Stäng

Vandring

Upplev någon av våra fina vandringsleder i naturen runt om Orsa Grönklitt. Siljansleden passerar Grönklitt och några kilometer bort ligger Fryksås fäbod med en fantastisk utsikt över Orsasjön och Siljan. Det finns massor av stigar och vägar av olika karaktär och svårighetsgrad att välja på. Ett tips är att testa den fina vandringsleden runt Rädsjön, där du kan få dig en härlig naturupplevelse.

Karta över vandringslederna finns i Gästcenter samt i Längdcentrum, där kan du också hyra vandringsstavar.


Några alternativ på turer som är märkta i naturen och på Cykel och vandringskartan.

Ladda ner kartan här!


Fryksås t/r, 4 km 

Kompisled med cykel/löpning/vandring där man passerar Fryksås fäbod. Perfekt utflykt för de som vill ta en kortare runda. Stig/grusväg/asfalt.

Gröna milen, 9,7 km 

Vandring på stigar och obanat, en stor del av banan består av myrar. Relativt lite kupering. Stövlar krävs för att vara torrskodd. Ta med en karta på din tur runt spåret då det är något glest mellan skyltarna över myrarna.

Rädsjön runt, 5,1 km

Vandring och tipspromenad på stigar och spårgator längs Rädsjön. Lätt kupering och fin utsikt. Längs turen finns flera slogbodar. 

Böllingmyren, 11,1 km

En uppmärkt myrled på 11 km. Turen startar med grusväg innan den viker in på myren. Varierar mellan myr och små skogspartier i helt obanad terräng. Läs mer om Böllingmyren

Limbyspåret, 10,6 km

Vandring, en kuperad bana blandat med stig, myrar och obanat. Passerar Nybodarnas fäbod. Kräver stövlar för att vara torrskodd. Stödmarkerad med stolpar som är svartmålade i toppen.

Björntjärnsturen, ca 8 km

Vandring  i omväxlande natur med sjöar, berg och tallhed. Bitvis lite teknisk och några rejälare backar.  En mysig tur för den som gillar den lilla stigen i den stora skogen.

Siljansleden

Vandring på mestadels stigar. Bra långtur. Går att starta/avsluta på flera olika ställen.


 nybodar3.jpg 

 nybodar2.jpg