Stäng

Längdcentrum

Ända sedan Längdcentrum byggdes i direkt anslutning till spåren har ledorden varit kunskap, engagemang och service. Här finns personal med stort intresse av skidåkning och utrustning, flera med tidigare tävlingserfarenhet, någon till och med fortfarande aktiv. Genom åren har de byggt upp en stor kunskap om skidor, valla och skidåkning. Tillsammans med de bästa och starkaste varumärkena inom längdåkning kan du vara säker på att ditt köp blir till belåtelse.  

Tel: 0250-462 06 

Vi öppnar längdspåren med sparad konstsnö den 28 Oktober

Service direkt vid spåren!

Längdcentrum är butiken vid spåret. Här finns längdskidskola, verkstad och längdbutik med ett unikt sortiment för längdåkning. Tillsammans med starka leverantörer och kunnig personal så finns bästa tänkbara service för alla behov inom längdskidåkning. Det unika läget direkt vid spåren ger dig som kund ett perfekt utgångsläge.

Testa först köp sen

En unik möjlighet som erbjuds i Längdcentrum är testköp.
För att en skida skall bli perfekt för just dig så kanske det inte räcker med att mäta spann och valla bra. På Längdcentrum kan ni få skidan monterad och vallad för en provtur innan du köper den. Med 10 meter till spåret så blir proceduren en naturlig del av ett kvalificerat köp. 

Valla som ett proffs eller för bästa fäste

Grönklitt och längdcentrum har under åren byggt upp ett rykte som en av Sveriges bästa anläggningar för längdåkning. En av hemligheterna är kunskapen hos personalen.  Skidåkare med intresse för vallning och utrustning. I verkstaden finns rätt utrustning och kunskap för att ta hand om allas skidor. Från nybörjare till elit.  Längdcentrum är även ansvarig för vallningen åt Lager 157 ski team och delar gärna med sig av sina kunskaper.

Topputrustad längdverkstadLangdcentrum02_760x318.jpg  

Vi har en Eikermålern spannmätare och kan därmed se till att du köper en skida med rätt spann, vi kan även kolla dina nuvarande skidor så att du vet att du har rätt material. 
Slipmaskin från Tazzari, samt att personalen gärna hjälper att lägga rätt struktur för just dina skidor samt att vi vallar in dina skidor med hjälp av en Hottbox efter slipningen. Olika alternativ av slipningar finns för att passa just dina krav nybörjare som elit.

Vallaservice

Varje dag hela säsongen erbjuder vi vallaservice. Om du vill ha hjälp med vallning till något av Vasaloppen eller något annat lopp så ta gärna kontakt med oss.
Ett tips är att se till att kolla spannet på dina skidor eller lämna in dina skidor för preparering så dom är i toppskick när snön kommer