Sevärdheter runt siljan

Dalarna och Siljansregionen är lika fantastiskt att uppleva sommar, som vinter. Här finna massor av aktiviteter och sevärdheter att fylla dagarna med, upptäck vattenfall, fäbodar, dalahästar och museum.

Orsa Grönklitt har ett brett sortiment med aktiviteter att fylla dagarna med, men känner du ändå att du vill ta dig en dagstur någonstans hittar du här lite väl utvalda sevärdheter att ta en närmare titt på. Eller varför inte ta ett stopp på hemvägen? 

Förutom björnar och skidåkning är Orsa kanske mest känt för sin musik. Här bor och verkar Kalle Moraeus och varje sommar anordnas Orsayran, en gatumusikantfestival där besökare och musiker blandas med underhållning och god mat.

Med sitt läge i traditionskära Dalarna och med närhet till hela Siljansregionen finns här såklart ett fantastiskt kulturutbud. I Mora kan du besöka Zorngården med tillhörande museum, och i Nusnäs en bit därifrån ligger den världskända Dalahästtillverkningen.

Du som varit här kan omöjligt ha missat det rika utbudet för idrott och outdoor. Med ett enormt nätverk inom Biking Dalarna, den utbredda vildmarken och såklart alla lokala entusiaster hittar du här allt du behöver för en aktiv semester. Förutom lederna i Orsa Grönklitt kan du vidga vyerna på landsvägar eller varför inte i Vasaloppsarenan?

Ta gärna hjälp av vår personal i Gästcenter om du har funderingar kring platser att besöka under din vistelse hos oss.

Närbild på flera röda Dalahästar!

Dalahästtillverkningen

Helvetesfallet

Zorngården

Vasaloppsmuseet

Skräddar Djurberga fäbod

Fler besöksmål