Stäng

Längdsamarbeten

Vi fungerar idag som en motor inom svensk skidåkning. Ingenstans så långt söderut finner du ett liknande klimat, med rikliga mängder snö och minimalt med vind. Tillsammans med andra starka och viktiga delar av svensk skidåkning försöker vi bidra till en positiv utveckling av både längdsporten och längdåkningen i Orsa Grönklitt.

Längd - Längdsamarbeten - ctl00_cph1_dcMain_po_1453_dc1453_pg187_puffImgL

Svenska Skidförbundet

Svenska Skidförbundet är sedan många år en samarbetspartner till Orsa Grönklitt. Både genom läger för olika landslag, men även genom Svenska Skidförbundets barn och ungdomsläger som varje sommar lockar ett 80-tal ungdomar till Orsa Grönklitt.

Läs mer
Längd - Längdsamarbeten - ctl00_cph1_dcMain_po_1454_dc1454_pg188_puffImgL

Lager 157 Ski Team

Lager 157 Ski Team är ett professionellt team med längdskidåkare som satsar mot världscupen i långlopp, Ski Classics. Genom gemensamt upplägg kring träningsläger, resor och materialservice jobbar teamet för sitt mål att nå pallen i lagtävlingen samt att vinna Vasaloppet. 

Läs mer
Längd - Längdsamarbeten - ctl00_cph1_dcMain_po_1455_dc1455_pg189_puffImgL

Vasaloppet

Som den snösäkraste anläggningen närmast Vasaloppsarenan är Orsa Grönklitt ett officiellt Vasaloppscenter sedan många år. Förutom att vi årligen arrangerar Vasaloppsläger och seedningsgrundande tävlingar har några av spåren anpassas till att likna Vasaloppssträckningen med långsträckta myrar och härliga slakmotor.  

Läs mer