Trailrunning

Orsa Grönklitt erbjuder ett stort näverk av både märkta leder och omärkta stigar direkt från anläggningen.

Det är lätt att välja mellan tung kupering eller lättlöpta tallhedar, vidsträckta myrmarker med ett mjuk och skonsamt underlag. Oavsett om det är en nybörjartur eller seriös satsning mot Ultravasan så finns stigarna och utmaningarna i Orsa Grönklitts nära omgivning.

  • Karta  

  • Fina turer  

  • Orientering  

Karta

Cykel-, löp och vandringskarta finns i Gästcenter och på Längdcentrum.

28I7091_-_webb_108708[1].jpg

Fina turer

Fryksås t/r 3,5 kmKompisled med cykel/löpning/vandring där mam passerar Fryksås fäbod. Perfekt utflykt för de som vill ta en kortare runda.
Gröna milen, 10 kmVandring på stigar och obanat, en stor del av banan består av myrar. Relativt lite kupering. Stövlar krävs för att vara torrskodd. Ta med en karta på din tur runt spåret då det är något glest mellan skyltarna över myrarna.
Rädsjön runt, 4,5 km

Vandring och tipspromenad på stigar och spårgator längs Rädsjön. Lätt kupering och fin utsikt. Längs turen finns flera slogbodar.

Böllingmyren, 11 km

En uppmärkt myrled på 11 km. Turen startar med grusväg innan den viker in på myren. Varierar mellan myr och små skogspartier i helt obanad terräng.

Björntjärnsturen, ca 8 km

Vandring  i omväxlande natur med sjöar, berg och tallhed. Bitvis lite teknisk och några rejälare backar.  En mysig tur för den som gillar den lilla stigen i den stora skogen.

Siljansleden

Vandring på mestadels stigar. Bra långtur. Går att starta/avsluta på flera olika ställen. En klassiker är start vid Nybron (på väg mot Älvdalen) och sedan löpning tillbaka till Orsa Grönklitt via små fäbodar och fantastiska vyer. Tar ca 3 timmar för en medelgod löpare.

HA0765.jpg

Orientering

Orsa Grönklitts terräng är omväxlande och varierad, perfekt för orientering. I söder ner mot Fryksås finns ett lättlöpt tallhedsområde. Åt väster myrmarksområde med småkuperade holmar och skogstråk. I norr reser sig Grönklitten till 561 möh med tunga sluttningar och krävande terräng.

Under 2019 kan du med hjälp av Hitta ut besöka ett stort antal kontrollpunkter runt om i Orsa Grönklitt. Kartor för Hitta ut är gratis och kan hämtas i Längdcentrum och Gästcenter.