Flickor med midsommarkrans och svergies nationaldräkt

Fira midsommar i Orsa

Har du hört talas om Orsas fantastiska midsommarfirande? Det är känt som ett av Sveriges bästa och lockar många besökare varje år! Men det är inte allt, vårt närområde erbjuder flera goda alternativ till ett riktigt lyckat Dalafirande.

Fira midsommar som aldrig förr med traditionella midsommarfiranden inklusive folkmusik, folkdräkter, kyrkbåtar, midsommartal, kransbindning, lövning av midsommarstången och en genuin midsommarmarsch med spelmän och fanbärare. Det är en glädjefylld högtid som du inte vill missa!

Midsommar är en av de mest populära högtiderna i Sverige och det är ingen hemlighet att Dalarna är ett av de bästa ställena att fira den på. Upplev den unika atmosfären i Siljansområdet där midsommar firas under flera dagar och på flera olika platser. Så vad väntar du på?

Vill du maxa din midsommarhelg ännu mer? Det är lätt fixat! I Siljansbygden firas midsommar inte bara på midsommarafton. Tätorterna och byarna runt omkring har alla sina egna unika firanden och oftast anpassar de sina tider och dagar efter varandra. Det betyder att när ett firande tar slut är det bara att hoppa vidare till nästa! Det här är en fantastisk möjlighet att uppleva många olika traditionella midsommarfiranden under en och samma helg. Så varför nöja dig med bara ett firande när du kan uppleva flera?

Detta är ett måste att uppleva minst en gång i livet, så ta chansen att uppleva midsommar i Dalarna nu!

Information:
  • 21 juni - 25 juni
  • Orsa

Semestern ska spenderas i Orsa, såklart!

Pris tor-sön fr.

1 275 kr

Flicka med midsommarkrans i håret
Boende tor-sön v.25

Midsommar i Orsa

Att fira midsommar i Dalarna är en upplevelse utöver det vanliga. Oavsett vad du väljer kan du förvänta dig en oförglömlig midsommarhelg med traditionell mat, musik och dans runt majstången. Njut av det vackra landskapet och upplev den genuina dalakulturen under en av Sveriges mest älskade högtider.

Just nu erbjuder vi bo 3 nätter betala för 2 i våra stugor!

Två dagar till

priset av ett

Bild på hyr cyklar - välj din perfekta cykel för äventyr i Orsa Grönklitt.

En fint cykelerbjudande

Om du hyr din cykel på Längdcentrum torsdag den 22/6 bjuder vi på en dags hyra och du får ha din cykel till lördag 24/6 kl 09.00.

Plats för

8 - 10 personer

Bastuflott i Orsa Grönklitt - avkoppling och utsikt över sjön i en härlig miljö
NYHET inför sommaren 2023!

Bastuflotte

Slappna av och njut av en oöverträffad bastuupplevelse mitt i naturen. Belägen i den fantastiska Rädsjön, omgiven av orörd natur och vacker utsikt, erbjuder vår bastuflotte en härlig möjlighet av att koppla av och njuta av en aktiv dag i Orsa Grönklitt!

Program midsommar

Programmet uppdateras löpande

Onsdag 21/6
Torsdag 22/6
Fredag 23/6
Lördag 24/6
AA105522

Njut av ett dopp i poolen

Ta ett uppfriskande dopp och njut av sommarvärmen. Gratis för boende- och restauranggäster!
Vi öppnar upp poolen till midsommar! 

Bild på hyr cyklar - välj din perfekta cykel för äventyr i Orsa Grönklitt.

Hyr två dagar till priset för en

23 juni håller Längdcentrum stängt, men inte utan att erbjuda alla sina gäster en riktigt kanondeal. Om du hyr din cykel på torsdagen den 22 juni så bjuder vi på en dags hyra och du får ha cykeln ända fram till lördag 24 juni kl. 09.00. 

Kontakta oss för mer information!

1913261 Midsommar

Midsommarfirande på Orsa Hembygdsgård

Traditionsenligt midsommarfirande bland de vackra gamla timmerbyggnaderna. Spelmansmusik, midsommartal och folkdans på Orsa Hembygdsgård.

287481621 1084365765521260 2716965692804152957 N

Midsommarfirande i Våmhus Gammelgård

Klassisk spelmansmusik, kulning, visor och vallhorn. 15.00 Majstångsresning och dansuppvisning med Våmhus Folkdanslag. Från skogskojan och slogboden serveras Kolbullar och glödstekt sill med tunnbröd. Inträde 60:- Barn under 12 år samt sockenklädda fritt inträde

AA103547 (1)

Orsakajt'n och Orsabajk´n

Upplev adrenalinet på Mtb- och löptävlingen som alltid arrangeras på midsommarafton i Orsa!

Ta vara på sommaren och utforska massor av roliga aktiviteter.

Oavsett om du föredrar friluftsliv, kultur eller äventyr, finns det något för alla. Välj och vraka bland olika aktiviteter som vandring, cykling, bad, paddling, fiske, konserter, festivaler och mycket mer. Utforska nya platser, lär känna nya människor och skapa minnen för livet. Det är sommaren som gör det möjligt, så se till att du tar vara på varje tillfälle!

Boka boende

28I8861 Stor (196967)

Camping

Med ett av Grönklitts bästa lägen i direkt anslutning till backarna och spåren ligger vårt campingområde.

28I7169 Stor (108888)

Stuga

Genuina timmerstugor eller nybyggda moderna stugor med milsvid utsikt. 

28I7173 Stor (108882)

Erbjudanden

Under midsommar hittar du flera fina boendepaket hos oss till riktigt fina priser!