Familj på slalomskidor som står tillsammans nedanför en alpinbacke

Alpin premiärhelg 11-12 december

Helgen 11-12 december tar vi säsongens första svängar i Orsa Grönklitt. Till premiären står Söderbacken, Bananen och Barnbacken redo.

startdatum: 2021-12-10 slutdatum: 2021-12-12

Liftar som kommer att vara igång är Barnliften, Kalleliften, Söderankar och Söderknapp. Allt eftersom vi får nysnö och kan producerade konstsnö så kommer fler pister tillkomma.

Den alpina delen kommer att vara öppen den 11-12 december och sedan stängd 13-17 december, för att sedan öppna igen från lördagen den 18 december.

Fredag 10/12 och lördag 11/12 är det dessutom skidhelg uppe i Orsa Grönklitt. På stadium vid Längdcentrum hittar ni då flera utställare, passa på att titta förbi för att testa skidor, stavar m.m.

Gör dig redo för säsongen

Familj på slalomskidor som står tillsammans nedanför en alpinbacke

Säsongskort till förköpspris

Trygga vinterns skidåkning och få samtidigt en härlig familjeupplevelse i snösäkra Orsa Grönklitt! Från den 1 november t.om. den 19 december kan du köpa säsongskort till ett extra bra förköpspris.

Bild på manlig personal stående framför en arbetsbänk

Sportshop och skiduthyrning

I vår Sportshop och skiduthyrning hittar du utrustning för utförsåkning och längdåkning. I skiduthyrningen finns möjlighet att hyra utrustning för dig som inte äger någon och i Sportshopen hittar du allt från strumpor och mössor, från valla, stavar och alpina skidor.

Manlig personal som ställer bindning på slalomskida

Alpin verkstad

För en lyckad och rolig upplevelse i rekommenderar vi att ni lämnar in era alpinskidor/snowboard för service i vår välutrustade verkstad.

Slalomskidor

Glidvallning

100 kr

Stenslip Brons

400 kr

Stenslip Silver

500 kr

Stenslip Guld

600 kr

Ny montering

250 kr

Ommontering

300 kr

Snowboard

Glidvallning

100 kr

Slipning (belag, kant och valla)

600 kr

Bindning på en slalomskida

Utrustning och priser

I skiduthyrningen finns ett stort utbud! Bland annat finns alpint, telemark, längd och snowboard. Även plastpulkor och snowracer finns att hyra.

Boka skidskola

Barn sitter i ring och kastar snö i gula skidskolevästar

Barn 3-4 år

Snölekis (60 min) är första steget för barn 3–4 år. Vi lär oss hantera utrustningen, åka lift, bromsa, stanna och svänga i plog. Inga förkunskaper krävs.

Glada barn i slalomhjälm som står framför en liftkarusell

Barn 4-6 år

Snögubbar (60 min) är första steget för barn 4–6 år. Här lär vi oss hantera utrustningen, åka lift, bromsa, stanna och svänga i plog. Inga förkunskaper krävs.

Snöstjärnor (75 min) är en fortsättningsgrupp för barn 4–6 år. Vi lär oss att åka i brantare backar utveckla balans och teknik. Leken finns alltid med. Att ha roligt är en förutsättning för barnens lärande! Krav: Att kunna åka knapplift, stanna och svänga i plog i grön backe.

Snökanoner (75 min) är en påbyggnadsgrupp för snöstjärnor för barn 4–6 år. Vi jobbar vidare med balans och skidvana. Här provar vi att åka i skogen och mindre luftfärder, målet är att flytta gränserna. Krav: Att kunna åka obehindrat i blå backe samt vara beredd på att lära sig åka ankarlift.

Snöraketerna (75 min) är en mer avancerad grupp för barn 4–6 år. Vi fortsätter att utveckla tekniken mot parallella skidor, åka i skogen, testa snowparken. Här provar vi allt. Målet är att flytta gränserna! Krav: Attt kunna åka i röd backe samt åka ankarlift.

Slalomåkande barn på led i skidskola

Barn 6-9 år

Smygare är för barn 6–9 år som inte åkt skidor tidigare. Vi lär oss åka lift, stanna och svänga i plog. Grundläggande åkregler i backen. Lekfulla äventyr som växer i takt med barnens skidutveckling. Inga förkunskaper krävs.

Glidare är en fortsättnings grupp barn 6–9 år. Vi jobbar vidare med balans och skidvana. Kanske klarar vi av att åka i röda backar när kursen slutar. Krav: Att kunna åka knapplift, svänga i plog, bromsa i blå backe och vara beredd på att lära sig åka ankarlift.

Svängare är en mer avancerad grupp för barn 6–9 år. Vi fortsätter att utveckla tekniken, mot parallella skidor, åka i skogen, kanske klara av mindre luftfärder. Här provar vi allt. Målet är att flytta gränserna! Krav: Att kunna svänga och bromsa i plog i röd backe samt åka ankarlift

Fräsare är vår mest avancerade grupp för barn 6–9 år. Kursen utformas som alltid efter barnens färdigheter och önskemål. Bana, hopp, puckel, off-pist. Var beredd på allt! Krav: Att kunna åka röda backar med parallella skidor och bra fart, samt kunna gå på skidorna i högt tempo.

Alla grupper är 75 min.

Salomåkande barn i pist

Ungdom 10-16 år

Ungdom grund är för dig som är mellan 10–16 år och aldrig åkt skidor tidigare! Vi hjälper dig att bli bekant med din utrustning och hur du hanterar den. Vi lär oss åka lift, svänga och stanna. Inga förkunskaper krävs.

Ungdom fortsättning är för dig som är mellan 10–16 år och som åkt tidigare och vill utveckla tekniken. Krav: Att kunna åka lift och ploga i blå backar.

Ungdom avancerad är en avancerad fortsättningsgrupp för ungdomar. Vi fortsätter att utveckla tekniken i bana, hopp, puckel och offpist. Var beredd på allt! Krav: Att kunna åka i röda backar, gå på skidorna i högt tempo och inte vara rädd för fart och utmaningar.

Alla grupper är 75 min.

Slalomåkande kvinna i pist

Vuxen

Vuxen grund är för dig som aldrig åkt skidor förut. Vi bekantar oss med utrustningen och lär oss hantera den. Vi lär oss åka lift, stanna och svänga. Inga förkunskaper krävs.

Vuxen fortsättning är för dig som åkt tidigare och vill utveckla din teknik. Krav: Att kunna åka i lift, svänga och ploga i blåa backar.

Grupperna är 75 min. Minimiålder är 17 år.

Tjej på snowboard som sprutar upp snö med brädan

Snowboard

Snowboard Level 1 är en nybörjarkurs där vi lär dig grunderna i att åka snowboard. Du får tips som gör att du kan komma igång och åka själv i liften och nedför enklare pister. Inga förkunskaper krävs.

Snowboard Level 2 är en fortsättningskurs där du tar dig mot brantare terräng, hopp och skärande svängar. Krav: Att på ett kontrollerat sätt ta dig nerför blåa backar, svänga åt båda hållen, samt åka lift.

Snowboard grupperna är 75 min. Ålder: Från 7 år

Erbjudanden

Paketpris

5735 kr

5V4A8072 Edited

Skidpaket Alpint

15% rabatt

5V4A8084 Edited

Hjälm och Goggles