Mountainbike (MTB)

Cyklingen i Orsa Grönklitt erbjuder en stor variation. Välj mellan rejäla backar både uppför och utför, eller lättcyklade skogsstigar och mysiga grillplatser.

Vare sig du motionscyklar eller bara vill ta en skön tur med familjen finns utbudet. På Längdcentrum kan du hyra mountainbikes för vuxna och barn från Scott, Swix och Crescent för fina turer på små grusvägar och stigar i vildmarken. Välj egna turer eller följ våra. De flesta lederna är blå men av väldigt olika karaktär. Några slingrar sig kring anläggningen med närliggande Rädsjön och Rovdjursparken i blickfånget. Andra leder tar cyklisterna ut i den riktiga vildmarken med ett lugn och storhet som är svår att slå.

  • Uthyrning MTB  

  • Cykel-, löp & vandringskarta  

  • Biking Dalarna  

Uthyrning MTB

Längdcentrum byter skepnad under sommaren. Istället för skidor finns här kläder, skor och annat som är bra att ha på tur i skogen. Och det är här du hyr MTB och El-MTB.

Cykel-, löp & vandringskarta

Välj vilken led som passar dig bäst! Är du osäker så hjälper gärna personalen på Längdcentrum dig.

Biking Dalarna

Orsa Grönklitt är en del av cykelnätverket Biking Dalarna. Tillsammans med 6 andra destinationer är Grönklitt en del av Sveriges största cykelparadis. 

En el-MTB upplevelse

Vi har förvandlat en rejält backig led som går runt alpinbackarna på både norr och södersidan till en helt egen el-MTB led. Den har både tuffare uppförsbackar och häftigare utförslöpor. Dessutom kan vi erbjuda uthyrning av nya Swix el-MTB vid uthyrningen på Längdcentrum. Tack vare att en el-MTB har både hjälpmotor och dämpning, på både fram och bakhjul, blir det en riktigt rolig upplevelse även för den som inte är avancerad cyklist.

Längdcentrum sommar