Flicka som håller hand med maskoten Bärra Blåbär

Sommarkul med Blåbäret Bärra

Blåbäret Bärra är den populära och mycket busiga maskoten i Orsa Grönklitt. Bärra är barnens bästa vän och tillbringar sin tid i Blåbärsskogen, med alla sina kompisar. Lär känna Blåbäret Bärra och läs hans bästa sommartips! 

Bärras sommarutmaning

Utmaningen består av tre delar, med någon vuxen som följeslagare under vägen. Efter avklarade utmaningar kan man gå till Längdcentrum eller Gästcenter och köpa Bärras guldmärke.
Pris: 60 kr/märke.

Skylt hängande från gren, men texten bärras äventyrsstig i Orsa Grönklitt

Utmaning 1

Gå Bärras äventyrsstig. Stämpla vid varje station och gå sedan vidare längs stigen. När du samlat ihop alla stämplar och kommit i mål är du klar med den första utmaningen.

Utmaning 2

Cykla Bärras MTB-stig. När du klarat av den är den andra utmaningen klar. Enkel stig, ca 2 km lång, som även finns med på vår cykelkarta.

Utmaning 3

Ta med en vuxen eller kompis och kör Bärras aktivitetsrunda – puls och styrka. Här går ni längs stigen och vid varje ny skylt finns en övning att utföra. När ni gått hela rundan har ni fått röra på hela kroppen och den tredje och sista utmaningen är färdig. Bra jobbat!

Bärras bästa sommartips!

Bärras fisketips

Att fiska kan vara spännande, tänk på att ha flytväst på dig när står nära vattnet ifall du skulle bli så glad när du får napp och ramlar i. Fisket brukar vara bäst tidigt på morgonen eller på kvällen. När man fiskar är det viktigt att vara tyst så man inte skrämmer bort fiskarna och så måste man komma ihåg att köpa fiskekort också. Lycka till med fisket!

Bärras vandringstips

Gå ut på tur är riktigt kul! Kom ihåg att packa med gott fika i ryggsäcken och ta med karta och kompass om du ska gå långt. Glöm inte heller säga till någon vart du ska gå och när du tänker vara hemma igen. Nu är det bara att gå ut i naturen och njuta!

Bärras minigolfstips

Minigolf det är roligt det! Tänk på att ta en klubba som är lagom lång, välj din favoritboll och sen är det bara att sätta igång och spela. Glöm inte göra upp regler så ni inte blir osams om hur många slag man får använda. Ibland kan banorna vara lite kluriga så håll koncentrationen uppe och lycka till med golfandet!

Bärras badtips

Bada är jättekul men tänk på att ha en vuxen med dig och ha simpuffar eller badring på dig om du inte simmar så bra. Här i Grönklitt så kan du bada både i en pool eller vid stranden, vilken lyx att kunna välja! 
Nu är det bara att plumsa i och njuta men tänk på att i vatten så behöver man vara en extra bra kompis, så håll koll på alla som du badar med! 

Bärras fotbollstips

Sparka boll med kompisarna är en enkel och superkul aktivitet. På sommaren kan man även hitta massa nya kompisar vid bollsportsområdet så ta med fotbollen eller låna en i gästcenter och sparka igång spelet!

Bärras glasstips

Äta glass är väl det bästa som finns! Efter en lång dag full med bus och äventyr så sitter det fint att svalka sig med en god glass! Min favoritglass är såklart blåbär men det förstod ni väl! Vilken favoritglass är din?

Flicka som kramar Bärra Blåbär i Orsa Grönklitt

Sagan om Blåbäret Bärra

Blåbäret Bärra är den populära och mycket busiga maskoten som bor i Blåbärsskogen i Orsa Grönklitt. Här kan ni läsa sagan om hur han kom till Orsa Grönklitt!

Flicka som håller hand med maskoten Bärra Blåbär

Blåbäret Bärra svara på frågor

Se vad Bärra svarade när vi ställde några frågor, då han inte kan prata som vi gör, fick vi ta det på det hemliga blåbärsspråket.

Blåbäret Bärras egna sång

Nu finns en helt ny låt för vår maskot Blåbäret Bärra. Det en underbar låt att dansa till för alla barn som gillar vår maskot Bärra.

Mer om Blåbäret Bärra