Sportlov

Välkomna att tillbringa sportlovet med oss, här finns det något för alla.

Skidåkning både på längden och utförs i välpreparerade spår och pister, eller varför inte köra offpist! Vill du vila skidåkarbenen finns det flera andra aktiviteter. Häng med på Skotersafari, Hundspann, ta en tur med häst och släde till Fryksås fäbod. Koppla av med massage eller bara njut av lugnet i stugan. På restaurangerna serveras god mat och dryck. För barnen finns det massor av skojiga aktiviteter och ungdomarna har en egen ungdomskväll i Varglyan!

  • Aktiviteter för alla  

  • Barnaktiviteter  

  • Vintervakna rovdjur  

Aktiviteter för alla

Häng med på Skotersafari eller Hundspann! De erfarna guiderna visar vägen, njut av vinden i ansiktet och den vackra omgivningen medans du vilar skidåkarbenen en stund. Ta en tur med häst och släde och njut av god mat och skön stämning i Fryksås fäbod. Behöver du mjuka upp dina muskler? Då rekommenderar vi en massage eller spa behandling.

Barnaktiviteter

Här finns det något för alla! Delta i Barnens Vasalopp eller i var med i den alpina tävlingen Blåbärsracet. I Varglyan kan du bland annat se på film eller spela spel. Häng med Blåbärsklubben på äventyr. Kom ihåg att vissa aktiviteter måste bokas i förväg.

Vintervakna rovdjur

Hälsa på de vintervakna rovdjuren i Orsa Rovdjurspark. I entrèn till parken ligger Rovdjurscentrum med spännande och lärorik information om djuren samt en souvenirbutik och ett mysigt cafè.

  • Offpist  

  • Mat & Fika  

  • Vallatips  

Offpist

Genom åren har vi röjt upp bland träden för att skapa härliga offpist-stråk. Skidlärarna hjälper er gärna hitta dessa platser!

Mat & Fika

Mat i magen krävs under ett aktivt sportlov. Laga din mat i boendet, grilla vid någon av grillplatserna eller ät på restaurang. Vid barnområdet ligger Polargrillen på bekvämt avstånd för en snabb lunch.

Vallatips

Varje morgon uppdaterar vi dagens vallatips för dig som åker längdskidor. Behöver du hjälp med att valla? Lämna in dina längdskidor på Längdcentrum. Behöver du bättre glid på dina alpina skidor? Det hjälper personalen på sportshopen dig med.

27657325_1743725372337017_7550918761852600425_n.jpg

Vi rekommenderar

Skiduthyrning

Har du inga egna skidor? Skiduthyrningen ligger bakom Gästcenter.

Längdskidskola

Lär dig grunderna, förbättra tekniken eller lär dig staka som ett proffs.

Skidskola - alpint

Skidskolan i Orsa Grönklitt är en av Sveriges bästa. Det ska vara roligt att lära sig åka ...

Vilken restyp är du?

Familj

Ta med hela familjen till Orsa Grönklitt – här finns det mängder med aktiviteter som passa ...

Utförsåkare

I Orsa Grönklitt har alla kul i backarna. Det finns många nedfarter att välja mellan i all ...

Längdåkare

Längdåkningen i Orsa Grönklitt är känd som en av Sveriges absolut bästa, för oss är den li ...

Nybörjare

Det ska vara enkelt att lära sig åka både på längden och utför. Vi har skidområden och län ...