Längdcentrum

Längdcentrum, service direkt vid spåren!
Här finns längdskidskola, verkstad och längdbutik med ett unikt sortiment.

Tillsammans med starka leverantörer och kunnig personal så finns bästa tänkbara service för alla behov inom längdskidåkning. Oavsett om det gäller utrustning eller skidservice. Det unika läget direkt vid spåren ger dig som kund ett perfekt utgångsläge.

 

Grönklitt och Längdcentrum har under åren byggt upp ett rykte som en av Sveriges bästa anläggningar för längdåkning. En av hemligheterna är kunskapen hos personalen.  Skidåkare med intresse för vallning och utrustning. Sedan 2017 är Längdcentrum även serviceteam för Sverige bästa långloppsteam Lager 157 Ski Team.

Vallaservice

Varje dag hela säsongen erbjuder Längdcentrum vallaservice. Lämna in dina skidor dagen innan till vår topputrustade verkstad med kunnig personal, så har du skidorna klara morgonen efter, du kan även få dina skidor vallade medans du väntar.

 

Vi erbjuder slipning, fäst- och glidvallning, montering och annan hjälp du kan tänkas behöva för en härlig dag i spåren. 

 

Om du vill ha hjälp med vallning till något av Vasaloppen eller något annat lopp kontakta Längdcentrum.

 

Pris exempel:

Rengörning 150 Kr
Fäste 150 kr
Rengörning, glid & fäste 400 kr
Montering 150 kr
Guld slip 550 kr
Guldslip+hotbox+grundprepp 1000 kr
Silverslip+hotbox 750 kr

Ett tips är att se till att kolla spannet på dina skidor eller lämna in dina skidor för preparering så dom är i toppskick när snön kommer.

Testa först - köp sen

En unik butik vid spåret med en unik möjlighet att testköpa. För att en skida skall bli perfekt för just dig, så räcker det inte med att mäta spann och valla bra. På Längdcentrum får du skidan monterad och vallad för en provtur innan du köper den.

 

Med 10 meter till spåret så blir proceduren en naturlig del av ett kvalificerat köp.

Shoppa

På Längdcentrum finns allt du behöver för längdskidåkning. Här finns kläder från de största och bästa leverantörerna till bra pris.

 

Personalen är duktiga skidåkare och hjälper dig gärna hitta rätt utrustning. Från topp till tå.

Längdskidskola

Lär dig grunderna, förbättra tekniken eller lär dig staka som ett proffs.

Vallatips

Tips från vallaexperterna.