilket har gjort att vi under dagen har börjat att förlänga vårt befintliga längdspår. Vi återkommer under veckan på hur långt vi lyckas förlänga det. 

73047403 355764278529905 1666677632764215296 N

Torsdag 24 oktober

Idag har vi haft något varmare temperaturer i Orsa Grönklitt än under gårdagen. Arbetet har dock flutit på bra och spåret på 1,5 km är inom kort klart. Imorgon färdigställs spåret inför fredagskvällens pistning. Två dagar kvar till den efterlängtade premiären på lördag! 

74357025 540219203204314 2422407846101516288 N

Onsdag 23 oktober

Under dagen har vi i Orsa Grönklitt haft ca 6-8 plusgrader men arbetet med snöutläggningar har fortsatt i hög fart. Idag har vi börjat schakta ut snön som under gårdagen täckts av. Ett intensivt arbete har tagit fart!  

5V4A4365

Tisdag 22 oktober

Idag har äntligen vår sparade snö från förra vintern börjat täckas av, där en snöhög finns placerad vid Längdcentrum och den andra vid Norrbacken. Under eftermiddag/kväll kommer vi börja arbetet med att lägga ut snö på Stadion, vilket sedan kommer fortsätta fram till fredag då vi beräknar starta med pistningen. 

5V4A4340

Måndag 21 oktober

Äntligen dags för längdpremiärsvecka! Söndagen bjöd på ett härligt snöfall och temperatur strax under 0 grader och på måndagen vaknade vi upp till ett vackert, vintrigt Orsa Grönklitt. Under eftermiddagen steg dock temperaturen vilket enligt väderprognosen visar vara ihållande för resten av veckan. Det har tyvärr gjort att vi blivit tvungna att skjuta upp snöutläggningen till tisdagen och längdpremiären tills på lördag. 

Längdcentrum

Söderbacken

Norrbacken