Personal i kassan på Längdcentrum i Orsa Grönklitt

Längdcentrum - aktivitetscentrum

Under sommaren byter längdcentrum kostym och blir vårt aktivitetscentrum!

Sommarens aktivitetscentrum i Orsa Grönklitt

När vintern gått mot sitt slut byter Längdcentrum skepnad och blir istället sommarens stora aktivitetscentrum. En stor del av äventyret under sommaren börjar just här! 

Längdcentrum är Orsa Grönklitts aktivitets­­centrum och är öppet nästan alla dagar året om. På vintern är det basen för områdets längdskidåkning och under barmarksäsong är det utgångspunkten för alla aktiviteter. Under sommaren byter instruktörerna inriktning och erbjuder lektioner inom både cykling och rullskidor – allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning och vistelse i vildmarken kring anläggningen. Självklart kan vi även hjälpa till med guidade turer efter förfrågan.

Förutom uthyrning av cyklar, kanoter, SUP, inlines, rullskidor, fiske­utrustning och de tillbehör som behövs för en aktiv semester, finns här även en outdoorbutik. Upptäck ett sortiment från de starkaste varumärkena inom varje område: fiskeutrustning, löparskor, rullskidor, tillbehör för outdoor och kläder för ett aktivt liv.

Mellan 3-28/10 håller uthyrningen och butiken stängt!

För hyra av cykel behöver du förboka cyklar senast dagen innan. Det kommer endast att finnas framdämpade cyklar till uthyrning.  Förbokning sker via mail: langdcentrum@orsagronklitt.se 

Uthämtning av cyklar sker under veckodagar från Längdcentrum och under helgerna från Rovdjursparken. 

Vad kan vi hjälpa dig med?

Versktadsarbete Grönklitt

Verkstad och service

Precis som på vintern bygger vi allt vi gör på kunskap. Vi hjälper dig gärna med att hitta rätt utrustning och fixar bland annat även med cykelreparationer.

Rullskidlektion Orsa Grönklitt

Utveckla din teknik

Kompetensen på våra instruktörer är mycket hög och vi hjälper gärna både dig som är nybörjare och dig som är mer erfaren. 

Cykeluthyrning i Orsa Grönklitt

Uthyrning av cykel

Hos oss kan både den erfarne såväl som nybörjaren -  hyra den perfekta MTB-cykeln för äventyren. Vi hyr ut mountainbikes, barn- och juniorcyklar, elcyklar samt gravelbike.

28I7794 Stor (196935)

Uthyrning av aktiviteter

Här hittar du även vår uthyrningsverksamhet och försäljning av kartor, fiskekort m.m. – allt som kan behövas för en aktiv dag i Orsa Grönklitt.

Utveckla din teknik

På Längdcentrum arbetar kunnig personal, med bästa tänkbara service. Våra instruktörer håller god kompetens och flera av dem har fina meriter inom cykelvärlden. 

Cyklar Orsa Grönklitt

Cykellektion

Vässa tekniken tillsammans med våra duktiga instruktörer på Längdcentrum! Vi har kurser för barn och vuxna, nybörjare såväl som mer erfarna cyklister.

Längdcentrum i Orsa Grönklitt

Längdcentrum i världsklass

I Längdcentrum finns kunnig personal och bästa tänkbara service. Vi tar hand om dig hela vägen med grundservice, underhåll och cykellektioner. 

Kia Group cykeläger Orsa Grönklitt

Träningsläger i Orsa Grönklitt

I Orsa Grönklitt hittar ni de allra bästa förutsättningarna för att anordna alla typer av träningsläger. 

Cyklister barn på MTB Orsa Grönklitt

Guidad tur

Vill du utveckla din cykelteknik, utmanas på din nivå och samtidigt uppleva Orsa Grönklitts fantastiska miljö? Boka in dig på öppen grupp, egen guide-instruktör eller familjeupplevelse för att maximera ditt besök hos oss.

Längdcentrum sommar orsa grönklitt

Outdoorbutik med starka varumärken

Längdcentrums shop har fokus på outdoor och är såklart anpassad för de aktiviteter som finns i Orsa Grönklitt. Till sommaren breddas sortimentet även med tillbehör som rullkidor, skor, stövlar, kängor, träningskläder, badkläder, cykelkläder, regnkläder, vildmarks­prylar och fiskeutrustning.