Parkbesökare

Välkommen till en dag i Orsa Grönklitt och Orsa Rovdjurspark.

På Orsa Rovdjurspark kan du tillbringa en hel dag med att uppleva mäktiga möten med rovdjuren och lära dig om våra djur i de interaktiva utställningarna både ute i parken och i entréhuset Rovdjurscentrum.

På parken kan du även gå på någon av de aktiviteter som anordnas: rundvisning, matning och miljöberikning är några utav de saker du kan delta i. Efter turen kan du kolla in i souvenirbutiken i entrén och ta en fika på Kafé Koppången.

  • Orsa Rovdjurspark  

  • Guidning bland rovdjuren  

  • Rovdjurscentrum  

Orsa Rovdjurspark

Isbjörn, sibirisk tiger, varg och lodjur är några av de vintervakna djuren på Orsa Rovdjurspark. Passa på att ta en vinterguidning och följ med en djurskötare så lär du dig massor om rovdjuren! 

IMG 2362 - original (65170).jpg

Guidning bland rovdjuren

Följ med på en två timmars tur där vi berättar om
rovdjursparken och om individerna som bor här. Lär dig mer om arterna, hur de lever i det vilda och vilka hot de ställs inför. Förbokas via Gästcenter senast dagen innan. Gruppen är minst 5 och max 20 deltagare. Samling vid grinden till vänster om Rovdjurscentrum. Onsdag till söndag vecka 26–32 kl. 09.30 på svenska och kl. 15.00 på engelska.
Pris: 120 kr/person exkl. entré.

BJO3557 - original (178297).jpg

Vardagar kl. 13.00, (v.52,1,7,8,9, påsk.)

Vuxna 100 kr och barn 50 kr, entré tillkommer. Samling i Rovdjurscentrum. Bokas i Gästcenter senast dagen innan

Rovdjurscentrum

Rovdjurscentrum och Designtorg Trä är en fantastisk anläggning, som samtidigt utgör entrén till Orsa Rovdjurspark. Här finns det utställningar, föreläsningar och filmvisning med temat rovdjur samt trä som material i konst- och byggnadsmaterial. Många berörs av rovdjur. Utställningen om rovdjur är en upplevelse i sig och ger dig på ett spännande sätt kunskap och information om våra rovdjur. I Rovdjurscentrum finns även ett filmrum och många interaktiva lek- och lärstationer.

Den 1 500 kvm stora byggnaden är i sig ett utmärkt och intressant besöksmål. Här finns möjligheter att lära mer om våra djur och inspireras till skapande i trä.

I flera år har Rovdjurscentrum producerat utställningar för barnen. Varje år förnyas utställningen och här berättas spännande fakta om rovdjur och natur för barn. Här får du känna på, fotografera dig med en björn, se vargar på nära håll och ta del av spännande kunskap och fakta om våra rovdjur.

Tänk på att hundar och andra husdjur inte får följa med in i byggnaden eller i parken.

Tips för besökare

  • Souvenirbutik  

  • Skyttesimulator  

  • Kafé Koppången  

Souvenirbutik

Välkomna till souvenirbutiken. Här finns det många fina souvenirer. Vi har även fyllt butiken med lokaltillverkade inredningsartiklar, böcker och mycket mer. Du hittar butiken i entrén.

9be5d8e48824cf822cdcc157ff9be73f_d735b5e2ef59c88be4a63bbb2c9723d3.jpg

Skyttesimulator

Oavsett om du är nybörjare eller pricksäker jägare kan du här testa dig i en toppmodern skyttesimulator!
Här prövas du i flera olika animerade scener med allt från björn, älg och vildsvin till ripor, änder, fasaner och harar. Vill du skjuta lerduvor kan du välja mellan trap, nordisk trap, dubbeltrap, sporting och skeet.

Testa en helt ny och spännande aktivitet eller ta chansen att med eget vapen få hjälp att analysera ditt skydde och bli ännu bättre.

_28I1902.jpg

En timmes skytte på egen hand kostar 600 kr/grupp och med instruktör 750 kr/grupp. Lämpligast är att vara mellan 4 och 8 personer för en timmes pass. Kontakta Josefin Rytter på josefin.rytter@orsarovdjurspark.se för frågor och boka på telefon 0250–462 07.

Kafé Koppången

Välkomna att slå er ner och njut av en gofika. Här finns kaffe, te, varm choklad, fikabröd och mumsiga mackor. Du hittar kafét i entrén.

_28I2057.jpg

Tips på boende

Pris fr.
2 325:-

28I7150_-_webb_108869[1].jpg

Fira midsommar i natursköna Orsa Grönklitt

Vi har boende för den lilla och stora familjen. Du kan tryggt välja boende med närhet till det du vill. Nära centrum med restaurang, butik och aktivitetscentrum. 

Priser gäller 6-bäddsstuga 20-23 juni

Pris fr.
5 595:-

_DSC4582_570x400[1].jpg

Sommarvecka 30 juni – 7 juli

Vi har boende för den lilla och stora familjen. Du kan tryggt välja boende med närhet till det du vill. Nära centrum med restaurang, butik, bad och aktivitetscentrum. 

Priser gäller boende upp till 12 personer 30 juni-7 juli

Pris fr.
4 455:-

OG2[1].jpg

Sensommarvecka 11 – 18 augusti

Vi har boende för den lilla och stora familjen. Du kan tryggt välja boende med närhet till det du vill. Nära centrum med restaurang, butik, bad och aktivitetscentrum. 

Priser gäller boende upp till 12 personer 11 - 18 augusti