Byt till upp till 130 km underbara längdspår genom orörd vildmark!

Byt till 22 alpina nedfarter med stor utsikt över naturen!

Gör din kropp och ditt sinne en tjänst, byt till en meningsfull semester fylld med frisk luft och motion utomhus.

Förutom fantastiska och världskända spår som lockar världseliten och 22 väl pistade nedfarter, besitter vår personal på anläggningen en enorm kunskap för att hjälpa dig igång med din skidåkning. Kombinera det bästa av två världar, semester och skidåkning ute i natursköna omgivningar. 

Skidåkning blir både roligare och enklare om man har rätt teknik, så starta din semester med en energigivande och lärorik stund tillsammans med våra instruktörer och skidlärare. Kompetensen på våra instruktörer och skidlärare är mycket hög och vi hjälper gärna både dig som är nybörjare, dig som vill vässa på tekniken och dig som är här på träningssemester och har målet att sikta på en topplacering i Vasaloppet.

Välj mellan 130 km längdspår och 22 nedfarter

28I7997 Stor (161418)

Längdspår

Våra längdspår är kända för sin höga kvalitet, vilket drar både landslagselit och motionärer. 

Snowpark Orsa Grönklitt

Alpina nedfarter

I Orsa Grönklitt är det inte svårt att hitta din favoritbacke! Totalt finns det 22 nedfarter i samtliga svårighetsgrader, från grönt till svart.

Rätt utrustning för att börja din skidsemester

Med rätt utrustning blir det genast roligare att åka. I vår Sportshop och på längdcenter hjälper vi dig gärna att hitta just rätt utrustning för dig!

Paketpris

5735 kr

Skidpaket Alpint

I paketet ingår

 • Pjäxa Salomon Acc
 • Skida Salomon Distance + bin
 • Stav Scott 540
 • Hjälm Scott Tracker plus

 

Paketpris

5899 kr

Skidpaket Salomon

I paketet ingår

 • RC7 Nocturne pjäxa
 • RC9 Skin skida
 • KV + Forza Blue stav
 • Prolink Classic bindning
Paketpris

5299 kr

Skidpaket Fischer

I paketet ingår

 • XC Comfort pjäxa
 • Twin Skin pro skida
 • Swix Vasa stav
 • Race Classic IFP bindning

Tips för nybörjare

5 nybörjartips för längdskidåkning

Besök en väl sorterad skidbutik. Välj skidor, pjäxor och stavar som är anpassade till just dig för att kunna komma igång på rätt sätt. Se till att du har rätt klädsel för skidåkningen. Ta en skidlekt

5 nybörjartips för alpinåkning

Börja på platt mark och gå runt ett tag på skidorna. Gå upp en liten bit för backen och glid försiktigt ner. Ha brett mellan skidorna och stå mitt på foten så du får bra balans. Lämna stavarna nedanf

Hitta motivationen till skidåkning

Gör det tillsammans med en god vän sporra varandra till att sköta om kroppen. Längdskidåkning är otroligt bra träning för hela kroppen. Skapa /Hitta ett mål med träningen. Tillexempel anmäl dig till

Tips på boende

Snötäckta stugor i Toppbyn i Orsa Grönklitt

Toppbyn

Utsikten över Orsasjön är svårslagen från Toppbyn. Det gäller även läget i direkt anknytning till backar och spår samt gångavstånd till restaurang och butik. 

Snötäckt stuga

Blåbärsbyn

I sluttningen på väg mot toppen ligger Blåbärsbyn. Här finns stugor och lägenheter/parhus med glidavstånd till backar och spåren. Utsikten över anläggningen, Rädsjön och Siljan ingår.

Snötäckt stuga

Rovdjursbyn

Utsträckt i sluttningen från centrum och österut ligger Rovdjursbyn. Längdspåren går rakt igenom området och Rovdjursliften tar de flesta direkt till Bananen och alpinområdet.

Stuga i vackert snölandskap

Skogsbyn

Nybyggda stugor ovanför Råtjärn med utsikt i flera väderstreck. Ligger i anläggningens ytterkant, granne med vildmarken. Nära till transportliftar och glidleder till alpinområdet och längdspåren som slingrar sig runt området.

Snötäckt Centrumbyn

Centrumbyn

Centrumbyn består av traditionella fjällstugor med mysiga innergårdar och har ett läge mitt emellan skidspår, centrum och Längdcentrum.

Stuga i vackert snölandskap

Limbygården

Majestätiskt i kanten av Bananen ligger Limbygården med plats för hela storfamiljen eller kompisgänget i en stuga. På andra sidan vägen börjar längdspåren och vildmarken.