Vandring

Upplev någon av våra fina vandringsleder i naturen runt om Orsa Grönklitt.

Siljansleden passerar Grönklitt och några kilometer bort ligger Fryksås fäbod med en fantastisk utsikt över Orsasjön och Siljan. Det finns massor av stigar och vägar av olika karaktär och svårighetsgrad att välja på. Ett tips är att testa den fina vandringsleden runt Rädsjön, där du kan få dig en härlig naturupplevelse.

  • Karta  

  • Fina turer  

  • Ut och njut  

Karta

Karta över vandringslederna finns i Gästcenter samt i Längdcentrum, där kan du också hyra vandringsstavar.

HA2520.jpg

Fina turer

Fryksås t/r 3,5 kmKompisled med cykel/löpning/vandring där mam passerar Fryksås fäbod. Perfekt utflykt för de som vill ta en kortare runda.
Gröna milen, 10 kmVandring på stigar och obanat, en stor del av banan består av myrar. Relativt lite kupering. Stövlar krävs för att vara torrskodd. Ta med en karta på din tur runt spåret då det är något glest mellan skyltarna över myrarna.
Rädsjön runt, 4,5 km

Vandring och tipspromenad på stigar och spårgator längs Rädsjön. Lätt kupering och fin utsikt. Längs turen finns flera slogbodar.

Böllingmyren, 11 km

En uppmärkt myrled på 11 km. Turen startar med grusväg innan den viker in på myren. Varierar mellan myr och små skogspartier i helt obanad terräng.

Björntjärnsturen, ca 8 km

Vandring  i omväxlande natur med sjöar, berg och tallhed. Bitvis lite teknisk och några rejälare backar.  En mysig tur för den som gillar den lilla stigen i den stora skogen.

Siljansleden

Vandring på mestadels stigar. Bra långtur. Går att starta/avsluta på flera olika ställen. En klassiker är start vid Nybron (på väg mot Älvdalen) och sedan löpning tillbaka till Orsa Grönklitt via små fäbodar och fantastiska vyer. Tar ca 3 timmar för en medelgod löpare.

HA2675.jpg

Ut och njut

Skogen är en skattkammare. Ge dig ut och plocka bär, svamp eller bara andas in den friska luften och upptäck lugnet.

HA2608.jpg

Stavgång

Vintertid erbjuder Grönklitt hela 22 alpina nedfarter. Sommartid är det ett perfekt område för stavgång som är en mycket effektiv träningsform. Den branta söderbacken eller den längre mellanbacken är några av de alternativ som finns. Det funkar också utmärkt att gå stavgång på de löp- och vandringsleder som finns på kartan om man vill ha lite flackare terräng. Stavar och tillbehör finns att hyra och köpa på Längdcentrum.