Längdcentrum

Längdcentrum är Orsa Grönklitts aktivitets­­centrum och är öppet alla dagar året om. På vintern är det basen för områdets längdskidåkning och under barmarksäsong är det utgångspunkten för alla aktiviteter. Under sommaren byter instruktörerna inriktning och erbjuder lektioner inom löpning, cykling, rullskidor – allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din träning och vistelse i vildmarken kring anläggningen.

Förutom uthyrning av cyklar, kanoter, fiske­utrustning och de tillbehör som behövs för en aktiv semester, finns här en outdoorbutik och outlet. Till sommaren breddas sortimentet även med tillbehör som skor, stövlar, kängor, träningskläder, badkläder, cykelkläder, regnkläder, vildmarks­prylar, fiskeutrustning och utförsäljning av vinterprodukter (exempelvis skidor, stavar, pjäxor och kläder).

28I7197 Stor (108761)

Verkstad och testcenter

Precis som på vintern bygger vi allt vi gör på kunskap, och det gäller såklart även på sommaren. Vi erbjuder test av cyklar och rullskidor för att du ska känna dig trygg i ditt köp. Och självklart så kan vi hjälpa dig med dina skidor även på sommaren. Slipning, vallning, sommarpreparering med mera.

28I7193 Stor (108760)

Specialistshop med märkesoutlet

Längdcentrums shop har fokus på outdoor och är såklart anpassad för de aktiviteter som finns i Orsa Grönklitt. Upptäck ett sortiment från de starkaste varumärkena inom varje område: fiskeutrustning, cyklar, löparskor, rullskidor, tillbehör för outdoor och kläder för ett aktivt liv. Givetvis finns även skidor, stavar och pjäxor kvar sedan vintern, dock med ett begränsat urval. En del av shopen har vi gjort om till märkesoutlet. Här finns fina produkter från klassiska varumärken till fantastiska priser.

28I6539 Stor (196639)

Uthyrning

Längcentrum är utgångspunkt för aktiviteterna i Orsa Grönklitt. Oavsett om det är barnaktiviteter eller guidning i trailrunning så startar den här. Här hittar du även vår uthyrningsverksamhet och försäljning av kartor, fiskekort m.m. – allt som kan behövas för vissa aktiviteter.

28I7060 Stor (108815)

El-MTB

Hyr el-MTB på Längdcentrum och upptäck området lite enklare och lite bekvämare på våra leder. Tack vare att en el-MTB har både hjälpmotor och dämpning, på både fram och bakhjul, blir det en riktigt rolig upplevelse även för den som inte är avancerad cyklist.

Testa gärna vår cykelled i dem alpina nedfarterna, både på Norr- och Södersidan, med tuffare uppförsbackar och brantare sluttningar.

{ }