Stäng

Rovdjurcentrum

Rovdjurscentrum och Designtorg Trä är en fantastisk anläggning, som samtidigt utgör entrén till Orsa Rovdjurspark. Här finns det utställningar, föreläsningar och filmvisning med temat rovdjur samt trä som material i konst- och byggnadsmaterial. Många berörs av rovdjur. Utställningen om rovdjur är en upplevelse i sig och ger dig på ett spännande sätt kunskap och information om våra rovdjur. I Rovdjurscentrum finns även ett filmrum och många interaktiva lek- och lärstationer.


Den 1 500 kvm stora byggnaden är i sig ett utmärkt och intressant besöksmål. Här finns möjligheter att lära mer om våra djur och inspireras till skapande i trä

Tänk på att hundar och andra husdjur inte får följa med in i byggnaden eller i parken.

För mer information, klicka här


Barnens Rovdjurscentrum

I flera år har Rovdjurscentrum producerat utställningar för barnen. Varje år förnyas utställningen och här berättas spännande fakta om rovdjur och natur för barn. Här får du känna på, fotografera dig med en björn, se vargar på nära håll och ta del av spännande kunskap och fakta om våra rovdjur.


Souvenirbutik

Här hittar ni många fina saker, mjukisdjur, t-shirtar, leksaker och fina ting tillverkade i dalarna. Varmt välkomna på ett besök!Se lite bilder från Rovdjurscentrum här: