Träning

Möjligheten för träning, rörelse och njutning i Orsa Grönklitt under barmarkssäsongen är oändlig.

Orsa Grönklitt är känd för sin längdåkning i världsklass, men även under barmarkssäsongen finns stora möjligheter för träning. Under hösten 2019 kommer en ny satsning med en asfalterad elbelyst multibana stå klar för rullskidåkning, cykel och annat typ av träning.

Men redan nu finns möjlighet för traillöpning, utegym, backintervaller, cykel och rullskidåkning. Våra duktiga instruktörer ger dig gärna tips och teknikträning även sommartid. I Längdcentrum så finns det ett stort utbud av utrustning, skor, kläder och annat som behövs för att träningen skall bli av och så effektiv som möjligt.

  • Träning i Orsa Grönklitt  

  • Längdcentrum / aktivitetsuthyrning  

  • Utegym  

Träning i Orsa Grönklitt

Orsa Grönklitt är en fantastisk plats för träning både sommar och vinter. Sommartid finns det många olika sätt att använda naturen och terrängen som träningsplats.

Längdcentrum / aktivitetsuthyrning

Under sommaren är längdcentrum platsen där du hittar utrustning för träning. Här finns även utegymmet, cykeluthyrningen och starten för många utav Grönklitts alla leder.

Utegym

Varva löpning, cykel och rullskidor på sommarträningen! Längdåkningen i Orsa Grönklitt är känd som en av Sveriges bästa. Därför föll det sig helt naturligt att utegymmet även har en stakmaskin. Hela gymmet som är byggt av ordentliga timmerstockar ger kroppen en rejäl genomkörare och kan varieras för olika typer av motstånd och behov.

Tips till dig som vill träna i Orsa Grönklitt

  • Trailrunning  

  • Rullskidor  

  • Cykel/MTB  

Trailrunning

Orsa Grönklitt erbjuder ett stort näverk av både märkta leder och omärkta stigar direkt från anläggningen.

Rullskidor

Rullskidåkning har blivit en populär träningsform för framförallt längdskidåkare att hålla igång tekniken året runt. 

Cykel/MTB

Grönklitt inbjuder till bra cykelträning på både leder, i skogen och backarna. Har du inte med dig din egen cykel så finns det ett stort utbud av olika typer av cyklar att hyra i Längdcentrum.