Vårvinter

Längre dagar och sol som värmer skönt i ansiktet. Fikastunden i slogboden är sådär lite extra skön dessa dagar i vårvintern.

Under vårvintern värmer solen upp på dagen, men minusgraderna kommer krypande på nätterna och ser till att spår och pistar håller sig i topptrim under dagen. Det är fullt av aktivitet här, både i backen och vid sidan om. Eller vad sägs om att ta in lugnet och lyssna till takdroppet, ta in lite extra energi från solen och andas in frisk luft? Det finns något för alla! I Orsa Grönklitt på vårvintern är allt fortfarande öppet och passa på att hälsa på de vintervakna djuren i Orsa Rovdjurspark.

Boende med upp till 50 % rabatt!

Gäller endast nya bokningar perioden 17/3 - 14/4 2019.

  • Skidåkning i vårsolen  

  • Vintervakna rovdjur  

  • Tid med familjen  

Skidåkning i vårsolen

Skidåkning när den är som bäst!

Du behöver inte välja om du vill åka i spåren eller i pisterna. Här är det nära till allt, du kan ta ett längdpass på förmiddagen och avsluta med alpin åkning på eftermiddagen. Eller tvärtom, valet är ditt.

28I5153 - original (120230).jpg

Vintervakna rovdjur

Hälsa på de vintervakna rovdjuren i Rovdjursparken! Tigrar, snöleoparder och lodjur är bara några av parkens djur. Vi rekommenderar en guidad tur med en av de erfarna djurvårdarna. Brunbjörnarna har också vaknat och njuter av solens värmande strålar.

IMG 3667 - original (65200).jpg

Tid med familjen

Bli som barn på nytt, åk pulka med barnen, grilla korv och mys i en snödriva till ljudet av takdropp och fågelkvitter! Pulkabacken och Grillplatsen hittar ni vid Barnbacken. Inom bekvämt avstånd finns även Polargrillen, värmestugan och toaletter.

Dessutom finns det många aktiviteter för barn i alla åldrar.

_28I3308.jpg
  • Fikat smakar bäst ute  

  • Toppstugan  

  • Vila skidåkarbenen  

Fikat smakar bäst ute

Packa matsäcken och ge dig ut i spår eller pister. På flera platser finns det slogbodar med grillplats. Men ett sittunderlag eller en fäll funkar fint det med. Njut av utsikten över siljansbygden från toppen av Söderbacken. Eller ta en tur på skateskidorna över myrarna och njut av lugnet i grönklittsskogen.

Rädsjöstugan är en bokningsbar eldpallkoja som ligger vid vackra Rädsjön, samla gänget/familjen, stäng av mobilerna och umgås runt elden.

_28I1709.jpg

Toppstugan

På toppen av Söderbacken ligger Toppstugan i soligt läge med Sibiriska tigrar som närmsta granne. Unikt!

Här serveras god mat & dryck. Välkomna att vila skidåkarbenen en stund, slå dig ner på den stora uteserveringen, luta dig tillbaka och njut av solens värmande strålar.

sibirisk tiger.jpg

Vila skidåkarbenen

Orsa Grönklitt är så mycket mer än skidåkningen på berget eller längden. Det fantastiska vinterlandskapet inbjuder till både äventyr och upplevelser. Naturen står öppen med mäktig natur och utsikt, med frisk luft till alla. 

_DSC0094.jpg

Vi rekommenderar

Skidskola - alpint

Skidskolan i Orsa Grönklitt är en av Sveriges bästa. Det ska vara roligt att lära sig åka ...

Längdskidskola

Lär dig grunderna, förbättra tekniken eller lär dig staka som ett proffs.

Barnaktiviteter

I Orsa Grönklitt gör vi vårt allra bästa för att barnen ska få sin bästa vecka på hela åre ...

Paketerbjudanden

Pris fr. 
1 525:-

_28I3217.jpg

Kortvecka söndag-torsdag

Ta med familj eller vänner på en härlig semester. Gäller vecka 12-15

Pris fr.
2515:-

DSC 4959 - original (66597).jpg

Seniorpaket söndag - torsdag

Njut av härlig skidåkning när den är som bäst. Gäller vecka 13-15