Parkering

I Orsa Grönklitt finns allt inom räckhåll. Lämna gärna bilen under er vistelse som boende gäst och nyttja våra transportliftar för att dig till backen eller spåret. Ta även del av Grönklitt Express, vår egen gratisbuss som stannar på sex hållplatser på anläggningen och tar dig dit du behöver. På detta sättet skapar vi mindre trängsel på våra parkeringsområden och gör samtidigt miljön en tjänst. 

Parkeringsområde 1

Gästcenter, uthyrning och restaurang Ugglan & Björnen.

Parkeringsområde 2

Gästcenter, uthyrning och restaurang Ugglan & Björnen.

Parkeringsområde 3

Skidstadion och Längdcentrum.

Parkeringsområde 4

Orsa Rovdjurspark, Kafé Koppången, Skidstadion och Längdcentrum.

Parkeringsområde 5

Värmestuga, Bärras Skidområde, Polargrillen och vandrarhemmet.

Parkeringsområde 6

Bärras Skidområde, skidskoleliften, Varglyan och vandrarhemmet.

Parkeringsområde 7

Bananen och Toppstugan.

Parkeringsområde 8

Norrbacken och Östbackarna. Vägspåren och Utsiktsspåret.
OBS! Väg via Hornberga, se alternativ parkering längre ner på sidan. Endast för dig som har skipass. 

Tips

För boende gäster

Bor ni i stuga eller på vandrarhemmet i Orsa Grönklitt kan bilen stå kvar vid ert boende under er vistelse, här finns allt inom gångavstånd. För boende i Rovdjursbyn och Toppbyn finns transportlift till det alpina systemet. Stugspåret och transitspår ger samtliga boendegäster möjlighet att åka längdskidor till och från övriga spår samt skidstadion.

Dagsgäster

Ladda ner vår parkeringskarta och överblicka våra olika parkeringsplatser och närheten till alla platser. Vänligen respektera skyltningen på anläggningen om förbjuden parkering. Tänk på att inte parkera in någon. För er som har redan har skipass och egna skidor så går det bra att parkera vid Norrbacken, under alternativ parkering hittar du vägbeskrivning.

Alternativ parkering: Norrbacken

Vid Norrbacken finns det möjlighet att parkera, för er som redan har skipass. Vi har genom samarbete med Orsa Besparingsskog förlängt Vägspåret (Pumphusvägen) till Norrbackens parkering. Vägbeskrivning från Orsa: Åk genom Hansjö förbi Bjus, Hornberga och fortsätt tills ni ser Norrbacken på er vänstra sida.