Inför ankomst/bra att veta

Vad roligt att ni har valt Orsa Grönklitt för er semester!

Vi önskar er välkomna till en skön och avkopplande semester här hos oss.
Här hittar ni information som kan vara bra att känna till inför er vistelse.

Incheckningsstationer

In- och utcheckning

Incheckning sker från kl. 15.00 och utcheckning ska ske senast kl. 11.00 på avresedagen. Vid din ankomst kommer du finna ditt kuvert med nycklar i någon av våra tre incheckningsstationer. Information, karta och kod till incheckningsstationen får du i bokningsbekräftelsen. Kuverten kommer till incheckningsstationen ca 10–15 min innan incheckningstid kl. 15.00. Övrig tid finns kuverten i Gästcenter. Vid utcheckning lämnas nycklarna in i Gästcenter, om allt är betalat och klart erbjuder vi express-check out via våra ”snabbutcheckningslådor” i Gästcenter.

Check-in 1: Rovdjursbyn, Toppbyn och ospecificerat boende.
Check-in 2: Centrumbyn, Vandrarhemmet och Husvagnscampingen.
Check-in 3: Blåbärsbyn och Skogsbyn.

Klicka på kartan för mer info om var incheckningsstugorna är placerade i området.

RUT-avdrag för städning

Förboka gärna avresestädning vid bokningen eller kontakta vår bokning på 0772–280 100 senast 3 dagar före avresa. Om ni har bokat avresestädning behöver ni endast diska, ställa in porslinet i skåpen samt kasta sopor. Ta med eventuell mat som är kvar i skåpen. Täcken viks ihop och läggs tillsammans med kuddarna på sängen. Hyrda linneset läggs vid ytterdörren. Det finns även möjlighet att nyttja RUT-avdraget på sin slutstädning, detta gäller stugor eller lägenheter.

Vänligen kontakta Gästcenter för mer info angående detta. Väljer ni att städa själva, se checklistan i ankomstkuvertet.

RUT-avdrag kan endast sökas på plats i Gästcenter.

Sopor, avfall & miljö

I Orsa Grönklitt har vi numera källsortering av hushållssopor, och du som gäst är med och sorterar dina sopor. I stugan finns en hållare för kompost och en soptunna för brännbart. Dessa sopor slängs vid den miljöstation din stuga tillhör, allt annat skall sorteras och slängas vid återvinningsstationen som du hittar märkt på kartan i ditt ankomstkuvert, där finns även en incheckningstidning med mer informtion.

Vill du hjälpa oss ytterligare i arbetet med att göra Orsa Grönklitt miljövänligt, tänk då på att:

  • Inte låta bastun stå på i onödan
  • Reglera värmen med termostaten, inte fönster.
  • Släcka lamporna när du inte vistas i stugan.
  • Låta bilen stå - du har gångavstånd till nästan allt.

Panta gärna era burkar och flaskor hos oss, panten skänks till. Tack för er pant! Pantamera-igloos finns vid avfallsstationen.

Att tänka på under vistelsen

Eventuella klagomål bör framföras snarast möjligt, dock senast klockan 11.00 dagen efter ankomst. Fel som uppstår under vistelsen ska meddelas omgående till Gästcenter så att vi får möjlighet att åtgärda dem.

  • Boende ansvarar för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier under vistelsen. Det är då också mycket viktigt att meddela Gästcenter om detta.
  • Det råder rökningsförbud i samtliga stugor och lägenheter, och vid överträdelse tas en saneringsavgift ut.
  • Borttappad nyckel debiteras med 1 500 kr vid avresa.
  • Husdjur är välkomna i ett urval av stugor, men behöver då förbokas mot ett tillägg på 300 kronor.
  • Rengörings- och handdiskmedel finns i boendet men ta med förbrukningsmaterial till boendet som hushålls- och toapapper. Maskindiskmedel står gästen själv för.

Parkering

För er som bor på anläggningen

Bor ni i stuga eller på vandrarhemmet i Orsa Grönklitt kan bilen stå kvar vid ert boende under er vistelse, här finns allt inom gångavstånd.

Dagsgäster

För er som ska till Rovdjursparken, följ skyltning mot Rovdjursparken och parkera på anvisad plats. Har ni djur med i bilen, se till att de får rikligt med luft och vatten. Att bilen står i skugga och lägg ert telefon nr i bilens ruta så andra kan få tag i er om djuren ser ut att må dåligt i ev värme.

Vänligen respektera de skyltar som hänvisar om parkering förbjuden. Tänk på att inte parkera in någon.