Stäng

Löpning och trailrunning i Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt erbjuder ett stort nätverk av både märkta och omärkta stigar direkt från anläggningen. Lätt att välja mellan tung kupering eller lättlöpta tallhedar. Vidsträckta myrmarker med ett mjuk och skonsamt underlag.

Oavsett om det är en nybörjartur eller seriös satsning mot Ultravasan så finns stigarna och utmaningarna i Orsa Grönklitts nära omgivning.


Önskar ni ha med er en karta finns det att köpa på längdcentrum och i receptionen. På längdcentrum finns det även löparskor och träningskläder m.m till försäljning. 

Kartan går även att ladda ner här!

Turförslag kring Orsa Grönklitt:

Några alternativ på turer som är märkta i naturen och på Cykel och vandringskartan.

Fryksås tur och retur, 4 km

Kompisled med cykel/löpning/vandring där man passerar Fryksås fäbod. Perfekt utflykt för de som vill ta en kortare runda. Stig/grusväg

Björntjärnsturen, ca 8 km

Trailrunning med varierad och rolig löpning i omväxlande natur med sjöar, berg och tallhed. Bitvis lite teknisk och några rejälare backar. En rolig och fin löprunda för den som gillar den lilla stigen i den stora skogen.

Gröna milen, 10 km

Trailrunning på stigar och obanat, en stor del av banan består av myrar. Relativt lite kupering. 

Rädsjön runt, 5,1 km

Löpning på stigar och spårgator. Riktigt rolig tur för dig som gillar stiglöpning.  Slogbod finns längs banan.

Limbyspåret, ca 10 km

Trailrunning på en kuperad bana blandat med stig, myrar och obanat. Passerar Nybodarnas fäbod.

Böllingmyren, ca 11 km

Trailrunning/myrlöpning på en uppmärkt 7 km slinga. Turen startar med 2 km grusväg innan man vikar av in på myren. Varierar mellan myr och små skogspartier i helt obanad terräng. Ca 7 km på myren och 11 km totalt. 

Siljansleden

Löpning på mestadels stigar. Bra långtur. Går att starta/avsluta på flera olika ställen. En klassiker är start vid Nybron (på väg mot Älvdalen) och sedan löpning tillbaka till Orsa Grönklitt via små fäbodar och fantastiska vyer. Tar ca 3 timmar för en medelgod löpare. 


28I7091_-_webb_108708.jpg  Photomind_MG_1871_-_webb_65480_1.jpg