Rullskidor

Backen upp till Grönklitt anses vara en de bästa i Sverige, 13 km lång med konstant uppför, avslutningen upp till Toppstugan är en riktig utmaning.


Under sommaren 2019 så utför vägverket underhåll på asfaltsvägen upp till Orsa Grönklitt. Detta medför att det är svårt att genomföra Hill Race på rullskidor denna sommar. 

Här har svenska skidlandslaget och andra elitskidåkare åkt många gånger då de deltagit i läger hos oss. Men backen passar även motionären. Man tar backen i den tid och hastighet som passar en. 

Rullskidåkning i Orsa Grönklitt är inte bara den relativt krävande backen upp till anläggningen. Med start vid Längdcentrum och vägarna i anläggningen och bort till Fryksås och tillbaka blir en fin, lagom kuperad runda på ca 7 km. Området kring Orsa bjuder på ett stort nätverk av små asfalterade vägar med varierad kupering. Även den klassiska turen runt Orsasjön (40 km) är en fin runda för den som gillar stakning.

Just nu hänvisas Rullskidåkare till den fina backen upp mot Orsa Grönklitt och vägarna i omgivningarna. Vi ser framemot att till hösten erbjuda flackare terräng i form av en multibana runt Rädsjön!

  • Teknikträning  

  • Hill Race  

  • Längdcentrum  

Teknikträning

Vi erbjuder tekniklektioner på rullskidor och guidade turer, kontakta oss för mer information. Vi anpassar oss efter ert behov. På längdcentrum kan ni hyra, testa och köpa rullskidor, stavar, hjälmar och pjäxor. Här finns även övrig träningsutrustning, såsom kläder och skor etc.

För bokning kontakta Längdcentrum på tel: 0250 - 462 06 eller maila langdcentrum@orsagronklitt.se

Hill Race

Utmana dig själv och jämför dig med dom bästa!

Vägen från Orsa upp till toppen i Grönklitt är en av de finaste backarna i Sverige för rullskidor, cykel och löpning. 13 km lång med en stigning på 385 höjdmeter.

Nu kan du utmana dig själv och samtidigt jämföra dig med andra i Grönklitt Hill Race. 
Med hjälp av www.strava.com får du ett mått på din prestation och en resultatlista.

Från starten i korsningen Våmhusvägen/Fryksåsvägen är vägen markerad med kilometerskyltar och höjdmeter ända upp till Toppstugan på 561 möh.

Vågar du mäta dig?

Instruktioner för cykling och löpning:

  • Logga in på strava.com
  • Sök efter segmentet Grönklitt Hill Race Cykel eller Grönklitt Hill Race Löpning.

Instruktioner för rullskidor:

  • Logga in på strava.com
  • Sök efter segmentet Grönklitt Hill Race Cykel.

Efter utfört lopp, maila eller kom in till Längdcentrum så registrerar vi er tid på en separat lista.

Under sommaren 2019 så utför vägverket underhåll på asfaltsvägen upp till Orsa Grönklitt. Detta medför att det är svårt att genomföra Hill Race på rullskidor denna sommar. 

Längdcentrum

Här finns rullskidor att hyra och erfaren personal som ger dom bästa tipsen. Välkomna in.

P1000461.JPG

Multibana

Multibanan tar form - stärker skidprodukten året runt!

Det har varit en dröm länge, att anlägga en multiskidbana i Orsa Grönklitt. Nu är det första spadtaget avklarat och byggnationen har påbörjats med i samarbete med Orsa SK. Redan i höst kommer en cirka fem kilometer lång bana att vara färdigbyggd. En investering i tiden, till glädje för ett flertal olika målgrupper. Målet är att banan ska stå klar hösten 2019.